Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τι συζητήθηκε μεταξύ ΠΟΣ - Διοίκησης ΕΕΣΣΤΥ

     Το προεδρείο της ΠΟΣ είχε συναντήσει την Παρασκευή 13/03 με τον Δ/νων Σύμβουλο της ΕΕΣΤΥ κ. Αγιάσογλου για το ζήτημα με την συντήρηση πλατφορμών  .
    Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης όπου ο η ΕΕΣΣΤΥ το θεώρει ανοιχτό , και μάλιστα περιμένει την υπογραφή των διεταιρικών συμβάσεων . Επίσης ειπώθηκε ότι από την πλευρά της ΕΕΣΤΥ έχουν γίνει όλες


οι ενέργειες εκείνες προς το υπουργείο για αίτημα προσλήψεων καθώς και οικονομική μελέτη για αυτές .

   Η εταιρία λειτούργει όπως και πριν τις εκλογές και μάλιστα έχει προχωρήσει την διαδικασία 9 διαγωνισμών για διάφορα ανταλλακτικά κυρίως .
Για το θέμα των φορταμαξών ειπώθηκε ότι υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το προεδρείο της ΠΟΣ τόνισε ότι δεν είναι δυνατό η ΕΕΣΣΤΥ να καταντήσει διαμεσολαβητής κονδυλίων δίνοντας τις δραστηριότητες σε ιδιώτες .
Επίσης ένταση υπήρξε από την πλευρά του προεδρείου από τις συνεχόμενες εκκρεμότητες για θέματα μισθοδοσίας του προσωπικού (αναπαύσεις,υπερωρίες , οφειλόμενες αναπαύσεις παρελθόντων ετών,διάφορα ασφαλιστικών κρατήσεων ),όπου δεν υπήρξε κάποια σαφή χρονική δέσμευση για το ποτέ θα επιλυθούν οι εκκρεμότητες αυτές .
Ο κ . Αγιάσογλου  τέλος έκανε μια ενημέρωση για την σχολή και το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε από την πολιτεία την ΕΕΣΣΤΥ και το Έλληνο -Γερμανικό επιμελητήριο , περιμένοντας την ΚΥΑ για την έναρξη λειτουργιάς της . 
Επισήμανε επίσης ότι θα κάνει τα πάντα με τα μέσα που του διατίθενται για να συνεχίσει η ΕΕΣΣΤΥ το έργο της , έστω και αν χρειάζεται μερικές φορές να δίνονται εργολαβίες σε ιδιώτες .

Για το θέμα της Διττής εκπαίδευσης θα υπάρξει ιδιαίτερη αναφορά απο το στέκι της έλξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου