Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Με ότι θυμούνται....χαίρονται στην ΣΥΠΕ !

Είναι πραγματικά προκλητική η  παρελκυστική τακτική   του γραφικού συνδικαλιστή της ΣΥΠΕ. Κυριολεκτούμε όταν γράφουμε  ότι ο γραφικός και η ΣΥΠΕ, ότι θυμούνται - χαίρονται!
Ωστόσο η βαθιά υποκρισία στις θέσεις της ΣΥΠΕ είναι πλέον εύκολα αναγνωρίσιμη.Το θέμα με τις
άδειες προηγούμενων ετών, που έλυσε το Σωματείο μετά
απο δεκαετία  (και βάλε) θυμήθηκε σήμερα η ΣΥΠΕ ,εντελώς "τυχαία",  την παραμονή της υπογραφής της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Πονάει η υπογραφή της  ΣΣΕ την ΣΥΠΕ και τους εκπροσώπους της, καθώς είχαν επενδύσει στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, αλλάζοντας 4 και 5 θέσεις τους τελευταίους μήνες για να γλυτώσουν την απαξιωτική κριτική ακόμα και των ελάχιστων που απέμειναν να τους  παρακολουθούν, που βλέποντας τα κέρδη απο αυτήν απορούσαν για την αρνητική στάση τους.

Το θέμα της πληρωμής των ανεκτέλεστων κανονικών αδειών με προσαύξηση 100% λύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι απο το Σωματείο και για πρώτη φορά μετά απο 13 χρόνια πληρώθηκαν οι ανεκτέλεστες άδειες του 2017 με ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 100%.

Το ξέχασαν τα... παιδιά

Μόνο που κάποια  στελέχη της ΣΥΠΕ, "ξέχασαν" να καταθέσουν την αίτηση που συμφωνήθηκε για το θέμα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  και έτσι  ζήτησαν  την παρέμβαση του Σωματείου πριν 2 βδομάδες περίπου.

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ να ζητήσουν να πληρωθεί η άδεια τους, εφάπαξ όπως ισχυρίζονται, να τα βάλουν με τα αφεντικά για την... τεράστια αδικία που τους βρήκε,  αλλά ζήτησαν να παρέμβει το Σωματείο.
Όχι φυσικά ο γραφικός εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ και ....αγωνιστής του πληκτρολογίου,αλλά αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την επίλυση των προβλημάτων. (ως συνήθως τα τελευταία 4 χρόνια).

Αυτή λοιπόν η παρέμβαση, που ζητήθηκε απο το Σωματείο, απο αυτούς που...θέλουν να εκτελούν τις άδειες, αλλά...το ξέχασαν το 2017, ονομάστηκε σήμερα απο την ΣΥΠΕ εμπλοκή του Σωματείου και διαχείριση των ...αιτήσεων εν είδος ταχυδρόμου.
Είναι προκλητικό,είναι  εξοργιστικό, είναι υποκρισία πραγματική και παιδαριώδη ηλιθιότητα, που χαρακτηρίζει τα πρόσωπα που την επιχειρούν, να προσπαθούν ξεδιάντροπα  να κοροιδέψουν τους συναδέλφους με κουτοπόνηρες μεθόδους.

Η παρελκυστική τακτικη της ΣΥΠΕ και του γραφικού της εκπροσώπου.

Να ζητάνε την παρέμβαση του Σωματείου, επειδή ...ξέχασαν και δεν είδαν-δεν άκουσαν για την επίλυση του θέματος , -μετά απο δεκαετίες-, να πηγαίνουν στην συνέχεια να υπογράφουν τις αιτήσεις που συμφωνήθηκαν (και συντάχθηκαν με την έγκριση του Δικηγορικού γραφείου που συνεργάζεται το Σωματείο) και μετά να καταγγέλουν την βοήθεια που οι ίδιοι ζήτησαν (τι δουλειά έχει το Σωματείο να λένε!!!).

Αν νομίζουν ότι αυτές οι τακτικές και οι κουτοπονηριές τους θα μένουν αναπάντητες, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Το θέμα με τις ανεκτέλεστες άδειες του 2017 με προσαύξηση 100% -και αδειών προηγουμένων ετών- λύθηκε απο το σημερινό ΔΣ του Σωματείου, στο οποίο η ΣΥΠΕ συμμετέχει (στον ρόλο του επισκέπτη στα ΔΣ και της κριτικής του πληκτρολογίου όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω) και αφού εδώ και 4 μήνες πληρώνονται οι άδειες, θυμήθηκαν ότι....δεν θα έπρεπε η πληρωμή να είναι σε δόσεις, ενώ δεν κατανοούν και το κείμενο που συμφωνήθηκε!
Προηγουμένως (περίοδος 2015-2016) είχε λυθεί ΚΑΙ το θέμα της πληρωμής ανεκτέλεστων  κανονικών αδειών -χωρίς προσαύξηση- απο το μακρινό 2009, που παρέλαβε το Σωματείο ως εκρεμμότητα, το 2015!

Είναι όμως εντυπωσιακό ότι ο γραφικός της ΣΥΠΕ καταγγέλει ότι δεν κατανοεί το περιεχόμενο της αίτησης για την πληρωμή της κανονικής άδειας (2017), όταν πριν μερικούς μήνες,  συνδικαλιστές της ΣΥΠΕ, όχι μόνο την υπέγραφαν,αλλά ζητούσαν να τρέξει γρήγορα η διαδικασία!
Φυσικά το στέκι ενημερώνοντας και πάλι έγκαιρα για το τρέχον έτος, έγραψε πριν μερικές μέρες ότι κανείς μηχανοδηγός δεν πρέπει να δεχτεί να αλλάζει τα ρεπό με την άδεια του, αναφέροντας και την κείμενη νομοθεσία που απαγορεύει την μεταφορά κανονικής άδειας στο επόμενο έτος.

Όσο αφορά το τρενάκι του Πηλίου και πάλι η ΣΥΠΕ, δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει, βγάζοντας βιαστικά συμπεράσματα και καταγγέλοντας και πάλι...το Σωματείο!
Αν το είχε κάνει, θα μάθαινε ότι απο τις 5 Νοεμβρίου η αναφορά μηχανοδηγού για την κατάσταση έχει κοινοποιηθεί απο την ΠΕΠΕ σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Τόσο στον υπηρεσιακό μηχανισμό, όσο και στον ΟΣΕ που οφείλουν να δώσουν λύση στο θέμα.
Απο κει και πέρα, οι μηχανοδηγοί είναι επαγγελματίες και γνωρίζοντας τις κανονιστικές διαδικασίες ακολουθούν τα νόμιμα διασφαλίζοντας την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου