Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Μήνυμα ανατροπής για την ΠΟΣ και στις εκλογές του Σωματείου Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών

Σαφές μήνυμα ανατροπής του συσχετισμού δυνάμεων σε επίπεδο Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών έστειλε η εκλογική διαδικασία στο Σωματείο Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών. Μήνυμα με αποδέκτες κυρίως όσους 
επέλεξαν τους τελευταίους μήνες να επιτεθούν σε συναδέλφους που μετατάχθηκαν απο την ΕΕΣΣΤΥ στον ΟΣΕ, στοχοποιώντας τους στους χώρους εργασίας.

Την απάντηση έδωσαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους, επανεκλέγοντας τον σημερινό Πρόεδρο του Σωματείου στην πρώτη θέση για το Διοικητικό Συμβούλιο,όπως εκλέγοντας και άλλους συναδέλφους που επέλεξαν να μεταταχθούν στον ΟΣΕ μετά την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ. 
Μεγάλη ήταν η μάχη που δόθηκε για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΣ, με την ΔΑΚΕ να  καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να εκλέξει και τα 2 μέλη που αντιστοιχούν στην δύναμη του Σωματείου.
Αυτό δεν κατέστη εφικτό, παρά την εντατική προσπάθεια των εκπροσώπων της, αφού στις 2 πρώτες θέσεις,  εκλέχτηκε 1 συνδικαλιστής συνεργαζόμενος με  την ΔΑΚΕ και ένας συνεργαζόμενος με το Δίκτυο Σιδηροδρομικών, σε μια εξέλιξη που μάλλον δεν περίμεναν στην ΔΑΚΕ αλλά και την ΠΑΣΚ.
Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανατροπής του συσχετισμού δυνάμεων στο συνδικάτο μας.
Η ΔΑΚΕ βρισκεται πλέον σε δεινή εκλογικά θέση αφού οι αντιπρόσωποι της μέχρι στιγμής, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ οι δυνάμεις της φυλοροούν και απο την Ενότητα που φαίνεται πως θα έχει παρουσία στο επόμενο ΔΣ της ΠΟΣ, μετά το επικείμενο συνέδριο του Οκτωβρίου.

Αναλυτικά μετά τις εκλογές αντιπρόσωποι για την ΠΟΣ εκλέγονται 

1.Κλάψης Νεκτάριος 39 ψήφοι
2. Χατζηκίδης Παναγιώτης 38 ψήφοι

Αναπληρωματικός εκλέγεται ο  συνάδελφος Γκίκας Γιώργος

Στο ΔΣ του Σωματείου εκλέγονται 


  1. Χατζηκίδης Παναγιώτης 36
  2. Κλάψης Νεκτάριος  34
  3. Γκίκας Γιώργος 33
  4. Νικολακάκος Μιχάλης 33
  5. Πατινιώτης Βασίλειος 30
  6. Λούρμπας Ιωάννης 28
  7. Παπαδόπουλος Γιώργος 28
Αναπληρωματικός 
Ισίδης Χαράλαμπος 24

Ψήφισαν 69 εργαζόμενοι.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή επιτυχία στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου