Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ο νέος υπολογισμός δευτερευουσών απολαβών


Όπως είναι γνωστό η νέα ΣΣΕ ισχύει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τις 24 Οκτωβρίου και με αυτήν αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των δευτερευουσών καθώς πλέον αυτός θα γίνεται με βάση τις διατάξεις της εργατικής Νομοθεσίας. Πολλοί είναι οι συνάδελφοι που έχουν επικοινωνήσει
μαζί μας για το πως υπολογίζονται οι δευτερεύουσες. 


Το στέκι θέλοντας να ενημερώσει τους συναδέλφους παραθέτει τον σύνδεσμο του ΚΕΠΕΑ όπου αυτόματα γίνεται ο υπολογισμός των δευτερευουσών απολαβών (Υπερωρία, νυχτερινή, υπερεργασία κτλπ). 
Στο  link > https://www.kepea.gr/calc-oromisthio.php#  παραθέτετε ως μισθωτός στην στήλη  τον νέο μισθό, βάση ΣΣΕ , και αυτόματα έχετε τις νέες δευτερεύουσες απολαβές. 

Πχ για έγγαμο μηχανοδηγό με εργασιακή εμπειρία 36 ετών και με τα προβλεπόμενα στην νέα ΣΣΕ αυτές είναι οι εξής (μεικτά)> 

Ωρομίσθιο:11.7
Ωρομίσθιο νυκτερινής εργασίας (+25%):14.62€ (άρα > νυχτερινή ώρα 2.9 Ευρώ)
Ωρομίσθιο υπερεργασίας (+20%): 14.04€  η ώρα(δηλαδή μέχρι 5 ώρες την εβδομάδα υπερωρία)
Ωρομίσθιο νόμιμης υπερωρίας έως 120 ώρες (+40%): 16.38€ η ώρα
Ωρομίσθιο νόμιμης υπερωρίας πάνω 120 ώρες (+60%): 18.72€ η ώρα
Ωρομίσθιο κατ΄ εξαίρεση (παράνομης) υπερωρίας (+80%): 21.06€ η ώρα
Ωρομίσθιο 6ης μέρας  (+30%): 15.21€ (δηλαδή 3,5 Ευρώ η ώρα)
Διανυκτέρευση : 23.4 Eυρώ + 10 Ευρώ γεύμα >33,4 Ευρώ

Σημειώνουμε ότι >

Η υπερεργασία και η υπερωρία εφόσον πραγματοποιούνται σε εξαιρέσιμη προσαυξάνονται κατά 75% εφόσον αυτή πραγματοποιείται σε εξαιρέσιμη ημέρα ή αργία.
Δηλαδή αν η υπερεργασία  14,04 Ευρώ γίνει την Κυριακή ή  αργία υπολογίζεται σε (14.04*0,75) > 24,53 Ευρώ.

Η νυχτερινή ώρα υπερεργασίας ή υπερωρίας επίσης προσαυξάνεται κατά 25%. Δηλαδή αν η ώρα της υπερεργασίας είναι 14.04 Ευρώ (όπως στο παράδειγμα μας) η νυχτερινή ώρα υπερεργασίας είναι 17.51 Ευρώ.
Το αντίστοιχο συμβαίνει όταν πραγματοποιούνται την 6η ημέρα ,όπου και προσαυξάνονται κατά 30%. ή νυχτερινή υπερωρία σε αργία (75%+25% κτλπ).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου