Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

H επιστολή της ΠΟΣ που εμποδίζει την πιστοποίηση μέρους των δρεζινοδηγών


Πολλοί συνάδελφοι - δρεζινοδηγοί ή οδηγοί βαρέων οχημάτων- έχουν επικοινωνήσει με το στέκι της έλξης ρωτώντας για την μη πιστοποίηση τους με την Ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης καθώς στην σχολή του ΚΕΚ, έχει ενταχθεί μόνο μέρος των συναδέλφων. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια
της επιστολής της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας στις 20 Σεπτεμβρίου στην Διοίκηση του ΟΣΕ αλλά και σε όλες τις Διοικήσεις των εταιρειών και στα Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών, που επί λέξη αναφέρει (μεταξύ άλλων) για το θέμα  >


 Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο ΟΣΕ καθίσταται συνυπεύθυνος μαζί με τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ο Νόμος ορίζει τηρώντας ίσους κανόνες απέναντι σε όλους. 

Και καταλήγει 

Αναμένοντας την απάντησή σας, σας καλούμε να πράξετε τα νόμιμα έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην αμφισβητείται η διαδικασία εκπαίδευσης των νέων μηχανοδηγών στην παρούσα περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις διαρκούς μη εφαρμογής των διαδικασιών επιλογής υποψηφίων μηχανοδηγών και χρησιμοποίησης πιστοποιημένων εκπαιδευτών, σε μελλοντικές εκπαιδεύσεις 

Αυτά έγραφε η ΠΟΣ στις 20 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3911, η Ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης χορηγείται πλέον σε απόφοιτους αποκλειστικά ΜΕΣΗΣ εκπαίδευσης.

Η πλειοψηφία της ΠΟΣ την περίοδο εκείνη (Σεπτέμβριος 2018),για άλλους λόγους, έγειρε θέματα γύρω από την πιστοποίηση και την εκπαιδευτική διαδικασία για τους  μηχανοδηγούς, ζητώντας απαρέγκλιτα την νομιμότητα. Το στέκι είχε χαρακτηρίσει την επιστολή αυτή ως ΠΑΡΩΔΙΑ (Για συγκεκριμένα σημεία της).
Μάλιστα,  ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, από το βήμα σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ, είχε απειλήσει ότι θα στείλει στον Εισαγγελέα όσους προσπαθούν να παρακάμψουν την Νομιμότητα, θέτοντας μάλιστα και ως όριο για την πιστοποίηση του προσωπικού με Ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης την 30η Οκτώβρη.....

Οι συνάδελφοι δρεζινοδηγοί  αλλά και ο Σ.Σ. Λαρισαϊκός που έθεσε θέμα για την πιστοποίηση τους, μπορούν να απευθυνθούν στην ΠΟΣ και σε όσους παίζουν , ως ΑΠΟΛΥΤΑ ημιμαθείς, παιχνιδάκια με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Η νομιμότητα γύρω απο το θέμα των εκπαιδεύσεων και των πιστοποιήσεων, οφείλει και πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα, όπως άλλωστε ζητά και η....πλειοψηφία της ΠΟΣ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Επιβεβαιώνεται για τον ελάσσονα Πρόεδρο της ΠΟΣ, συνάδελφο Παρασκευόπουλο, ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. 
ΔΙΚΑΙΑ έχουμε αναφέρει ότι πρόκειται για τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Πρόεδρο στην ιστορία της ΠΟΣ.

Υ.Γ.2  Το Σωματείο μας έχει ζητήσει συνάντηση και για αυτό  το θέμα με την Διοίκηση του ΟΣΕ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου