Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Σχετικά με την δικαστική διεκδίκηση των Δώρων


Πλήθος δημοσιευμάτων συνεχίζουν να αναδημοσιεύονται απο πολλά site και έντυπα μέσα με αφορμή ορισμένες πρωτόδικες αποφάσεις για την επιστροφή των Δώρων (1000 Ευρώ  ετησίως) σε υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου σε
Ο.Τ.Α. και Δημόσιο.
Θυμίζουμε ότι τα Δώρα καταργήθηκαν στο Δημόσιο το 2010 απο την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετατράπηκαν τότε σε επιδόματα των 1000 Ευρώ ετησίως (500 τα Χριστούγεννα, 250+250 το Πάσχα και το καλοκαίρι) ενώ το 2013 καταργήθηκαν εντελώς απο την Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Είναι η ίδια περίοδος που υποστήκαμε την δεύτερη μείωση του 25%.

Αυτό που πρέπει να έχουν υπόψην όλοι οι συνάδελφοι είναι ότι 

1. Οι αποφάσεις είναι σποραδικές και πρωτόδικες (δεν υπάρχει απόφαση για το θέμα απόφαση Εφετείου)
2. Για να δικαιούται κάποιος τα 1000 Ευρώ σε ετήσια βάση (απο το 2013 και ένθεν) και άρα για να τα διεκδικήσει και δικαστικά θα πρέπει οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές του την περίοδο διεκδίσησης να είναι μικρότερες των 3.000 Ευρώ,όπως προέβλεπε η Νομοθεσία τότε. (Μεικτά - Ακαθάριστες αποδοχές).

Το στέκι αντιλαμβανόμενο το επικοινωνιακό παιχνίδι που γίνεται απο διάφορα μέσα (αντίστοιχο με αυτό που γινόταν για την περικοπή των συντάξεων όπου κάθε μήνα είχαμε δεκάδες δημοσιεύματα) δεν θα αναπαράγει δημοσιεύματα γύρω απο αυτό το θέμα καθώς δεν επιθυμούμε οι συνάδελφοι να παραπληροφορούνται.
Στο ΔΣ του Σωματείου μας αύριο, θα συζητηθεί το θέμα για τις δικαστικές διεκδικήσεις.
Τέλος ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι πλέον και μετά τις ενέργειες του Προεδρείου τους τελευταίους 2 μήνες, έκλεισαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες  και έχουν ασκηθεί αγωγές για το 25% και το επικίνδυνο για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους απο το 2013 και ένθεν.
Βρισκόμαστε στην αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου για το θέμα (25%) όπως άλλωστε και το σύνολο του σιδηροδρομικού κόσμου.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου