Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

153 ΝΑΙ ψήφος εμπιστοσύνης ....

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του Παπανδρέου με 153 ψήφους - Στις 12:00 βλέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Διαβάζουμε στο newsit.gr...


Εξήγγειλε προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας που την απέρριψε αμέσως ο Α. Σαμαράς
- Εκλογές τον Μάρτιο προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Βουλή
- Γιατί δεν πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση συνεργασίας


Μετά από μερικά 24ωρα κρίσιμων εξελίξεων με όλο το παγκόσμιο ενδιαφέρον να έχει στραφεί στη χώρα μας με αφορμή την πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, τελικά φαίνεται πως ο κ. Παπανδρέου κατάφερε τελικά να κερδίσει χρόνο και να πάρει ξανά τον έλεγχο των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους, μία δηλαδή ψήφο επιπλέον από όσες είχε λόγω της Λ. Κατσέλη και έτσι τελικά αναβαπτισμένη προχωρά στα επόμενα δύσκολα βήματα.

Ο κ. Παπανδρέου δείχνει μέχρι στιγμής κυρίαρχος του παιχνιδιού, καθώς το Σάββατο ξεκινά διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας, αφού ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως θα συζητήσει με τα κόμματα ακόμα και για τον επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Βέβαια, όπως ξεκινάει η διαδικασία για την κυβέρνηση συνεργασίας φαίνεται πως δεν προχωράει, καθώς από αυτή σίγουρα θα λείπει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αφού αμέσως ο κ. Σαμαράς έσπευσε να δηλώσει αρνητικός σε μία τέτοια συνεργασία επαναλαμβάνοντας πως μοναδική λύση είναι οι εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η εξέλιξη αυτή με τον Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως φρενάρει και τα άλλα δύο κόμματα που επρόκειτο να διαπραγματευτούν για την κυβέρνηση συνεργασίας, τον ΛΑΟ και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη μέσω συνεργατών διέρρευσε πως μία κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει νόημα, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης προς το παρόν φαίνεται πιο ανοιχτός σε συζητήσεις, χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο, αφού και εκείνος θέλει τη συμμετοχή της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

Με αυτό τον τρόπο και με γνώμονα και το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτήθηκε, φαίνεται πως η παρούσα κυβέρνηση θα συνεχίσει να κυβερνάει, με τη συναίνεση να πηγαίνει περίπατο. Και με αυτό σαν δεδομένο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επικύρωση της δανειακής σύμβασης και απο τον Μάρτιο είναι ελεύθερη να προχωρήσει σε εκλογές, όπως αποκάλυψε και στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πάντως, παρά τις δηλώσεις υπουργών και βουλευτών κατά του δημοψηφίσματος και κατά του πρωθυπουργού, με πολλούς να μιλούν ακόμα και για άγνοια του Γιώργου Παπανδρέου για την πραγματικότητα, τελικά όλοι πείστηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Κοινώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπέκυψε στον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου και φυσικά ενώ θα περιμένει να δει μία κυβέρνηση συνεργασίας, θα έχει να αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, την ίδια ακριβώς κυβέρνηση που οι ίδιοι έλεγαν πως δεν εμπιστεύονται και τη θεωρούν ανίκανη.

9 σχόλια:

  1. ένα εύκολο restart για το σύστημα ....

    Πήρε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης το ΠΑΣΟΚ και σήμερα ο Παπανδρέου πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης στην οποία δεν θα συμμετέχει ο Σαμαράς και η ΝΔ γιατί θέλει εκλογές σε 6 εβδομάδες και ήθελε χτες να παραιτηθεί νταηλίκι ο Παπανδρέου ..Βέβαια η ΝΔ θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση και θέλει προφανώς να είναι αυτή που θα διαχειριστεί το πακέτο..(είναι πολλά τα λεφτά Αλέκο)...
    Η συζήτηση την τελευταία βδομάδα μας έκανε να ξεχάσουμε τα νομοσχέδια που πρόσφατα ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν , αφού καθημερινά όλοι ασχολούνταν με το ποιος θα είναι ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και πότε θα γίνουν εκλογές .Λύτρωση και για μερικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού on camera νόμιζαν ότι θα ξεχάσουμε τα όσα ψήφισαν τα τελευταία 2 χρόνια , λύτρωση και για τον ΓΑΠ που δημιούργησε σε χρόνο dt τον αόρατο εχθρό(απαραίτητος πάντα ).Μόλις 10 μέρες πριν οι ίδιοι βουλευτές με δάκρυα στα μάτια δήθεν απορύθμιζαν τις εργασιακές σχέσεις και καταργούσαν το νόημα της συλλογικής διαπραγμάτευσης ψηφίζοντας το άρθρο 37.Παράλληλα ψήφιζαν την τελειωτική επίθεση στα εισοδήματα μας και σε όσους εργάζονται στο Δημόσιο με το ενιαίο μισθολόγιο , επαναφέροντας καθεστώτα αλησμόνητων χρόνων με αξιολόγηση ακόμα και για να περνάς στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.
    Ακόμα και τα συνδικάτα ανέβαλαν κινητοποιήσεις (πλην του ΚΚΕ και ΣΥΝ που μάζεψαν χτες κόσμο έξω από την βουλή δεν έγινε τίποτα )περιμένοντας λέει τις πολιτικές εξελίξεις.
    Το ερώτημα είναι τι θα περίμενε κανείς από αυτές τις εξελίξεις όταν κανένα από τα 2 κόμματα εξουσίας δεν ανέφερε τίποτα για αλλαγή πολιτικής .Ιδιαίτερα από την ΝΔ δεν ακούστηκε καν το αυτονόητο , ότι θα αποσύρει τα νομοσχέδια που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις μειώνοντας τους μισθούς μας .Δεν υπόσχομαι τίποτα είπε ο Σαμαράς παρά μόνο στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους.

    Το σύστημα πολύ χαλαρά και έξυπνα έκανε χτες το restart ,ενώ ο μοναδικός του φόβος από ότι φάνηκε είναι η προσφυγή στην άμεση ετυμηγορία του κόσμου(δημοψήφισμα)...Απλά ο ΓΑΠ γνωρίζει τα αδύνατα σημεία του συστήματος έπαιξε πάνω σε αυτά και τελικά θα έχει μια αξιοπρεπή αποχώρηση.O Σαμαράς θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση αλλά ...όχι τα μέτρα και θα συνεχίσει να παριστάνει τον κόκορα .Έχοντας βεβαίως πληγώσει σοβαρά το προφίλ του δήθεν αντιμνημονιακού αφού μέσα σε ένα μεσημέρι μόλις τα πράγματα ζόρισαν πραγματικά από τους Φράγκους , έδωσε πλήρη συναίνεση .

    Τέλος ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο ΣΥΝ δεν στήριξε την προοπτική ενός δημοψηφίσματος.Η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία προϋποθέτει να ρωτάτε ο λαός για το μέλλον του και να αποφασίζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά αρχίζεις να με βάζεις σε σκέψεις που επίμονα ΘΕΛΩ Ν’ ΑΠΟΦΥΓΩ, σου γράφω ειλικρινά.
    Σε θεωρώ στα δρώμενα περί ΟΣΕ ικανό σχολιαστή.
    Βέβαια στα πολιτικά πεπραγμένα απέχεις πολλά μίλια από την πραγματικότητα και μιλάς με υπονοούμενα ενώ γνωρίζεις ότι θα μπει ελίτσα και τυράκι από τους ίδιους σεφ στο πιάτο να το φάει ο μικρομεσαίος ο πελάτης προκειμένου να πάει να κοιμηθεί τον ύπνο του δίκαιου του σφαχτού, να μην αντιδράσει ο αναρχικός της μισθωτής εφεδρείας γιατί θα του σπάσει το δημοκρατικό κόμμα το κεφάλι.
    Αδέρφια ρε Κώστα να τους πηδήξουμε όλοι μαζί ΕΕ!!
    Είναι όμως αλήθεια ότι το υπέρμετρο πάθος για νίκη του κόμματος σε έκανε να αργήσεις να καταλάβεις τα μελλούμενα, βέβαια λογικό είναι, βλέπεις ο ενθουσιασμός της νίκης κάτι φορές είναι τόσο ισχυρός που θέλουμε δεν θέλουμε μας συνεπαίρνει, ηδονίζει το σώμα για να αιχμαλωτίσει την ψυχή μας, αλλά όταν έρχεται το μετά αυτό το γα….νο μετά με το πλήρωμα του χρόνου μένεις κουφάρι άναυδο και λινάτσα πεταμένη στη γωνιά, πίστεψέ με το έχω νιώσει αυτό που σου γράφω, αυτό γίνεται γιατί όλα μα όλα μας έχουν γίνει που…..να .ΕΕ!!
    Άσε Κώστα μου τους άλλους να γράψουν γι’ αυτό που θα πάθουν με μαθηματική ακρίβεια χιλιοστού και αν το κρίνεις λογικό απολογήσου εάν θέλεις με ανεπτυγμένη πολιτική σκέψη για του δικού σου κόμματος τα πεπραγμένα που διατυμπανίζει στο μέγιστο του δυνατού με τη φωνή που του έχει απομείνει να φωνάζει ότι στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ δεν υπάρχουν αδιέξοδα γαργαλίζοντας τ’ αυτιά των ελλήνων.
    Τι βλέπεις Κώστα υπάρχει τώρα διέξοδο στη δημοκρατία μας;
    Ή μπήκαν σκόπιμα τα θεμέλια του τοίχους στη δικιά μας φολκλόρ (δημοκρατία) για να κλειστούμε μέσα να φαγωθούμε μεταξύ μας πετώντας τα κλειδιά απ έξω στους αλλοδαπούς εθνοσωτήρες να μπουκάρουν τη κατάλληλη στιγμή.
    Πάντα τα πτωματοφάγα στο τέλος της μάχης έφταναν.
    Τι βλέπεις Κώστα μου;
    Έτσι πάντα γινόταν ΕΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου φίλε Γλαύκο ...
    Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα από όσα γράφεις , με μία μόνο παρατήρηση .
    Απολογείται για το κόμμα του , αυτός ο οποίος πίστεψε και υπηρέτησε μια πολιτική και όχι αυτός που το ψήφισε έχοντας την προσδοκία να εφαρμόσει άλλα .Υπό αυτήν την έννοια δεν έχει κανένα νόημα να απολογηθώ για την πολιτική της Κυβέρνησης .
    Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση είναι να μην δίνεις δεύτερη ευκαιρία .
    Στην Δημοκρατία όντως δεν υπάρχουν αδιέξοδα.Ωστόσο υπάρχει και η απλή αναλογική που όταν ακολουθηθεί θα τα αναδείξει φίλε μου, πιστεύω με καταλαβαίνεις απόλυτα .
    Ακριβώς όπως ανέδειξε την φοβία του συστήματος για την άποψη του λαού , η κάλπικη πρόταση του δημοψηφίσματος .Και σήμερα ο ΓΑΠ αποχωρεί αξιοπρεπώς.
    Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά οι Έλληνες πολιτικοί σταθήκαν κατώτεροι των περιστάσεων .Όπως πάντα άλλωστε , με εξαίρεση τον μεγάλο Βενιζέλο , τον τελευταίο ίσως πολιτικό με γνήσιο εθνικό όραμα .Φυσικά και αυτός δεν θα μπορούσε να μην είναι θύμα των αλλοδαπών εθνοσωτήρων (ΑΣΑΝΤ κτλπ) όταν και διαπίστωσαν ότι ο γεωπολιτικός ρόλος της τότε Ελλάδος ξέφευγε από τα επιτρεπτά .Και με τους εγχώριους και τότε φίλους τους , οδήγησαν στην Μικρασιατική καταστροφή...
    Και φυσικά μετά τα σημερινά , οι πολιτικοί μας ηγέτες , δίνουν απλόχερα μια ωραία παράταση στο ασθμαίνον και γεμάτο μπόχα πολιτικό μας σύστημα.....
    Ίσως γιατί ένας τραπεζίτης πρέπει να διευθετήσει τα επικίνδυνα σχέδια περί κοινών μετοχών που θα κρατικοποιήσουν περιουσίες μεγάλων οικογενειών φίλε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oχι Κώστα, δεν περιμένω να απολογηθείς για τίποτα γι’ αυτό σου έγραψα, αν το κρίνεις λογικό και εάν το θέλεις γράψε με τη πολιτική σκέψη που μπορεί να διακρίνει έναν πολιτικοποιημένο νέο συνάδελφο, για όλες εκείνες τις αξίες, αν υπάρχουν, που μπορούν να χαρακτηρίζουν τη δικιά μας (φολκλόρ δημοκρατία) το πώς εσύ αντιλαμβάνεσαι αυτό που έχει γίνει, δεν απαιτώ τίποτα και δεν σε δεσμεύω για τίποτα, αναγνωρίζοντας ως ατυχή τη λέξη απολογία
    Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές το πράγμα μιλάει από μόνο του σε παρόντα χρόνο και βλέπεις τι μπορεί να σου γεννήσει το μέλλον αρκεί ν’ ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις πιο καθαρά το παρόν, αυτό αν δεν απατώμαι λέγετε διορατικότητα, τι είναι εκείνο λοιπόν που κλείνει τα μάτια και τ’ αφτιά των ελλήνων ηγετών;
    Αυτοί από μόνοι τους ενεργούν;
    Δεν έχουν συμβούλους;
    Ποιοι τελικά τους παρέχουν συμβούλους και τι εξυπηρετούν και προωθούν οι σύμβουλοι μέσω των ηγετών;
    Σήμερα γκρεμίστηκαν τα πάντα και μπήκαμε όλοι μαζί στον αποτεφρωτήρα των αξιών και των συνειδήσεων, έχουμε αυτή τη στιγμή βρεθεί στον πάτο της αβύσσου παρέα με αθώους νέους συμπολίτες μας που χωρίς να φταίνε φωνάζουν για το άδικο. Μπαίνουμε όλοι με χαραγμένους πλασματικούς αριθμούς αποτυπωμένους σε μια κόλα χαρτί στα σύγχρονα κρεματόρια των αγορών με την καταδίκη του αφανισμού ως η ντροπή της Ευρώπης των λαών της κοινής μοίρας, προσπάθειας και πορείας για ένα καλύτερο αύριο με τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια όρεξη για ζωή.
    Δεν φταίνε κάποιοι για το παραπάνω κατάντημα;
    Έπρεπε να μπούμε στο Ευρώ;
    Έπρεπε να υπερδανειστούμε για την κατασκευή υπερτιμολογημένων έργων προκειμένου στη πορεία του χρόνου και στην ώρα της αποπληρωμής σαν χώρα να χάσουμε το δικό μας κεφάλαιο;
    Ποιοι μας υπερδάνειζαν και γιατί; Αυτό δεν το γνώριζαν οι ηγέτες μας ότι με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγούσε εδώ που είμαστε σήμερα; Η τελικά ήταν αφιονισμένοι από τη μίζα και τη ρεμούλα;
    Έπρεπε να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στη Ελλάδα; Γνωρίζοντας ότι η οικονομία μας δεν άντεχε τέτοιο βάρος; Γιατί τους επιδίωκαν με κάθε τρόπο , σπάταλες δεξιώσεις, τυμπανοκρουσίες και φανφάρες;
    Αυτοί που δεν ρώτησαν ποτέ τον Ελληνικό λαό τον καλούν σήμερα να πληρώσει με το οποιοδήποτε κόστος, πρέπει αυτά τα καθάρματα να μείνουν στο απυρόβλητο;
    Εδώ αυτό που συντελέστηκε και συντελείτε εις βάρος των Ελλήνων πολιτών έγινε από ανθρώπους κατ’ εξακολούθηση προδοτών ιδεών, προδοτών ιδανικών, προδοτών θεσμών των κανόνων δικαίου που θεμελιώνουν τη Δημοκρατία, προδοτών ακόμα και της ατομικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων, ακόμη και αυτή στο τζόγο των αγορών;
    Μόνο και μόνο από τους παραπάνω λόγους πρέπει να υπάρχουν υπόδικοι που πρέπει να πληρώσουν παραδειγματικά για να πάρουν το μήνυμα καθαρό και ξάστερο οι φατρίες, οι βαρονίες, και οι μεγάλες οικογένειες ότι πλέον δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των λαών και το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη.
    Εδώ τίθεται το μεγαλύτερο ερώτημα, γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να αποτρέψουν το αίσχος;
    Τι έκαναν οι θεσμοθετημένοι από το σύνταγμα πολιτικοί παράγοντες του τόπου;
    Εδώ μπαίνει και το μεγάλο ερώτημα, τι επιλέγω τελικά με την ψήφο; Έχει αυτή καμία αξία με δεδομένο το παραπάνω λάθος που πληρώνουμε σήμερα;
    Τελικά πρέπει να ψηφίζουμε με σταυρό ή με ερωτηματολόγιο;
    Είμαστε ικανοί να ψηφίζουμε όλοι στη δημοκρατία μας με ότι αυτό συνεπάγεται και ό, τι βγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2
    Πόσο μπορεί να είναι σίγουρο ότι εμείς δεν γνωρίζαμε;
    Πόσο μπορεί να είναι σίγουρο ότι με μαθηματική ακρίβεια εξαπατηθήκαμε από λαοπλάνους ηγέτες;
    Η γνωρίζαμε και στρουθοκαμηλίζαμε, αλλά και από την άλλη γιατί να στρουθοκαμηλίζει ένας ολόκληρος λαός βάζοντας τα ίδια του τα παιδιά σήμερα να διαγράψουν την τροχιά του γκρεμού που οδηγεί στο χαμό;
    Ή γνωρίζαμε τι θα ακολουθήσει και κλείναμε εγκληματικά τα μάτια και τ’ αφτιά σε ότι βλέπαμε και ακούγαμε αδιαφορώντας για το μέλλον μας;
    Ή τελικά πρέπει να πληρώσουν κάποιοι παραδειγματικά για την εργασία που προσέφεραν σε φατρίες και ημετέρους πάντα με το αζημίωτο εξαπατώντας έναν λαό και λαούς προκειμένου να τελειώσουν το έργο τους εφαρμόζοντας τους δικούς τους κανόνες κάνοντας κράτη και λαούς έτοιμους να προσκυνήσουν και να φάνε στη μάπα τον καινούργιο παγκόσμιο άρχοντα της νέας τάξης;
    Βρεθήκαμε από την ΕΟΚ των λαών και κρατών αυτή τη στιγμή με τέρατα τράπεζες να κατέχουν τεράστια ποσά χρέους κρατών και με κεφάλαιο διπλάσιο, τριπλάσιο, τετραπλάσιο και πενταπλάσιο του ΑΕΠ κρατών και να προσπαθούν σήμερα να καταβροχθίσουν ολόκληρα κράτη και λαούς, με την πλήρη ανοχή και συγκαταβατικότητα των δωσίλογων ηγετών και κυβερνήσεων που επίμονα θέλουν να αγνοούν την ασυλία που διέπει τα κράτη όταν παραβιάζονται στοιχειώδης κανόνες δημοκρατίας, με τις κοινωνίες να βράζουν από οργή και αγανάκτηση γιατί βλέπουν λογικά να τους στερούν το μέλλον.
    Βρεθήκαμε να ζούμε το ότι πιο παράλογο, ολόκληρα κοινωνικοοικονομικά πολιτικά συστήματα και θεωρίες διακυβέρνησης λαών που επαγγελλόταν την ευημερία και την ανάπτυξη να είναι ο προπομπός του σήμερα που το διέπει το χάος.
    Τι βλέπεις από τα παραπάνω; Δεν τίθεται καθαρά θέμα Δημοκρατίας;
    Αυτή τη στιγμή επιβάλετε από τις αγορές ένα πολιτικό μανιφέστο μέσω συνταγματικής εκτροπής, δημιουργίας κυβέρνησης προκειμένου να ψηφιστούν νόμοι που στην κυριολεξία θα μας αφανίσουν ακόμα και σαν ελληνική οντότητα, πάνω σε ποιο σύνταγμα ή πλαίσιο θα ακουμπήσει για να περάσει σε έναν ολόκληρο λαό «κράτος»;
    Στο ευρώ;
    Οπότε πλέον έχουμε Ευρώ ή Δημοκρατία;
    Ευρώ ή ελευθερία;
    Ευρώ ή εθνική κυριαρχία;
    Ευρώ ή λαϊκή κυριαρχία;
    Ευρώ ή κοινωνική δικαιοσύνη;
    Ευρώ ή κοινωνική καταξίωση;
    Ευρώ ή δημοκρατικούς θεσμούς;
    Ευρώ ή διακίνηση ιδεών;
    Ευρώ ή ιδανικά προκειμένου να επιβιώσεις;
    Ευρώ ή σιδηρόδρομος;
    Ευρώ ή νοσοκομεία;
    Ευρώ ή σχολεία, και παιδεία;
    Τελικά θα τρώμε ευρώ και θα έχουμε σαν λαός χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που μας προσδιορίζουν σαν Έλληνες και Ελλάδα; .
    Κώστα που μας πάνε οι κου….λες;
    Γνωρίζει ο λαός ότι με το διακύβευμα ευρώ ή εθνικό νόμισμα χάνει την εθνική του υπόσταση και αξιοπρέπεια;
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ;
    Αυτή τη στιγμή συντελείται το εκ προμελέτης έγκλημα της Εθνοκτονίας ενός λαού.
    Αυτός ο λαός το γνωρίζει;
    Δεν πρέπει να του πούνε για τα μελλούμενα προκειμένου ν’ αποφασίσει;
    Μέχρι και ο Παναγιώτης Γεννηματάς, άτομο των αγορών μωρέ!!!! Αλλά Έλληνας το είπε ξεκάθαρα, αυτό που γίνεται ΣΗΜΕΡΑ είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.
    Τι γνώμη έχεις για όλ’ αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα περισσότερα από όσα γράφεις .
    Το θέμα της παραμονής μας ή όχι στο ευρώ , ωστόσο χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα τον τελευταίο καιρό προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερες φοβίες .
    Λες και ο καπιταλισμός διαφέρει αν έχουμε ευρώ ή δραχμή .

    Δυστυχώς φίλε Γλαύκο χάσαμε -πρόσκαιρα ελπίζω - ή μάλλον όχι , δεν χάσαμε , δεν μας άφησαν να κατέβουμε να αγωνιστούμε .Η Διοίκηση το είχε δώσει το ματς από τα αποδυτήρια .
    Ωστόσο εγώ πιστεύω στην δύναμη αυτού του λαού , στο πεπρωμένο μας αν θες.
    Και είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη φορά θα ανατρέψουμε τα δεδομένα.Ας ελπίσουμε να μην αργήσει πολύ η ώρα αυτή , άλλωστε στο χέρι μας είναι .
    Τελειώνω και πάλι με αυτό που σου είχα γράψει κάποιες μέρες πριν .
    Μόνο ένας τραπεζίτης θα μπορούσε να διευθετήσει την δουλεία γιατί πολλά λεφτά παίζονται και κινδυνεύουν να αλλάξουν χέρια .
    Είδες πως τελικά το σύστημα τον διόρισε ;
    Και πως μια απλή λέξη , ένα όχι , είναι τόσο δύσκολο να ειπωθεί ;

    Απο τον ιστορικό λόγο του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Ελευθερίας στην Λαμία ....(http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=print&sid=9506)

    Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
    Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
    Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια
    τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;

    Και η δήλωση του Τσολάκογλου ....

    ...Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος .Ή να αφήσω να συνεχισθεί ο αγών και να γίνει ολοκαύτωμα , ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού να αναλάβω την πρωτοβουλία της συνθηκολογήσεως ."Τολμήσας" δεν υπολόγισα ευθύνες .
    Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημαν μου.Τουναντίον αισθάνομαι περηφάνια ...

    Και οι 2 Έλληνες ήταν.....Αλλά πόσο διαφορετικοί Έλληνες .
    Οπότε και συμφωνώ και με το άλλο που γράφεις σε άλλη ανάρτηση .
    Αγαπητοί συνέλληνες, που σας μετέτρεψαν σε γίδια που τα κούρεψαν με την ψιλή, επειδή δεν σκοπεύω να μπω σε τρελάδικο, θα βγω στην παρανομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή