Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ισπανία: Ελεύθερος προσωρινά ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου

Στιγμιαίο λάθος χαρακτήρισε ο Φρανσίσκο Γκαρθόν, μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου που εκτροχιάστηκε στη νότια Ισπανία και παρέσυρε στο θάνατο 79 ανθρώπους, τη στιγμή της τραγωδίας. Ο 52 ετών Γκαρθόν αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί. 
Οι όροι αποφυλάκισής του είναι να 

εμφανίζεται τακτικά στο δικαστήριο, να μην φύγει από τη χώρα και να παραδώσει το διαβατήριό του αλλά και να μην οδηγήσει ξανά τρένο. Click4more: "Τα έκανα θάλασσα, θέλω να πεθάνω" δήλωσε ο μηχανοδηγός που βύθισε στο πένθος την Ισπανία Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

Κατηγορείται επίσης «για τις ανθρωποκτονίες 79 ατόμων καθώς και για άλλες παραβάσεις οι οποίες προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε επιβάτες της αμαξοστοιχίας», δήλωσε ο δικαστής Λουίς Αλάεζ. 

 Είχε τεθεί υπό κράτηση από την Πέμπτη, ενώ κατηγορείται ότι οδηγούσε την αμαξοστοιχία με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου. 

 Σε κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση, την Κυριακή, ο Γκαρθόν παραδέχτηκε ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για στιγμιαίο λάθος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. 


 Καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές –ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας Renfe, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία ADIF καθώς και δύο ασφαλιστικές εταιρείες- δεν ζήτησαν τη φυλάκιση του Γκαρθόν εν αναμονή της δίκης, αφού, όπως υποστήριξαν, δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

1 σχόλιο:

  1. "Οι Άνδρες είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τα λάθη τους τα πάθη τους και τις παραγγελιές τους"

    Η αλήθεια ίσως λέει πως ο μεγάλος εγωισμός,το μεγάλο πάθος, ο μεγάλος ενθουσιασμός που γεννά οτιδήποτε μέσα μας, πολλές φορές μας οδηγούν στην «τρέλα» που αυτόματα μετατρέπεται σε «βλακεία» και αυτή σε «επιστήμη» με επακόλουθα που ποτέ δεν έχουμε σκεφτεί-φανταστεί.
    Σημασία έχει πως αυτού του είδους η τρέλα και η βλακεία διαπερνούν κάθε είδους ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε σύστημα, είναι όπως λέμε ανίκητες και χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης. Αλλά τι να κάνουν και οι γιατροί, άνθρωποι είναι που μπορεί να ξεγελαστούν από κάποιον που μπορεί να ξεγλιστρά εύκολα σαν χέλι από τους κανόνες διάγνωσης της επιστήμης.
    Η ζωή έχει ιστορικά αποδείξει πολλές φορές αν όχι τις περισσότερες, ότι τεράστιες δυνάμεις ακόμη και εξελικτικές βρίσκονται σε πολύ βρώμικα χέρια, σε χέρια ανίκανων, σε βλάκες αλλά και τρελούς.
    Ίσως τα συστήματα ασφάλειας να προσφέρουν προστασία σε προσωποποιημένες αφηρημένες καταστάσεις, ίσως σε αγχωτικές καταστάσεις υπερβολικού άγχους που λίγο –πολύ, όλοι έχουμε από αυτό.
    Μακριά απ'τα ψέματα, κάπου στο μέλλον βλέπω τρένα να σπάνε την ταχύτητα του ήχου και μηχανοδηγούς στο θάλαμο οδήγησης σε ρόλο μαριονέτας για ψυχολογικούς λόγους του επιβατικού κοινού, όμως η βλακεία και η τρέλα θα υφίστανται για πάρα-πάρα πολλά χρόνια.
    Μου είναι αδύνατο να κοιτάξω την περίπτωση του συναδέλφου Ισπανού με μίσος και εμπάθεια η να τον πω εγκληματία για όλους αυτούς που φτερούγισε μιας και βρέθηκαν στον δικό του χώρο όταν αυτός κυνηγά τον ίσκιο του στον δικό του χρόνο που αποτυπώνει καθαρά το δεύτερο video του blog με κανονική ταχύτητα.
    Μόνο με λύπη μπορώ να κοιτάξω αυτό που συνέβη στον Ισπανικό σιδηρόδρομο.
    Μου είναι αδύνατο συνάδελφοι να μισήσω έναν άνθρωπο που έχει φτερουγίσει πολύ πριν την ζωή του, όταν στην χώρα μου υπάρχουν εγκληματίες κατ’ επάγγελμα που έχουν αφαιρέσει και αφαιρούν την ζωή χιλιάδων συμπατριωτών μου, που βουλιάζουν χιλιάδες οικογένειες στην δυστυχία αφαιρώντας το χαμόγελο και την ελπίδα από τα πρόσωπα των νέων μας μπρος στον βωμό του κέρδους των τοκογλύφων.

    Αυτά από καρδιάς με ένα μουσικό κομμάτι.
    https://www.youtube.com/watch?v=5bkC8Ul0zww

    Γλαύκος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή