Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Διαμαρτυρίες εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ για την έλλειψη προσωπικού

Με σημερινό Δελτίο Τύπου οι συνάδελφοι στην ΣΤΑ.ΣΥ διαμαρτύρονται για την κατάσταση με το προσωπικό και καλούν την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο επιβατικό κοινό. Το Δελτίο Τύπου >
Τις πρώτες ημέρες του νέου μήνα, γίνεται η έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών. Οι επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ) θα υποστούν - για μια ακόμα φορά - μεγάλη ταλαιπωρία και
σε αρκετές περιπτώσεις θα σχηματιστούν ατελείωτες ουρές. 
Αποκλειστική αιτία της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού είναι η δραματική 
έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια εισιτηρίων, η οποία επιτείνεται καθώς κάποιοι εκδότες κομίστρου, με «μπάρμπα στην Κορώνη», έχουν αποσπασθεί σε υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία εγκαταλείποντας, κυριολεκτικά, τους συναδέλφους τους να ανεβαίνουν… το «Γολγοθά τους». 

Τα Σωματεία Εργαζομένων δε θα ανεχθούν, πλέον, αυτή την εξοργιστική κατάσταση και καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στις εξής ενέργειες: 

1. Να επανέλθουν στα καθήκοντά τους οι αποσπασμένοι συνάδελφοι (η Εταιρεία 
παρά τα επίμονα ερωτήματά μας δεν μας γνωστοποιεί πόσοι είναι), ώστε να 
ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα εκδοτήρια και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του 
επιβατικού κοινού. 
2. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για την συμπλήρωση των κενών θέσεων εργασίας στην έκδοση εισιτηρίων, την Λειτουργία και στον Τεχνικό Τομέα, αφού στις συγκεκριμένες δραστηριότητες οι εργασίες διεκπεραιώνονται μόνο χάρη στο φιλότιμο των εργαζόμενων. 
3. Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι του Μετρό και να επιστρέψουν οι μεταταγμένοι της γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ), που αν και εξειδικευμένοι σε θέματα Λειτουργίας έχουν διατεθεί για την φύλαξη αρχαιολογικών χώρων!..  

Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να καλύπτουν, με προσωπικές θυσίες και 
κόστος, τα τεράστια κενά, που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της ακολουθούμενης 
πολιτικής λιτότητας.

Οι Διοικήσεις 

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. (Σ.Η.Ε.Κ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου