Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογές στην ΠΕΠΕ ζητά με ανακοίνωση της η Συνεργασία !

Με σημερινή της ανακοίνωση η Συνεργασία αναλύει όλα τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου και ζητά 7 μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του ΔΣ , την άμεση διενέργεια εκλογών  για να αποφασίσουν οι μηχανοδηγοί ποιοι θα επαναδιαπραγματευτούν το μέλλον της έλξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ στις 11.30 στα γραφεία της ΠΟΣ. Ολόκληρη η ανακοίνωση>
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι 
Μαζί με την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα που
βιώνουν συνολικά οι εργαζόμενοι , ο κλάδος της έλξης στο σιδηρόδρομο "απολαμβάνει"και υφίσταται την δική του αρνητική προσαρμογή .

Οι μηχανοδηγοί αναρωτιούνται πλέον τι άλλο περιλαμβάνει το πακέτο " περιποίησης" που τους επιφυλάσσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την αμέριστη συμπαράσταση της πλειοψηφίας της Π.Ε.Π.Ε .

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ:

Τα παράνομα προγράμματα εργασίας είναι γεγονός .!

Οι επικουρίες καθημερινότητα .!

Η ενιαία αρχή πληρωμής μας βύθισε ακόμη περισσότερο ..!

Οι υπερωρίες άνω των (21) ωρών δεν καταβάλλονται .!

Οι προσλήψεις παραμένουν ζητούμενο .!

Τα πειθαρχικά επανέρχονται δριμύτερα (τρομοκρατία του πάλε ποτέ) και επιλεκτικά .!

Οι μετακινήσεις-εξοδολόγιο συνεχίζουν να μην πληρώνονται (Πάτρα-Τρίπολη & Δραμα ).!

Το επίδομα ευθύνης στις καλένδες και οι συνάδελφοι αποχωρούν.!

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι .

Η κατάσταση με την σημερινή σύνθεση στην Π.Ε.Π.Ε. και με δεδομένο το πολιτικό σκηνικό της κυβέρνησης των μνημόνιων δεν ανατρέπεται.

Χρειάζεται αλλαγή τις κοινωνικής ευθύνης στην βουλή των ελλήνων και αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην Π.Ε.Π.Ε όσον αφορά το κλάδο της έλξης στο σιδηρόδρομο. 

Τώρα πρέπει να υπάρξει ώθηση στα λιμνάζουσα νερά του σωματείου μας .

Να φύγουν οι ΠΡΟΘΥΜΟΙ και ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ  και να υπάρξει συνδυασμός εμπειρίας γνώσης μαζί με την νεανική ορμή  για να εκφράσουν την σύγχρονη στοχευμένη διεκδίκηση. 

Αντί να καταγγέλλουν ο ένας τον  Άλλον στο Δ.Σ και ο καιρός να χάνεται για τον κλάδο πρέπει το σωματείο :

1 Να υπερασπιστεί την νομιμότητα που αφορά τα συμφέροντα  των μηχανοδηγών  και

2  Διενέργεια ΕΚΛΟΓΩΝ  τώρα ώστε να δοθεί λόγος δια της  ψήφου στους συναδέλφους για να αποφασίσουν ποιοι θα επαναδιαπραγματευτούν το μέλλον της έλξης.

ΝΑΙ στην ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΧΙ στην ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ.!!!

 Υ.Γ  
1.όσο για τα "Λεφτα Υπάρχουν" πράγματι υπάρχουν και τα μοιράζει υπό δημόσιο έλεγχο η ALPHA BANK (απο που άραγε) για να υπάρξει εθελούσια των υπαλλήλων .

2 Αυτή την εποχή υπάρχει πλούσιο πεδίο αντιπαράθεσης Δ.Ι.Κ.Α.Μ  και Π.Ε.Π.Ε.
Δεν θα έπρεπε ποτέ να εκδοθεί εγκύκλιος που να κόβει το "ψευτοπεντακοσιαρικο" (λόγω εφορίας) απο τα παιδιά των Συναδέλφων που αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας .  
ΝΤΡΟΠΗ ..!!!


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου