Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση ΠΕΠΕ -με σύμβουλο του κ. Χρυσοχοίδη - Ξέχασαν να βάλουν το επίδομα ευθύνης στην ατζέντα της συνάντησης!

Την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι το Σωματείο μας θα συναντηθεί με Σύμβουλο του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών (όπως έχει μέχρι στιγμής προγραμματιστεί).
Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι το Σωματείο μας ξέχασε να βάλει στην ατζέντα συζήτησης το θέμα του επιδόματος ευθύνης παρά το ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ εδώ και 5 μήνες προσπαθούν να μας πείσουν ότι το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό!
Η επιστολή του Σωματείου μας Κύριε Υπουργέ,




Το Σωματείο των Μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης), επιθυμεί να οριστεί συνάντηση μαζί σας για να εκθέσουμε θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις, μέσα από την πολιτική σας παρέμβαση. Θέματα
τα οποία καθυστερούν εδώ και αρκετά χρόνια, και η μη επίλυση αυτών θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην λειτουργία της εταιρείας αλλά και των μελών μας. 
Τα θέματα προς συζήτηση είναι τα κάτωθι:
Τεράστια έλλειψη προσωπικού στον κλάδο (Μηχανοδηγοί).
Σήμερα τα κενά των οργανικών θέσεων είναι 150. Το αμέσως επόμενο διάστημα δηλαδή προς το τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015, τα κενά των οργανικών θέσεων θα πλησιάσουν τα 200, λόγω πολλών συνταξιοδοτήσεων.
Η είσοδος στην παραγωγή ενός πιστοποιημένου μηχανοδηγού, απαιτεί τουλάχιστον ένα χρόνο. Η μεγάλη αύξηση των εμπορικών δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν τώρα δε δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, με την πρόβλεψη για πρόσληψη 200 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, για να εκπαιδευτούν σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ν.3911.
Να γίνει άμεσα η επιστροφή των συναδέλφων που επιθυμούν και είχαν αποχωρήσει με το ν.3891 (9 έτοιμοι μηχανοδηγοί έχουν υποβάλλει αίτηση).
Ολοκλήρωση των εσωτερικών μετατάξεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και ακόμη δυνατότητα συμμετοχής εργαζομένων από τις εταιρείες Ομίλου ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά άλλων θεμάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας στο δίκτυο από τη συνέχιση (μικρών) προβλημάτων που χρονίζουν και τα οποία δυσχεραίνουν την εκτέλεση και την ασφαλή - ποιοτική μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                                 ΣΠΥΡΟΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου