Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζονται τα δικαστήρια για τους μεταταχθέντες μηχανοδηγούς- Παράπονα για την στάση της ΠΕΠΕ στο στέκι της έλξης

Άλλη μια δίκη είχαμε για το θέμα των υποχρεωτικά μεταταχθέντων μηχανοδηγών με την υποστήριξη της ΠΕΠΕ αλλά και της ΠΟΣ. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά, αν και ο δρόμος για την δικαίωση των συναδέλφων μας είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος.
Επιπλέον επικοινώνησαν μαζί μας μεταταχθέντες μηχανοδηγοί οι οποίοι εξέφρασαν το παράπονο τους για το ότι
τους μεταφέρθηκε ότι  το Σωματείο μας - όπως μας είπαν - δεν προτίθεται να  καλύψει την αγωγή για τις απώλειες που είχαν στο εφάπαξ όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά απο λίγο καιρό.(Με την δικαιολογία ότι οι απώλειες ήταν μικρές και το ποσό της αγωγής για τον καθένα μεγάλο).

Το θέμα θα μεταφέρει στο ΔΣ της Δευτέρας , ο συνάδελφος Γενιδούνιας ο οποίος δήλωσε άγνοια για τα όσα του μεταφέρθηκαν απο 2 μεταταχθέντες, αφού το θέμα δεν έχει συζητηθεί καν σε Διοικητικό Συμβούλιο.

Εμείς θεωρούμε ότι και 1 Ευρώ να έχει χαθεί απο τα όσα δικαιούνταν οι συνάδελφοι θα πρέπει να διεκδικηθεί. Περιμένουμε και η ΠΕΠΕ να κάνει το ίδιο και να διαψεύσει έμπρακτα τα όσα μας μεταφέρθηκαν.

Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε σημαντικό προκύψει γύρω απο την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου