Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Ε.Μ.Ε.Ι.Σ - ΓΣΕΕ ''Εφιαλτική η δήλωση Παναγόπουλου!!!

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ!!!
ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (23 Σεπτεμβρίου 2014)
Η κατάργηση και η ακύρωση του αντεργατικού, αντικοινωνικού και αντισυνταγματικού τροϊκανού «εργατικού» θεσμικού πλαισίου, η αποκατάσταση του Δικαίου και οι ελεύθερες Σ.Σ.Ε., ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ η ΜΟΝΙΜΗ και
ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΗ απαίτηση και διεκδίκηση των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Κυρίαρχη θέση σ’ αυτή μας την απαίτηση έχει η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΔΙΚΑΙΟΥ και της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., του κατώτατου μισθού των 751€ χωρίς διακρίσεις, των τριετιών, των οικογενειακών επιδομάτων κ.λ.π., που τελείως  πραξικοπηματικά κατάργησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η Τροϊκανή Κυβέρνηση (εξαθλιώνοντας εργαζόμενους, βυθίζοντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την πραγματική οικονομία και την ζωή όλων μας)

Αυτές ήταν εξάλλου μέχρι χθες οι ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της ΓΣΕΕ.

Χθες, 22/09/2014, κατά την συζήτηση μεταξύ Κυβέρνησης και ΓΣΕΕ για τα 680 εκατομμύρια ευρώ, από το ΕΣΠΑ, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό του, «έδωσε» σε αντάλλαγμα το σύνολο των εργαζομένων!!!

Δήλωσε ότι «πρέπει να δούμε προσεχτικά το θέμα της Νομοθετικής αποκατάστασης γιατί θα υποστούν ΣΟΚ η οικονομία και οι επιχειρήσεις»!!!

Το άγχος του, για ακόμη μια φορά, χωρίς ντροπή, δεν είναι η εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλά το ΣΟΚ των επιχειρήσεων!!!

ΕΜΕΙΣ, είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι κανείς άλλος συνδικαλιστής, κανείς άλλος εργαζόμενος δεν συμφωνεί με την θέση – εφιάλτη, που κατ’ υπόδειξη των συμφερόντων που εξυπηρετεί, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όπου με περισπούδαστους όρους «περί νομικού βολονταρισμού» ούτε λίγο ούτε πολύ, επικαλούμενος τους απλήρωτους εργαζόμενους, αφήνει περιθώριο και για ατομικές συμβάσεις κάτω και από τα 586€.

Καλούμε το σύνολο των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Δευτεροβάθμιες και Πρωτοβάθμιες αν επιβεβαιώσουν την πάγια συνδικαλιστική θέση.

Καλούμε όλες της Παρατάξεις και κυρίως την ΠΑΣΚΕ να πάρουν θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Απαιτούμε, άμεσα την σύγκλιση του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, που έχει να συνεδριάσει από τις  26/02/2014, για να επανεπιβεβαιώσει την πάγια θέση μας.  Οποιαδήποτε άλλη ψευτοδιορθωτική δήλωση για την άθλια αυτή θέση του κου Παναγόπουλου, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν και να απαλύνει το ΣΟΚ που υπέστησαν οι εργαζόμενοι.

Το μόνο που μπορεί να προσφέρει πλέον στους εργαζόμενους είναι η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του.  Επειδή είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το κάνει, καλούμε κάθε συνδικαλιστή και κάθε εργαζόμενο να πάρει τις ευθύνες στα χέρια του.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου