Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Eπιστολή Θανάση Μοδέ-Αντιπροέδρου ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ- προς επιβάτες Προαστιακού Αθηνών

Δυο λόγια με αφορμή την ανακοίνωση της ομάδας εργαζομένων επιβατών στο τμήμα ΚΙΑΤΟΥ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.
Τα τελευταία 4 χρόνια η απαξίωση του σιδηροδρόμου έχει φτάσει στα όρια της. Καταργήθηκαν σχεδόν τα μισά χιλιόμετρα γραμμής, μετατάχθηκε το μισό προσωπικό κίνησης, μειώθηκε η συντήρηση γραμμής και τροχαίου υλικού. Στο τμήμα Κιάτου – Αεροδρομίου
οι κλοπές σε καλώδια και αντίβαρα έχουν δημιουργήσει προβλήματα στη φωτοσήμανση – τηλεπικοινωνίες – και γραμμή επαφής με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές βραδυπορίες που συμβάλλουν στην ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.
Η εγκατάλειψη και απαξίωση ένα στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση της τραινοσέ που δεν συμφέρει κανέναν, ούτε εσάς ούτε εμάς. Η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου πρέπει να είναι μοχλός ανάπτυξης που θα λειτουργεί προς όφελος όλων των εργαζομένων.
Έχετε πάρει απόφαση να μην επιδεικνύεται στους συναδέλφους ελεγκτές τον τίτλο μεταφοράς  σας., είσαστε όλοι εργαζόμενοι και δικαίως υπερασπίζεστε τη δουλειά σας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ενισχύεται τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφεται ομάδα εργαζομένων ενάντια σε άλλη ομάδα εργαζομένων τους  ελεγκτές και ακυρώνεται στην πράξη τη δουλειά τους. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο ενισχύεται την λαθρεπιβίβαση που έχει γίνει τόση προσπάθεια από την πλευρά των ελεγκτών προς όφελος όλων να μειωθεί στο ελάχιστο.
Είμαστε όλοι εργαζόμενοι, έχουμε κοινά συμφέροντα και από κοινού θα πρέπει να παλέψουμε για εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου για ασφαλή και ποιοτική μετακίνηση των επιβατών, για μείωση των εισιτηρίων, για δωρεάν μετακίνηση ανέργων – φοιτητών – αναπήρων.
Οι εργαζόμενοι επιβάτες και οι εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι απέναντι, πρέπει να είναι μαζί γι αυτό ελπίζω να πάρετε πίσω την απόφασή σας και σας καλώ να αγωνιστούμε από κοινού με άλλες δράσεις ώστε πιο δυναμικά να διεκδικήσουμε τα παραπάνω.
Ελπίζω να συμβάλλω στην καλή σχέση εργαζομένων επιβατών και εργαζομένων σιδηροδρομικών.

ΜΟΔΕΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου