Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Χρ. Σπίρτζης – Δ. Καμμένος: Μεταφορές και υποδομές αποτελούν αναπτυξιακούς πυλώνες

Στην σημασία των μεταφορών – υποδομών στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκαν οι Χρ. Σπίρτζης (υπουργός Μεταφορών) και Δ. Καμμένος (υφ. Μεταφορών), στη  τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των ομιλιών τους


ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Οι υποδομές, οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές, το συγκοινωνιακό έργο είναι στον πυρήνα ιστορικά των τομέων μέσα από τους οποίους μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, να καταπολεμήσουμε την ανεργία άμεσα και να έχει το κράτος έσοδα.

Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο κρίσιμα Υπουργεία και για να μπορέσουμε να πετύχουμε δράσεις για να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά κυρίως μέσα από προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν, να κατορθώσουμε αυτή την τριετία να υλοποιήσουμε έργα, ώστε να βρούμε και τα ισοδύναμα που απαιτούνται για να περάσουμε την κρίση με μικρότερη ένταση.

Έχουμε πολύ δουλειά, πάρα πολύ δουλειά, και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε σε αυτό το δύσκολο έργο που μας έχει ανατεθεί.

Δ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το συγκεκριμένο Υπουργείο είναι για εμένα το σημαντικότερο Υπουργείο σε κάθε χώρα, πόσο μάλλον για την Ελλάδα λόγω της συγκεκριμένης γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής της θέσης στη Μεσόγειο.

Αν κάποιος κοιτάξει τους δώδεκα πυλώνες ανταγωνιστικότητας βάσει των οποίων βαθμολογούμαστε δίκαια ή άδικα, παγκόσμια και είμαστε στη θέση 92, ο βασικότερος πυλώνας είναι οι υποδομές και τα δίκτυα.

Δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική μια οικονομία, αν δεν έχει σωστές υποδομές και δίκτυα και τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε για την ψηφιακή εποχή.

Για να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα σε αυτούς τους τομείς χρειάζεται πάρα πολύ απλά αυτό το Υπουργείο να δείξει σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη, αλλά και στους πιθανούς επενδυτές, οι οποίοι μπορεί να είναι κράτη αλλά και ιδιώτες, ότι οι υποδομές του είναι σε υγιή μορφή, το κράτος προστατεύει και τον επενδυτή αλλά έχει βάση για να έρθει ο επενδυτής είτε θέλει να πετάξει, είτε να πλεύσει, είτε να οδεύσει μέσα από το χώρο της Ελλάδας.

Δεν θέλω να πω περισσότερα, η δική μου εμπειρία είναι μεγάλη σε αυτά τα ζητήματα απλώς θα δανειστώ αυτό που είπαν περίπου δυο μήνες στο μεγάλο οικονομικό Συνέδριο που έγινε στην Αγία Πετρούπολη, για το ρόλο της Ελλάδας.

Ο ρόλος της Ελλάδας είναι ο σημαντικότερος στο δρόμο του μεταξιού εμπορικά ξεκινάει από την Κίνα και θα ενώσει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό, είμαστε η γέφυρα προς τον Ατλαντικό.

Αυτό περνάει κατά βάση και πιθανό κατ’ αποκλειστικότητα μέσα από αυτό το Υπουργείο σε όλες τις δομές του. Είμαστε ο στρατηγικός εταίρος της κεντρικής Ασίας, της Κίνας της Ινδίας και όλων των μεγάλων αγορών, οι οποίες αυτή τη στιγμή αριθμούν σε δισεκατομμύρια πληθυσμού και σε τρισεκατομμύρια Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος τα οποία όλα αυτά πρέπει να οδεύσουν προς την Ευρώπη και τη Δύση.

Ρόλος μας είναι να βάλουμε στον χάρτη πολύ δυνατά την Ελλάδα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τη θέση μας, το ανθρώπινο δυναμικό και φυσικά να φέρουμε τους πολύ έξυπνους και αξιότατους συνεργάτες Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να δουλέψουν για την Ελλάδα και να προσφέρουν δίνοντάς τους ένα όραμα πραγματικό και όχι ένα πολιτικό τσιτάτο για να μαζέψουμε ψήφους.

Εδώ πρέπει να κάνουμε δουλειά και πρέπει να αποδείξεις στον Έλληνα που θα φέρεις πίσω, γιατί θα τον φέρεις, τι όραμα θα του δώσεις, τι δουλειά θα του δώσεις και γιατί να φύγει από την Αγγλία ή την Ισπανία και να έρθει στην Ελλάδα να δουλέψει για μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

metaforespress.gr


1 σχόλιο: