Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Στην τελική ευθεία οι προσλήψεις μηχανοδηγών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η διαδικασία για τις προσλήψεις 60 μηχανοδηγών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώνεται ο κύκλος των
απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων των υποψηφίων μηχανοδηγών και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες με την μαθητεία των 60-70 νέων συναδέλφων να ξεκινά στα τέλη Αυγούστου. 

Εντωμεταξύ εντύπωση προκαλούν τα σενάρια που κυκλοφορούν για το θέμα, μέσω του γνωστού κύκλου πράσινου αποτυχημένου πρώην μεγαλοσυνδικαλιστή, που πρόσφατα καθαιρέθηκε απο την θέση ευθύνης στην οποία είχε διοριστεί.
Και έχει αναλάβει πλέον τον ρόλο του ....διαδρομιστή στην Καρόλου και του διακινητή ευφάνταστων σεναρίων, μη έχοντας ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας.
Τις τελευταίες μέρες λοιπόν έχει ακουστεί - κυκλοφορήσει ευρέως, ότι οι προσλήψεις θα...πάγωναν, ότι η ΣΣΕ πάει πίσω (πίσω έχει η αχλάδα την ουρά λέμε εμείς) και πόσα ακόμα, τα οποία διοχετεύονται μέσα απο κύκλους προερχόμενους απο  τον γνωστό πρώην πράσινο συνδικαλιστή.
Αυτές οι φήμες φτάσανε μέχρι και το στέκι της έλξης και προκάλεσαν άφθονο γέλιο είναι η αλήθεια.
Άλλωστε το πρόσωπο που της διακινεί, 2-3 μήνες πριν διέρεε ότι έχει υπογράψει τριετή σύμβαση ως έμπιστος των Ιταλών και τελικά βρέθηκε και  χωρίς .... αντικείμενο.
Το στέκι προτίμησε να μην ασχοληθεί με την περίπτωση του γνωστού πρώην συνδικαλιστή αφού πλέον ο σιδηροδρομικός κόσμος έχει καταλάβει τον διαχρονικό του ρόλο ενώ  ο τελευταίος που έχει αναλάβει του ταιριάζει γάντι κανονικά! 
Διαδρομιστής  της Καρόλου που προσπαθεί να ξαναζωντανέψει το σύστημα του χτες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς εδώ και χρόνια ψάχνει την "προσωπική" του ρεβάνς,τρώγοντας την μια ήττα πίσω απο την άλλη σε όλα τα επίπεδα.
Είναι βέβαιο ότι όντας αποτυχημένος σε ότι ανέλαβε, η προσπάθεια του είναι καταδικασμένη στο σύνολο της για αυτό και δεν ασχοληθήκαμε σοβαρά ποτέ.

Φήμες, φήμες , φήμες ....
Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν ισχύουν οι φήμες που θέλουν άλλο  ένα μέλος του Προεδρείου της ΠΟΣ που έκανε χρήση των συνδικαλιστικών προνομίωνκαι απαλλαγής, να έχει βρεθεί με 25 μέρες ανεκτέλεστης κανονικής άδειας την χρονιά που ήταν συνδικαλιστής.
Οι φήμες που αναφέρουν ότι έβαλε και την υπογραφή του,φαρδιά -πλατιά, ο πρώην κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΟΣ,για να πληρωθεί την άδεια αυτή με προσαύξηση, ελέγχονται για την ακρίβεια τους.
Θεωρούμε βέβαια αδιανόητο ένας συνδικαλιστής με αυτήν την καριέρα, σε κορυφαίες θέσεις, να έχει κάνει τέτοια πράγματα ιδιαίτερα όταν κατήγγειλε και "πολιτικά" την συμφωνία του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις μέρες εργασίας..
Πως μπορεί αυτός που κατήγγειλε πολιτικά αυτήν την συμφωνία, να μην έχει πάρει κανονική άδεια σε όλο το έτος αναρωτιόμαστε. Και λέμε δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα υπάρχει.

Απ την άλλη ΄όμως το ξανασκεφτόμαστε και λέμε
Απο ανθρώπους που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή, μήπως να περιμένουμε και χειρότερα;

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



4 σχόλια:

  1. Αντε μακαρι καιρος ηταν περιμεναμε πολυ καιρο..Οι ιατρικες εξετασεις δεν πρεπει να γινουν αφοτου βγουν τα αποτελεσματα των μηχανοδηγων?? Ευχομαι Καλη επιτυχια σε ολους παιδια.. Περιμενουμε με ανυπομονεσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το κείμενο, εγώ κατάλαβα, ότι έχουν επιλεγεί οι 60. Θα περάσουν ιατρικές εξετάσεις και μετά θα ανακοινωθούν.

      Διαγραφή
    2. Καλά λέει ο Alexb7 οι 60 έχουν ήδη επιλεγεί. Και μην απορήσεις αν οι περισσότεροι από τους εξήντα είναι παιδία μηχανοδηγών.

      Διαγραφή
  2. Πέρα από τις προσλήψεις των μηχανοδηγών, υπάρχει κάποιο νέο ως προς τις προσλήψεις των 18 ατόμων επιστημονικού προσωπικού της ίδιας προκήρυξης;
    Υπέβαλλα αίτηση έχοντας πλούσια σιδηροδρομική εμπειρία (ως πρώην σιδηροδρομικός) και όλα τα ζητούμενα απ' την προκήρυξη τυπικά προσόντα και δεν με κάλεσαν ούτε για συνέντευξη...
    Ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή