Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Σωματεία απο την ΣΤΑΣΥ επιστρατεύουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ για να αλλάξουν τον συσχετισμό δυνάμεων στην ΠΟΣ

Αίσθημα απόλυτης αποστροφής για την κατάντια  της ηγεσίας αυτής της Ομοσπονδίας πλέον, αφού ο ελάσσων Πρόεδρος της συνάδελφος Παρασκευόπουλος ενημέρωσε σήμερα το Προεδρείο της ΠΟΣ ότι
προτίθεται να εγγράψει στην Ομοσπονδία άλλα 2 - μικρά όπως τόνισε - Σωματεία της ΣΤΑΣΥ.
Επιβεβαίωσε έτσι τα όσα είχε γράψει το στέκι της έλξης 15 μέρες πριν περίπου, για την προσπάθεια των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ να αλλάξουν τον συσχετισμό δυνάμεων στο σιδηρόδρομο με εγγραφές Σωματείων απο την ΣΤΑ.ΣΥ, 2 μήνες πριν το συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία της ΠΟΣ, παρά το ότι το Σωματείο του ΤΡΑΜ έχει εγγραφεί στην δύναμη της, δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την υπογραφή ΣΣΕ στην ΣΤΑ.ΣΥ είτε για την στήριξη των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν εκεί οι συνάδελφοι, ούτε καν συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας σε κοινό μέτωπο.
Μοναδικός στόχος του ελάσσων Παρασκευόπουλου και της παρέας της Κάννιγγος, η διατήρηση της καρέκλας τους.
Οι σιδηροδρομικοί θα έχουν μια ηγεσία που θα έχει εκλεγεί απο αντιπροσώπους απο την ΣΤΑΣΥ, που κυριολεκτικά "επιστρατεύτηκαν" για τον σκοπό αυτό και για να επανεκλεγούν στην ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.
Αφού ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αποδοκιμάστηκαν στις εκλογές σε σιδηροδρομικά Σωματεία, θέλοντας να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, γυρνάνε το συνδικάτο μας, εκατό χρόνια πίσω, μόλις 3 μήνες πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου του.

Η εξέλιξη αυτή, αναμένετε να δυναμιτίσει το κλίμα εντός της ΠΟΣ και στην επόμενη συνεδρίαση της την Πέμπτη, ενώ όσοι επιλέγουν να ανατρέψουν συσχετισμούς δυνάμεων ως αντιπρόσωποι της "ψήφου και της τελευταίας στιγμής"  σε συνέδρια Σιδηροδρομικών, είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου