Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ξεμπροστιάζεται η ΓΣΕΕ υπέρ του Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ξεκαθάρισε με ποιον τάσσεται ο θεωρητικά ισχυρότερος συνδικαλιστικός φορέας της χώρας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές και το κατέστησε σαφές λέγοντας ότι
όσα λέει ο Πρωθυπουργός για τις απολύσεις που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης στο δημόσιο τομέα «είναι ένα παραμύθι που δεν πουλάει στον ελληνικό λαό»
Παράλληλα έστειλε «μήνυμα» ότι το ουσιαστικά νόθο συνέδριο της ΓΣΕΕ πρέπει να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ακόμη και εάν χρειαστεί για λόγους προστασίας να γίνει εντός της Βουλής των Ελλήνων και να μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση, παρά τις μεθοδεύσεις «του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι είναι θέμα Δημοκρατίας η πραγματοποίηση του και «να ισχυριζόμαστε σήμερα ότι το επόμενο διάστημα θα κάνουμε απόπειρα για την πραγματοποίησή του, είναι εξευτελιστικό για την χώρα και την δημοκρατία». Στην συνέχεια κατηγόρησε το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ αλλά και την κυβέρνηση ως συνυπεύθυνους για αυτή την κατάσταση. «Το ΚΚΕ, ο επιχειρησιακός του βραχίονας και η κυβέρνηση, δεν ήθελαν να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ», ανάφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και συμπλήρωσε ότι «είναι γνωστό ότι αυτές οι δυνάμεις που έχουν την ίδια ιδεολογική αφετηρία, ό,τι δεν ελέγχουν, θέλουν να το διαλύσουν».
Υπενθυμίζουμε ότι έγιναν σοβαρά επεισόδια στις προηγούμενες δυο απόπειρες να γίνει συνέδριο με σωματεία-σφραγίδα και εκπροσώπους της εργοδοσίας ή μετόχους ανωνύμων εταιρειών που έχουν καταφέρει με διάφορους μηχανισμούς να διεισδύσουν στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και προσπαθούν να χειραγωγήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Το δε ΚΚΕ στην προσπάθειά του να ξεμπροστιάσει τις μεθοδεύσεις έφτασε στο σημείο να κάνει και μηνύσεις εναντίον της ΓΣΕΕ, η οποία το κατηγόρησε… για τραμπουκισμούς.
Σχολιάζοντας την έκτακτη ανακοίνωση του πρωθυπουργού, σε ότι αφορά τις απαιτήσεις συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που ζητούν να υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ο Παναγόπουλος ανάφερε ότι του θυμίζουν δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2014. Τότε «ήταν ένα παραμύθι που είχε δράκο. Τώρα δεν ξέρω εάν υπάρχει δράκος. Ξέρω ότι αυτό το παραμύθι δεν πουλάει στον ελληνικό λαό» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και για να τεκμηριώσει την… εμπιστοσύνη του στο Μητσοτάκη, είπε ότι στις διεθνείς συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει «δεν έχει ακούσει καμία τέτοια αξίωση».
Ο κ.Παναγόπουλος μιλώντας στα συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε την ανησυχία του για τα ευρήματα της έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) /ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση και είπε ότι ανησυχει που μειώνεται μεν η ανεργια, αλλά οι αμοιβές είναι χαμηλές
www.presspublica.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου