Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Οι ηλεκτροδηγοί στην ΣΤΑ.ΣΥ διαμαρτύρονται για την υπογραφή της ίδιας ΣΣΕ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, 
Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ., δηλαδή ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, μετά από εισήγησή τους
και κατόπιν έγκρισης του μέχρι πρότινος «αδιάφορου» Υπερταμείου, προχώρησαν σήμερα σε σύναψη ΕΣΣΕ με κύριο περιεχόμενο την παράταση της από 03-10-16 Συλλογικής Σύμβασης. Επιλέχθηκε δηλαδή η λύση της ανακωχής, ώστε να βγουν από τα αδιέξοδά τους τα «επιχειρησιακά» Σωματεία και έτσι να γλιτώσουν οι εκπρόσωποί τους την οποιαδήποτε αυτενέργεια, διότι μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων με πολυτελείς απαιτήσεις υπέγραψαν εν κρυπτώ και παραβύστω (ημέρα Σάββατο) σε χρόνο ντε τε...την ίδια Σύμβαση! 
Φυσικά, ο «γάμος» αυτός προέκυψε μετά από την αδιάφορη στάση του Υπουργείου Μεταφορών και τη δυναμική παρέμβαση του γαλαντόμου Υπουργείου Οικονομικών. 
Παρ’ όλα αυτά, οι ανάγκες του φορέα σε έμψυχο δυναμικό είναι εμφανείς! Δυστυχώς όμως, αυτό δεν αναγνωρίζεται ούτε από την επιχείρηση, ούτε από τα αρμόδια υπουργεία αλλά ούτε και από την ίδια την Κυβέρνηση. Ενδεχομένως να μην έχουν καταλάβει τη διάσταση του προβλήματος! 
Επειδή το σχέδιο πρόταση των 11 εκ. της Διοίκησης ήταν γνωστό και αποδεκτό από τους  εποπτεύοντες φορείς 
Επειδή τα «επιχειρησιακά» Σωματεία το απέρριψαν χωρίς να το περάσουν από τις οικείες  συνελεύσεις τους με τη λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα
 ✓ Επειδή δεν έχουν τη συνδικαλιστική επάρκεια να διεκδικήσουν για τα μέλη τους 
✓ Επειδή ο εμπαιγμός ξεπέρασε κάθε έννοια και αξία 
✓ Επειδή δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πολλά λόγια 
✓ Επειδή ο κλάδος των ηλεκτροδηγών έχει καταπονηθεί πάρα πολύ 
Καλούνται οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί, εφ’ εξής και μέχρι νεωτέρας, να εργάζονται μόνο στο πλαίσιο που ορίζεται από την προγραμματισμένη υπηρεσία χωρίς ουδεμία παρέκκλιση, τακτική βέβαια που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να ακολουθήσουν όλοι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι σε βάρδιες!!! 
(Πλην όμως, αυτό θα έπρεπε να το υποδείξουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των οποίων οι συνάδελφοι είναι μέλη τους) 
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου