Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Στο ΣτΕ προσφεύγει η PEARL για το Θριάσιο ΙΙ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε κατά της συμμετοχής των εταιρειών Damco Ενergy και Goldair, που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό για το Θριάσιο Πεδίο ΙΙ, η εταιρεία PEARL. H τελευταία είναι εταιρεία συμφερόντων
της κινεζικής Cosco και ζητεί μέσω των δύο προσφυγών στο ΣτΕ την ακύρωση της συμμετοχής των δύο ανταγωνιστριών της, Goldair και Damco (συμφερόντων του Copelouzos Group), στον σχετικό διαγωνισμό.
O διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το υπουργείο Υποδομών και αφορά την παραχώρηση της διαχείρισης του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ), που βρίσκεται στο Θριάσιο Πεδίο, για 25 χρόνια. Το έργο είναι γνωστό ως Θριάσιο ΙΙ και μέχρι στιγμής ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τέσσερις επιχειρήσεις ή/και συμπράξεις  επιχειρήσεων. Εκτός από τις Damco Energy, την Piraeus Europe Asia Rail Logistics (PEARL) και την Goldair, συμμετέχει και η TΡΑΙΝΟΣΕ σε ένωση με τη Sarmed. Ωστόσο η προσφορά της τελευταίας έχει προσβληθεί νομικά από την PEARL στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και η οποία έκανε τη σχετική προσφυγή αποδεκτή. Θεωρητικά η ένωση TΡΑΙΝΟΣΕ-Sarmed, εφόσον δεν ακολουθήσουν αιτήσεις αναίρεσης της απόφασης της ΑΕΠΠ, βρίσκεται εκτός της διαδικασίας διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός ωστόσο μπαίνει σε φάση αβεβαιότητας μετά την αναμενόμενη προκήρυξη των εκλογών. Εκτιμάται ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα οδηγήσει σε ακύρωση του διαγωνισμού. Το σκεπτικό πάντως των προσφυγών στο ΣτΕ της PEARL κατά της συμμετοχής των δύο ανταγωνιστριών της (Damco και Goldair) στον διαγωνισμό θεωρείται ταυτόσημο με εκείνο των προσφυγών που είχε καταθέσει η εταιρεία στην ΑΕΠΠ και η οποία δεν τις είχε κάνει αποδεκτές.
Βαγγελης Μανδραβέλης -www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου