Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Επιστολές ΠΕΠΕ για εκχόρτωση γραμμής - Δρομολόγια στην γραμμή Πύργος - Κατάκολο - Ολυμπία

Κύριοι, 
Όπως μας έχουν ενημερώσει – και έχουν κοινοποιήσει και στην Υπηρεσία εγγράφως-  οι μηχανοδηγοί που εργάζονται στην γραμμή Πύργος – Κατάκολο- Ολυμπία ,  η κατάσταση με την 

βλάστηση πλησίον της γραμμής εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή διέλευση των συρμών ενώ έχει προκαλέσει και σοβαρές ζημιές σε αυτούς. (Σπάσιμο καθρεπτών και στους 3 συρμούςRail Bus, ενόχληση στους επιβάτες από τα « χτυπήματα» στα τζάμια των συρμών κατά την διέλευση τους). Εξαιτίας της πυκνής βλάστησης, στις διαβάσεις (τόσο στις φυλασσόμενες όσο και στις αφύλακτες) δεν υπάρχει καμία ορατότητα για τους οδηγούς ΙΧ που περνούν από τα σημεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος ,παρά την τεταμένη προσοχή των μηχανοδηγών. 
Ίδια κατάσταση επικρατεί και στην γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας –Αλεξανδρούπολης , και ειδικότερα μεταξύ των σταθμών Πλατέως – Σκύδρας και άλλων τμημάτων, όπου η βλάστηση έχει καλύψει κάθε σήμανση της γραμμής. 
Επιπρόσθετα στα τμήματα αυτά της γραμμής, σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια της κυκλοφορίας προκύπτει από την απομόνωση του συστήματος πέδης των κινητηρίων μονάδων κατά την πορεία, αφού τα κλαδιά των θάμνων –σύμφωνα με γραπτές αναφορές μηχανοδηγών- εφάπτονται στα φορεία των αμαξοστοιχιών, προκαλώντας την απομόνωση τους! 
Καλούμε όπως άμεσα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την εκχόρτωση της γραμμής.

Επιστολή για τα δρομολόγια Πύργου - Ολυμπίας - Κατάκολου 

Κύριοι, 

Προτείνουμε,  στα τακτικά δρομολόγια της περιοχής, το δρομολόγιο 1385 (Ολυμπίας –Πύργου) να επεκταθεί προς Κατάκολο και να επιστρέφει στον Πύργο ως 1386 για την εξυπηρέτηση τουριστών που φτάνουν στο λιμάνι του Κατάκολου με ιδιωτικά σκάφη, επιβιβάζονται στο τρένο για Ολυμπία με το συρμό 1382 και δεν μπορούν να επιστρέψουν στον αρχικό σταθμό καθώς το τρένο τερματίζει στον Πύργο.
Παράλληλα γραπτή πρόταση και για γενικότερες αλλαγές στις ώρες δρομολογίων έχει κατατεθεί από τους συναδέλφους μας που εργάζονται στον Πύργο και έχουν διαπιστώσει πολλές φορές ότι αυτές δεν ανταποκρίνονται στις ώρες άφιξης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Κατάκολου.
Στην διάθεση σας για κάθε ενημέρωση
                                            Για το Δ.Σ. 

          Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας 

          Κ .Γενιδούνιας                              Α. Καλαμάρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου