Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Εκτεθειμένη στους τεχνίτες & στον σιδηροδρομικό κόσμο, η πλειοψηφία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ)


Συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η οποία είναι πλέον σοβαρά εκτεθειμένη και στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση. Ενώ λοιπόν, 
την Παρασκευή το Δίκτυο Σιδηροδρομικών εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν στην ΕΕΣΣΤΥ η πλειοψηφία της ΠΟΣ με ευθύνη του ελάσσονα  Προέδρου της συναδέλφου Παρασκευόπουλου,  επέλεξε να μην την δημοσιοποιήσει στο επίσημο site της ΠΟΣ (Διαβάστε την ανακοίνωση του Δικτύου ΕΔΩ). 

Ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε όλα τα σιδηροδρομικά blog , αλλά η "ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ" νοοτροπίας ηγεσία της ΠΟΣ αρνείται να την κοινοποιήσει στον επίσημο χώρο της. 
Είναι η 2η φορά που η "ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ" νοοτροπίας ηγεσία της ΠΟΣ αρνείται την δημοσίευση ανακοίνωσης παράταξης, του Δικτύου Σιδηροδρομικών.

Παράλληλα οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ είναι πλέον υπόλογοι απέναντι στους εργαζομένους στην τεχνική βάση για την αποδοχή της μονομερούς αλλαγής του τρόπου μισθοδοσίας, όπου και οι τεχνίτες θα πρέπει να αιτούνται....προκαταβολή "αν έχουν οικονομικό πρόβλημα", μέχρι να πληρωθούν κανονικά (τον...Αύγουστο).

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στους σιδηροδρομικούς  την αντίδραση των εκπροσώπων των ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ όταν τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφωνούσαν για καταβολή 1 μισθού έναντι σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους προκειμένου να γίνει η αλλαγή στον τρόπο μισθοδοσίας.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ τους πρασινοφρουρούς της Καρόλου, τον γραφικό κομμουνιστή, τους γιαλαντζί μπλέ επαναστάτες που λοιδορούσαν την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την συμφωνία των 2 Σωματείων. 
Τους λαϊκιστές πρασινοφρουρούς  που ούρλιαζαν ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα Σωματεία "εξαφάνισαν" 1 μισθό απο τους εργαζόμενους, ότι τους αφήνουν απλήρωτους, ότι τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα "έδωσαν όλα". 
 ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ
Τώρα που στην ΕΕΣΣΤΥ, δεν δίνεται ούτε σεντ και αλλάζει ο τρόπος μισθοδοσίας, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ) στην τεχνική βάση, ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ.

Που είναι οι επαναστατικές κορώνες του τύπου "απλήρωτοι" οι εργαζόμενοι, που είναι οι κορώνες για τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, που είναι η αλήθεια οι ανακοινώσεις της ΠΟΣ; 
Σιωπή = Συνενοχή
Η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ τους έπιασε στον ύπνο (αν θέλουμε να το πιστέψουμε φυσικά), αιφνιδιάζοντας την πλειοψηφία της ΠΟΣ που αυτήν την περίοδο δίνει την μάχη για την διατήρηση της καρέκλας της. Τραγική και η εικόνα της ΠΟΣ στην διαπραγμάτευση της ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ, αφού ούτε πρόταση είχε στην 1η συνάντηση, ούτε καν στοιχεία για τους μισθούς των συμβασιούχων! 
Τι κάνουν τόσους μήνες οι συνδικαλιστές αυτοί, θα αναρωτιόταν ο πλέον καλοπροαίρετος!
Ευτυχώς που δεν διαπραγματεύτηκαν αυτοί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Και ένα λέμε, στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ευτυχώς που δεν διαπραγματεύτηκε για αυτούς, αυτή η ΠΟΣ.

Η νομιμότητα του.... ΠΑΜΕ, αποκάλυψε τον πραγματικό του ρόλο.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, που βγάζουν ανακοινώσεις για τις εκλογές στην ΓΣΕΕ και όσα συμβαίνουν σε άλλα Σωματεία, στην συνεδρίαση της ΠΟΣ την Πέμπτη, αποδέχτηκαν την εγγραφή 2 Σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ,- 2 μήνες πριν τον συνέδριο-, στην Ομοσπονδία "εφόσον τα χαρτιά που έχουν τα Σωματεία.....είναι εντάξει".
Και όταν τους θύμισαν ότι ...και τα χαρτιά των Σωματείων που έσπαγαν τις κάλπες πρόσφατα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, ήταν εντάξει (είχαν δηλαδή σφραγίδες κτλπ), αυτοί απάντησαν ότι εκεί υπήρχαν συνδικαλιστές - Διευθυντές!!!
Λες και οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ γνωρίζουν τους εργαζόμενους στην ΣΤΑΣΥ, λες και διατηρούν μητρώο κοινωνικών φρονημάτων!!!!
Απόλυτη κατάντια για το ΠΑΜΕ στον σιδηρόδρομο, που επιβεβαιώνεται άλλωστε και για την πολιτική θέση του ΚΚΕ. 
Όταν σε περίοδο βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού το ΚΚΕ πανηγυρίζει για το ποσοστό του  5% σε Εθνικές εκλογές, δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο απο εμάς. Οι συνδικαλιστές του πρέπει να είναι περήφανοι για την δράση και την στρατηγική τους.
Κατά την άποψη μας, μοναδικός στόχος των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στον σιδηρόδρομο, είναι η διατήρηση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στην ηγεσία της ΠΟΣ. 
Αυτούς ξέρουν, αυτούς εμπιστεύονται, με αυτούς επιβιώνουν στο συνδικάτο δεκαετίες τώρα. 

Μόνο που οι τεχνίτες που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΜΕ αναρωτιούνται γιατί αποδέχτηκε η ηγεσία του, τόσο χαλαρά την αλλαγή στον τρόπο μισθοδοσίας, που θα τους κάνει να πληρωθούν κανονικά ξανά τον ....Αύγουστο; 

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστέψουμε ότι ....ο τρόπος αυτός επιλέχτηκε για να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στις Εθνικές Εκλογές.
 Αλλά και να μην θέλουμε εμείς, μας το θυμίζουν όσοι λένε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται στον σιδηρόδρομο  αυτές οι μεθοδεύσεις.

Η ανικανότητα και η απόρριψη απο τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, της σημερινής  συνδικαλιστικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) έχει αποτυπωθεί στα εκλογικά αποτελέσματα στον σιδηρόδρομο όπου στα Σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αυτόν η κατανομή των συνέδρων είναι η εξής >

ΔΙΚΤΥΟ 22 σύνεδροι 
ΠΑΣΚ 17
ΔΑΚΕ 12
ΠΑΜΕ 5
ΕΝΟΤΗΤΑ 4

Με αυτά τα αποτελέσματα το επόμενο ΔΣ της ΠΟΣ θα είχε αυτήν την σύνθεση.
Δίκτυο 10 μέλη στο ΔΣ της ΠΟΣ
ΠΑΣΚ   8  μέλη στο ΔΣ της ΠΟΣ
ΔΑΚΕ   5 μέλη στο ΔΣ της ΠΟΣ
ΠΑΜΕ   2 μέλη στο ΔΣ της ΠΟΣ
Ενότητα 2 μέλη στο ΔΣ της ΠΟΣ.

Φυσικά θέλοντας να παραχαράξουν την βούληση των συναδέλφων, ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ είναι ικανές μέχρι το φθινόπωρο να βάλουν στο συνέδριο της ΠΟΣ να ψηφίσουν και τα δέντρα (συνταξιούχοι).
Άλλωστε η ΠΟΣ δεν αντέδρασε για τους συνταξιούχους που εργάζονται στην ΕΕΣΣΤΥ.
Η αλήθεια όμως για τα αποτελέσματα στον σιδηρόδρομο ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Οι συνάδελφοι στην τεχνική βάση οφείλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, πριν είναι αργά και η ζημιά απο την ανικάνοτητα αυτής της ΠΟΣ γίνει ανεπανόρθωτη.
Υ.Γ. 2 Το θέμα των ΙΔΙΩΝ συνδρομών όσων Σωματείων εγγράφονται στην ΠΟΣ θα γίνει γνωστό σε όλους τους σιδηροδρομικούς. Δεν είναι δυνατό να ισχύει αυτό που ειπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ, ότι  οι σιδηροδρομικοί πληρώνουν περίπου 4 Ευρώ συνδρομή για την ΠΟΣ και τα Σωματεία της ΣΤΑΣΥ σχεδόν 1 Ευρώ, επειδή κάποιοι δεν φρόντισαν να εξηγήσουν τα αυτονόητα! Ή είμαστε ίσοι ή όχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου