Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση ΠΕΠΕ για τον επανυπολογισμό του εφάπαξ

Συναδέλφισες- συνάδελφοι

Το Σωματείο μας εδώ και 2 χρόνια σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Παπαδημητρίου και σε συνεννόηση με συνταξιούχους
συναδέλφους – τις προσφυγές των οποίων στήριξε Νομικά και συνδικαλιστικά με παράσταση στον Πρόεδρο του Ταμείου- είχε προσφύγει ενάντια στον υπολογισμό του εφάπαξ, ζητώντας τον επαναυπολογισμό του εφάπαξ των μηχανοδηγών, καθώς σε αυτό δεν υπολογίζονταν οι δευτερεύουσες απολαβές.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση για τον επαναϋπολογισμό του ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις κρατήσεις που γινόντουσαν στις δευτερεύουσες απολαβές μέχρι 01.12.2013. 
Η  Επιτροπή Ενστάσεων του Ταμείου στην συνεδρίαση της  Παρασκευή 14/06 ολοκλήρωσε και το τυπικό μέρος της διαδικασίας, εισηγούμενη θετικά και υπέρ της ένστασης που είχε καταθέσει συνάδελφος αλλά και ενισχυτικά το Σωματείο μας.
Αυτό συνεπάγεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αυξήσεις στο ΕΦΑΠΑΞ τόσο για τους παλαιότερους συνταξιούχους όσο και για τους εν αναμονή και τους νέους μηχανοδηγούς που αδικούνταν χρόνια με τον μη υπολογισμό των δευτερευουσών τους απολαβών για το εφάπαξ, παρότι κατέβαλαν εισφορές.
Ο υπολογισμός του εφάπαξ πλέον θα γίνεται με την εγκύκλιο 30269/15083/Δ16_394, 21/05/2019.
Το Σωματείο μας συνεχίζει την καθημερινή προσπάθεια για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των μηχανοδηγών.

                                         Για το Δ.Σ. 

          Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας 

          Κ .Γενιδούνιας                              Α. Καλαμάρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου