Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Π. Πέρκα: Αριστείας συνέχεια, τώρα και στον ΟΣΕ, επέστρεψαν συνταξιούχο!

Αναλυτικά η δήλωση της αναπληρώτριας τομεάρχη Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έγκριση της πρόσληψης Γενικού Διευθυντή του ΟΣΕ.
Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής
Φλώρινας, Π. Πέρκα:

«Ο κ. Πέτρος Πανόπουλος αποχώρησε λόγω σύνταξης από την ενεργό υπηρεσία στον ΟΣΕ την 17η Δεκεμβρίου 2017 και έλαβε αποζημίωση 15.000 ευρώ. Ως εδώ όλα καλά. Υπάρχει όμως και συνέχεια.

Γενικός Διευθυντής στον ΟΣΕ συνταξιούχος, με ελλιπή τυπικά προσόντα, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς κριτήρια, χωρίς αιδώ!

Η πρώτη κίνηση της πρόσφατα διορισμένης διοίκησης του ΟΣΕ, στη συνεδρίαση της 22-11-2019, είναι να εγκρίνει την πρόσληψη του κ. Πανόπουλου με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών από 01-12-2019 έως 30-11-2022 και μάλιστα τον τοποθετεί στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Συντήρησης Υποδομών και Δικτύων.

Πρόκληση αλλά και  όρος επιβίωσης και ανάπτυξης για τον τομέα των μεταφορών και ειδικά για τον σιδηρόδρομο, είναι η σύζευξη προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών με τη δημιουργική σκέψη και την καινοτομία. Η «επιστροφή» και μάλιστα αναβαθμισμένη των συνταξιούχων απλώς κακοποιεί την έννοια της  προόδου, της ανάπτυξης και τέλος της αξιοκρατίας.

Ωραία λοιπόν τα μελοδραματικά περί BRAINDRAIN και τα φιλόδοξα  REBRAIN GREECE. Αλλά όλα αυτά όμως πρέπει να υποστηρίζονται από πολιτικές και παραδείγματα.

Τα επαναλαμβανόμενο το τελευταίο διάστημα φαινόμενο του «βολέματος», χωρίς τυπικές διαδικασίες και προσόντα, των ημετέρων χρήζει πολιτικής, ηθικής και νομικής καταδίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου