Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Κινήσεις απελπισίας απο τους νόθους.Φτιάχνουν νέο ...Σωματείο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους τεχνίτες..

Μόνο ως κινήσεις απελπισίας πλέον μπορεί να εκλάβει την σημερινή κίνηση των ΝΟΘΩΝ της ΠΟΣ.
Με...ανώνυμη επιστολή που διακινεί ο 
Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νικόλας Κιουτσούκης, ανακοινώνουν την δημιουργία νέου Σωματείου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα ενισχύσει - δήθεν - την διαπραγματευτική ικανότητα των εργαζομένων στην τεχνική βάση. 
Τα ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που απέτυχαν να διαπραγματευτούν εδώ και 6 μήνες, τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που σε συνελεύσεις καλούσαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν για απεργιακές κινητοποιήσεις... μέχρι τέλους πριν 15 μόλις μέρες (!), οι ίδιοι που υπόσχονταν στους εργαζόμενους στην ΕΕΣΣΤΥ ότι η συγχώνευση της εταιρείας δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, σήμερα αποφάσισαν - ανώνυμα- να ενημερώσουν ότι θα κάνουν νέο Σωματείο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους ...τεχνίτες. 
Στο οποίο καλούν όλους τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να γραφτούν -ποιος καλεί όμως; -και πως υπό την σκέπη της ΠΟΣ, δηλαδή των νόθων, θα αγωνιστούν με τον νέο χρόνο για τους τεχνίτες.
Να μην αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς, αναφέρουν, αλλά δεν αναφέρουν ΠΟΙΟΙ είναι!

Πρόκειται για μια κίνηση απελπισίας μετά τις 40 αιτήσεις εγγραφής στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ (επιχειρησιακό Σωματείο που έχει υπογράψει την ΣΣΕ)  απο τεχνίτες την περασμένη εβδομάδα. 

Τα ερωτήματα όμως είναι συγκεκριμένα : 

  • Απο πότε η ΠΟΣ διακινεί ΑΝΩΝΥΜΕΣ επιστολές; Οργάνωση σφραγίδα πλέον, που ευτέλισε την ιστορία τους. 
  • Αφού θέλουν να ...ενώσουν γιατί δεν λένει ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που κάνουν την κίνηση για το νέο Σωματείο.
  • Αφού θέλουν να είναι όλοι οι εργαζόμενοι ΜΑΖΙ, γιατί δεν εγγράφονται ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση στο επιχειρησιακό Σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κατόπιν να ζητήσουν την διεξαγωγή αρχαιρεσιών ; Τι νόημα έχει να δημιουργηθεί άλλο Σωματείο, όταν ήδη υπάρχει επιχειρησιακό που εκπροσωπεί 350 και πλέον εργαζόμενους αυτήν την στιγμή ; 
  • Τώρα κατάλαβαν οι νόθοι της ΠΟΣ πιο είναι το Νομικό Πλαίσιο για την υπογραφή ΣΣΕ; Τόσο καιρό τι έκαναν, ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ; Τι έλεγαν πριν 20 μέρες στο ΚΕΚ στις συνελεύσεις στους τεχνίτες. Ότι η ΠΟΣ έχει δικαίωμα να υπογράψει και μάλιστα ζήτησαν και πήραν εξουσιοδότηση απο αυτούς!
Ασφαλώς τα συμπεράσματα είναι σαφή για όσους δεν εθελοτυφλούν. 
ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ  εγκλωβισμένες στο αδιέξοδο των επιλογών των συνδικαλιστών τους, των ΝΟΘΩΝ, προχωρούν πλέον σε κινήσεις απελπισίας. 

Θα μπορούσε να πείσει κάποιους αυτή η κίνηση, ΑΝ αντί για την δημιουργία  νέου Σωματείου οι ΝΟΘΟΙ καθοδηγούσαν τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση στην εγγραφή τους στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην συνέχεια ζητούσαν την διεξαγωγή αρχαιρεσιών. 
Το επικοινωνιακό αυτό πυροτέχνημα στοχεύει στην αποδυνάμωση των 2 Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να επιβιώσουν -συνδικαλιστικά- οι εμπνευστές της νοθείας και της απαξίωσης της ΠΟΣ και  ο αδούλευτος εργατοπατέρας Κιουτσούκης. 
Η απαξιωτική αναφορά -των ανώνυμων- συντακτών της επιστολής για την δημιουργία νέου Σωματείου, στα 2 Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτό καταμαρτυρεί. 
ΔΕΝ ενώνει, ΔΙΑΙΡΕΙ.

Τα ίδια πρόσωπα που οδήγησαν στο αδιέξοδο τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ δεν μπορούν να προσφέρουν καμία λύση. 
Δεν έχουν καμία επαφή πλέον με την πραγματικότητα. 
Μετά την νοθεία στο συνέδριο της ΠΟΣ, που διέλυσε στην ουσία την Ομοσπονδία,δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

H ανώνυμη επιστολή που διακινεί ο εργατοπατέρας Κιουτσούκης και οι νόθοι


Συνάδελφοι-σες

Από τον Ιούνιο του 2019 και λόγω εκπνοής της Ε.Σ.Σ.Ε. των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ αλλά και λόγω της Ιδιωτικοποίησης της, η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς, με ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ των έξι Α’βθμιων σωματείων μελών της που δραστηριοποιούνται στα Εργοστάσια και τα Μηχανοστάσια όλης της Χώρας, κάλεσε την διοίκηση της εταιρείας και επιδίωξε την υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης.

Δυστυχώς όμως η εκμετάλλευση στο έπακρο, από την διοίκηση του Μετόχου της ΕΕΣΣΤΥ, του μνημονιακού νομικού πλαισίου και η χρησιμοποίησή του από τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δημιούργησαν τετελεσμένα τα οποία επιβάλλουν να ισχυροποιήσουμε την διαπραγματευτική ικανότητα των εργαζομένων στα Μηχανεργοστάσια.

Έπειτα απ’όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός ΙΣΧΥΡΟΥ σωματείου που θα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στα Μηχανεργοστάσια και όχι μόνο, ώστε να ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ άλλοι για εμάς ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!!!

Η άποψή μας, ως επαγγελματίες Σιδηροδρομικοί, είναι ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις σε μια ιδιωτική πλέον εταιρεία και μόνο εάν συμφωνήσουμε ότι από την “Σιδηροδρομική αλυσίδα” δεν μπορεί να λείπει κανένας κρίκος γιατί ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι με βάση την ειδικότητά τους έχουν σημαντικό και εξέχοντα ρόλο να διαδραματίσουν!!!

Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν...Επιδιώκουμε την αγαστή συνεργασία με όλα τα σωματεία μέλη και την Ομοσπονδία και θα εργαστούμε για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια και να εγγραφούν στο Σωματείο!!!

Καλούμε ΟΛΟΥΣ να πυκνώσουν τις γραμμές του Συνδικάτου και να μην επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ για εμάς ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
ΤΟ 2020 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΟΧΗ & ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου