Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Tα συμπεράσματα της εβδομάδας που πέρασε


Ξεκινάμε από

την Βουλή των Ελλήνων και την Συνταγματική Αναθεώρηση με την Νέα Δημοκρατία να επιβεβαιώνει την διαχρονική της αδυναμία στις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες.

↪️ Δεν ψηφίστηκε το ‘Αρθρο 3 παρ. 1 για τη "θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους" (ΝΑΙ 83, ΟΧΙ 190, ΠΑΡΩΝ 24)

↪️ Δεν ψηφίστηκε το ‘Αρθρο 5 παρ. 2 "Απαγόρευση διακρίσεων και βάσει φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού (ΝΑΙ 120, ΟΧΙ 170, ΠΑΡΩΝ 7)

↪️Δεν ψηφίστηκε το ‘Αρθρο 21 παρ. 1 "Εγγύηση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους" - να θεωρείται δηλαδή η υγεία κοινωνικό δικαίωμα για όλους και όχι απλά κρατική μέριμνα (ΝΑΙ 106, ΟΧΙ 182, ΠΑΡΩΝ 9) και το ‘Αρθρο 21 παρ. 3 "Δικαίωμα στην υγεία (ΝΑΙ 115, ΟΧΙ 182, ΠΑΡΩΝ 0)

↪️ Δεν ψηφίστηκε το ‘Αρθρο 22 παρ. 1 "Δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίσης αξίας εργασία ανεξαρτήτως ηλικίας (ΝΑΙ 129, ΟΧΙ 168, ΠΑΡΩΝ)

↪️Δεν ψηφίστηκε ‘το Αρθρο 22 παρ. 5 "Αναγωγή της κοινωνικής ασφάλισης σε δικαίωμα (ΝΑΙ 109, ΟΧΙ 170, ΠΑΡΩΝ 18).

Στα δικά μας


  • 1 Δεκεμβρίου 2019 (καλό μήνα) σήμερα και ακόμα οι συνάδελφοι στην ΕΕΣΣΤΥ δεν ξέρουν τίποτα για το εργασιακό μέλλον τους. Τώρα η σύμβαση που υπογράφηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρυσι, αρέσει σε όσους δεν την ψήφισαν (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ) και την κατήγγειλαν μέχρι πρότινος. Σε αυτούς δηλαδή που  δεν την υπέγραψαν όταν τους προτάθηκε για να αναστείλουν απεργία. Τώρα την θέλουν, αλλά αύριο μπορεί και όχι. Τόσο σοβαροί συνδικαλιστές εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση. Η συγχώνευση προχωράει κανονικά (Παρα τα όσα ψέμματα έλεγαν στους τεχνίτες οι νόθοι) & σύντομα τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν.  Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα όσα έγιναν καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων στην τεχνική βάση. Παιχνιδάκια εξουσίας μέχρι την οριστικοποίηση της συγχώνευσης από αφελείς μπλε κόκκινους και  πράσινους συνδικαλιστές , μάχη για το ποιος θα υπογράφει ΣΣΕ κατόπιν (και όχι τι θα αναφέρει αυτή).
  • Στην συνέλευση στο ΚΕΚ οι νόθοι εκτόξευσαν  μύδρους εναντίον των μηχανοδηγών, που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που πέρυσι οι νόθοι κατήγγειλαν, αλλά που φέτος θέλουν . Αν την υπογράψουν κιόλας θα τους κάνουμε δώρο τις ανακοινώσεις τους.
  • Σε ποια μεγάλη ΔΕΚΟ της χώρας το πρωΐ υπογράφονται -με Διευθυντικό δικαίωμα- τοποθετήσεις με το προηγούμενο Οργανόγραμμα και το βράδυ με το ...τελευταίο; Ο εκπρόσωπος εργαζομένων τι λέει για αυτά; Τι, δεν τα έμαθε; Εδώ τα μάθαμε εμείς. Είπαμε στηρίζουμε ΝΔ Θανάση, αλλά έγινες δεξιότερος των δεξιών. (Ίσως επειδή έρχεται μεταγραφική περίοδος- βλέπε παρακάτω). Φαντάζεστε να γίνονταν αυτά επι ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμα θα έγραφαν ανακοινώσεις οι νόθοι. Δημιουργούν όμως προηγούμενο τώρα. Θα το βρουν μπροστά τους συντομότερα από όσο νομίζουν....
  • Αν παίζετε στοίχημα, εμπιστευτείτε μπλε συνδικαλιστές στις προβλέψεις τους. 3 φορές τους τελευταίους 5 μήνες αντικαταστήσανε Διευθύνοντα Σύμβουλο και τις 3 πέσανε έξω. Άχαστοι πραγματικά και μέσα στις προβλέψεις τους. 
  • 2.5 δις Euro ή 1.5% του ΑΕΠ επενδύσεις στον σιδηρόδρομο τα επόμενα χρόνια. Μεγάλο στοίχημα για την FS, δεν αντέχουμε όμως, ως χώρα, άλλο" Ελληνικό". Io Capιamo? Θα παρακολουθούμε στενά. 
  • Ο νόθος της ΓΣΕΕ ποστάρει στέκι. Για αυτό τον αγαπάμε. Τόσο πολύ πλέον που δηλώνουμε "κορυφαίοι" θαυμαστές. Σε ποια άλλη χώρα μπορείς να δεις τον 2ο στην τάξη συνδικαλιστή, να κάνει δημόσιο διάλογο-αντιπαράθεση για... καλτσόν και σώβρακα. Απόλαυση. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί κάνει πάρτι ο ΣΕΒ. Επίπεδο. Τεράστιο.... Η γραβάτα τον μάρανε.
  • Μαζικές απολύσεις στην Εθνική σε εργολαβικούς εργαζόμενους. Μαζί  στον αγώνα τους. Διαβάζουμε ΕΔΩ
  • Εβδομάδα που συνεδριάζει το ΣτΑ του Σωματείου μας. Ελπίζουμε η ουσία να υπερκαλύψει τα τσιτάτα στα social media. Εκτός αν νομίζουν- όσοι το 2013 υποστήριζαν φανατικά τον ημερήσιο προγραμματισμό εργασίας-, ότι θα πείσουν όσους τον έζησαν στο πετσί τους και αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο ΣΕΠΕ ότι άλλαξαν απόψεις. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
  • Φήμες λένε ότι έρχεται ο Μπαλουρδος στο ΜΑΙ. Απειλούνται «τα παιδιά». Είναι και ριγμένοι. Τελικά μυαλό δεν βάζουν ποτέ. 
  • Ο Αύγουστος δεν μετράει στα στατιστικά για τις δευτερεύουσες. Είναι παχιές οι μύγες. Αλήθεια τώρα, γιατί να μην εξαιρέσουμε κ το Νοέμβρη που μαζεύουμε τις ελιές; 
  • Τα Εξάρχεια είναι εκεί. Το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουμε που είναι. Το μισό στον ΣΥΡΙΖΑ το υπόλοιπο στον ....Μητσοτάκη. (Ανδρέα σήκω να δεις ,τα παιδιά της αλλαγής).
  • Οι μπουλντόζες για το Ελληνικό ζεσταίνονται και ο 80 χρόνος Διοικητής Νοσοκομείου στα Τρίκαλα παραιτήθηκε. Στο ΣΚΑΙ δήλωσε πως ήταν πολύ ...νέος. Είχε και στρατό. Αυτό που το πάτε, είναι της μόδας ο στρατός για τους νεοφιλελεύθερους ταλιμπάν. Έρχεται κ ο Μπαλουρδος. Μην ξεχνιόμαστε , τα είπαμε ! Enjoy capitalism.
Την επόμενη εβδομάδα πάλι. 
Με τις υγείες μας και καλό χειμώνα να έχουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου