Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ποιες οι υποχρεώσεις του εργοδότη μετά απο ένα εργατικό ατύχημα;


Πολλοί συνάδελφοι κατά καιρούς έχουν επικοινωνήσει με το στέκι της έλξης ρωτώντας για τα εργατικά ατυχήματα και τις υποχρεώσις της εργοδοσίας. O εργοδότης σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος οφείλει εν πρώτοις,
να αναγγέλλει στις αρμόδιες Επιθεωρήσεις Εργασίας, στις πλησιέστερες αστυνομικές αρχές και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού στον οποίο υπάγεται ο εργαζόμενος, εντός 24 ωρών και εφόσον πρόκειται περί σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου, να τηρεί αμετάβλητα όλα τα στοιχεία που δύνανται να χρησιμεύσουν για εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.


Επίσης, είναι υποχρεωμένος να τηρεί πρώτον, ειδικό βιβλίο ατυχημάτων στο οποίο να αναγράφονται τα αίτια και η περιγραφή του ατυχήματος και να το θέτει στη διάθεση των αρμόδιων αρχών και δεύτερον, κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων που είχαν ως συνέπεια για τον εργαζόμενο ανικανότητα εργασίας μεγαλύτερη των τριών εργάσιμων ημερών.


1 σχόλιο:

  1. Οι υποχρεωσεις του εργοδοτη ειναι αυτες.Αλλα τι θεωρειται εργατικο ατυχημα?και γτ πρεπει να δηλωνεται ανεξαρτητα απο την σοβαροτητα των επιπτώσεων του?αυτες ειναι ερωτησεις που οι απαντησεις τους πρεπει να γινουν γνωστες σε ολους τους εργαζομενους.
    Ασωτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή