Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Τα σύγχρονα τρένα - εξπρές στην Ελλάδα, πότε ξεκινούν, πόσο θα κοστίζουν . Eνδιαφέρον και για την ΣΤΑΣΥ


Για τα νέα υπερσύγχρονα τρένα που θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα των ελληνικών σιδηροδρόμων, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φίλιππος Τσαλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Θα είναι ένας σιδηρόδρομος εφάμιλλος του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου», τόνισε ο κ. Τσαλίδης

Εξήγησε πως το πρώτο βήμα έχει γίνει με την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και τώρα αναμένεται η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, που συνοδεύουν απαραίτητα την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Ο κ. Τσαλίδης, δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει και αυτό το βήμα έως το τέλος του έτους και έως το τέλος του 2020 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από τρεις ώρες – Πόσο θα κοστίζει

«Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία των ηλεκτρονικών σημάτων που σας λέω, τα αποτελέσματα θα είναι δυο. Πρώτον θα μειωθεί πολύ ο χρόνος και κάτω από κάποιες συνθήκες μπορεί να πέσει και κάτω από τις τρεις ώρες (στο δρομολόγιο Αθήνα– Θεσσαλονίκη). Δεύτερον θα αυξηθεί η χωρητικότητα του δικτύου η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για τη χώρα μας», είπε ο κ. Τσαλίδης.

Σχετικά με το κόστος των δρομολογίων με τους νέους σιδηροδρόμους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτίμησε ότι δεν θα στοιχίζει πιο ακριβά «για να είμαστε ανταγωνιστικοί στις αεροπορικές εταιρίες που κάνουν το ίδιο δρομολόγιο» αλλά και γιατί θα λειτουργήσει μια καινούρια εμπορική πλατφόρμα «η οποία θα μπορεί να κάνει προσφορές και εκπτώσεις».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου