Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ο γραφικός επαναστάτης των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ ( του πληκτρολογίου)


Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια.... 16 χρόνια τώρα ο γραφικός επαναστάτης του πληκτρολογίου εκπρόσωπος 
 της ΣΥΠΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) κάθε Δευτέρα - Τρίτη -Τετάρτη και της ΔΕΣΚ κάθε Πέμπτη- Παρασκευή - Σάββατο, προσπαθεί να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει συνομιλητή και να χρήσει εαυτόν "αντίπαλο δέος " στην συνδικαλιστική καθημερινότητα της έλξης. Ποτέ δεν κατάφερε όμως να παρουσιάσει μια πειστική πρόταση ως εναλλακτική ή κάποιο άλλο σχέδιο δράσης.Ούτε φυσικά κατάφερε ποτέ να πλησιάσει την περίπτωση,  να χαρακτηριστεί ως "αντίπαλος δέος". 

Αντίθετα η ετυμηγορία των μηχανοδηγών, χρόνια τώρα,  τον έχει κατατάξει στην κατηγορία των γραφικών. 
16 χρόνια τώρα, με μόνιμες ύβρεις μόνιμα και ορμώμενος απο την προσωπική πώρωση και διακριτή εξουσιομανία (όσοι τον γνωρίζουν, γνωρίζουν την αγάπη του για εξουσία από τότε που κατείχε θέση προϊσταμένου μέσα από διαδικασία "αξιολόγησης" που ποτέ δεν είχε δημόσια αναρτηθεί) , προσπαθεί να βρεί ρόλο.
Από το 2008 όταν ως μέλος του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, παρακολουθούσε την κομματική συγκέντρωση και παρακαλούσε (για ρόλο), το 2009 όταν ψήφιζε ΠΑΣΚ (και χαθκαμε) υπό το βλέμμα του "πατερούλη", το 2012 όταν πούλαγε την ψήφο στην Νέα Έλξη και αναλάμβανε την επικοινωνιακή της τακτική στην blogο σφαιρα (καταστρέφοντας και οδηγόντας  την στην ήττα), μέχρι το 2015 που ανακάλυψε τον Κάρολο Μάρξ και έγινε - γελάμε ακόμα- μέσα ένα βράδυ κομμουνιστής βάζοντας υποψηφιότητα με την ΑΣΚΕ στις εκλογές της ΠΕΠΕ. 
Κατάφερε τότε (το 2015) το ακατόρθωτο
Να χάσει το 2015 η ΑΣΚΕ την εκπροσώπηση στο ΔΣ του Σωματείου των μηχανοδηγών μετά απο 35 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας σε αυτό, γιατί ο ίδιος στο μηχανοστάσιο που εργάζεται, έλαβε 5 ψήφους σε σύνολο 160 ψηφισάντων! 
 Αν δεν ήταν και οι άλλοι συνυποψήφιοι του στο ΜΑΙ με την ΑΣΚΕ, πιθανώς  να μην έβρισκε στην κάλπη ούτε την δική του ψήφο. Αυτή είναι η εκτίμηση που του τρέφει ο εργασιακός του περίγυρος, αυτός στον οποίο καθημερινά κινείτε. 
Το 2018 αφού διαλύει και την ΑΣΚΕ διασύροντας την μέσω του πληκτρολογίου, χωρίς κανένα πολιτικό λόγο, απαρνιέται τον κομμουνισμό -και πάλι σε ένα βράδυ- και κατεβαίνει στις εκλογές της ΠΕΠΕ σε ψηφοδέλτιο με πρώην συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ! 

  • Πως άραγε θέλει να πείσει ο γραφικός επαναστάτης ότι πρέπει να οργανωθούμε με το ΠΑΜΕ, όταν ο ίδιος το 2018 επέλεξε την συνεργασία με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ στις εκλογές του Σωματείου των μηχανοδηγών, αφήνοντας την ΑΣΚΕ στα κρύα του λουτρού, 2 μέρες πριν την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων;  
  • Με πιο περίσσιο θράσος μιλά για ικανοποίηση του blog μας για την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ, επειδή ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ για το ΦΕΚ της πώλησης της; Τι έπρεπε, να κρατάμε στο σκοτάδι τους εργαζόμενους για να τους πουλάνε παραμύθι γραφικοί επαναστάτες πληκτρολογίου; 
  • Αλήθεια, πια η αντίδραση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ; Η μοναδική ιδιωτικοποίηση στην χώρα  που έγινε χωρίς 1 μέρα απεργίας και με την σύμβαση πώλησης να υπογράφετε στην Καρόλου, μέσα στην καρδιά του σιδηροδρόμου! Ο γραφικός εκπρόσωπος και οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ,  τότε.... κρυβόνταν. 
Ποιος ξεχνά άραγε....
  • Τον γραφικό των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ να μετρά τις μέρες που δεν έχει υπογραφεί ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τώρα στην ΕΕΣΣΤΥ, ξεχνά να μετρήσει ΜΗΝΕΣ.
  • Τον γραφικό των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ να καταγγέλει την αλλαγή τρόπου πληρωμής στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ είχε προεισπράξει ένα ολόκληρο μισθό πέρυσι τέτοια εποχή. Και να σιωπά στην αλλαγή μισθοδοσίας το καλοκαίρι στην ΕΕΣΣΤΥ. 
  •  Τον γραφικό των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ να προσπαθεί να πείσει ότι η ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει αύξηση μια τυρόπιτα το μήνα και στην συνέχεια να καταγγέλει το πλαφόν των 120 Ευρώ το μήνα (χωρίς τα οικογενειακά επιδόματα) που θέλει να βάλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στις αυξήσεις που προκύπτουν απο την επιχειρησιακή ΣΣΕ που ΙΣΧΥΕΙ. 
  • Τον γραφικό των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ να εξυμνεί την  επαναστατική ρητορική στις συνελεύσεις στο ΚΕΚ στις αρχές Δεκεμβρίου και τους πύρινους λόγους ενάντια στους μηχανοδηγούς και  τις αναφορές συνδικαλιστών των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ στους αγώνες που ΘΑ έρχονταν. 
  • Και όταν δεν ήρθαν, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι τελικά αυτοί αφορούσαν την ...προσφυγή στον ΟΜΕΔ!  
  • Τον γραφικό των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ  σήμερα να τα γυρίζει τούμπα, λέγοντας ότι η δημιουργία νέου Σωματείου  στην τεχνική βάση θα δώσει λύσεις, όταν μέχρι χτες προπαγάνδιζε ότι τυπικά η ΠΟΣ έχει το δικαίωμα να υπογράψει επιχειρησιακή ΣΣΕ και καλούσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα παραδοσιακά Σωματεία.
Ποιος λογικά σκεπτόμενος σιδηροδρομικός δεν βλέπει το αυτονόητο. Την λυκοσυμμαχία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ χρόνια τώρα. Ενώ σε επίπεδο ΓΣΕΕ "σκοτώνονται", στον σιδηρόδρομο ο Τάκης, ο Νικόλας και ο Πέτρος τα έχουν βρεί κανονικότατα, χωρίς καμία πολιτική ή συνδικαλιστική επι μέρους διαφωνία. 
Ποιος δεν έχει διαπιστώσει - ΜΕ ΛΥΠΗ- ότι η ΔΕΣΚ στον σιδηρόδρομο είναι η μοναδική παράταξη συνεργαζόμενη με το ΠΑΜΕ που δεν κατήγγειλε ΠΟΤΕ την δημόσια δήλωση του αδούλευτου εργατοπατέρα Νικόλα Κιουτσούκη, όταν και χαρακτήριζε ¨αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης" τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα. 
Ποιος μηχανοδηγός δεν είδε,μόλις προχτές, αυτόν που καταγγέλλει την συμφωνία για τις συνεχόμενες ημέρες εργασίας, να κάνει χρήση της για το επταήμερο και ΌΧΙ για το πενθήμερο όπως του δίνει αυτή δικαίωμα, γιατί είναι επαναστάτης με δεξιότατη τσέπη. Μέσα στα μη αποδοτέα το 2009, υπέρμαχος της υπερεργασίας, διαχρονικός υποστηρικτής της κριτικής απέναντι σε όσους ζητούσαν τα ρεπό τους. 
Ποιος λογικός συνδικαλιστής θα εξ υμνούσε την προσφυγή στον ΟΜΕΔ και την διαιτησία για την υπογραφή ΣΣΕ, πέραν των γραφικών των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ. Ο ΟΜΕΔ δεν είναι Τριμερής του Υπουργείου Εργασίας, αυτό δεν έχουν καταλάβει ακόμα. 


 Ένας γραφικός και συνάμμα  Θρασύδειλος. 
Ένας γραφικός των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ που καταγγέλλει συνδικαλιστές  ΕΠΕΙΔΗ κατεβαίνουν στις συνελεύσεις σε όλους τους χώρους εργασίας και λένε επώνυμα την άποψη τους, ενώ ο ίδιος ΔΕΝ κατεβαίνει  ΟΥΤΕ στην συνέλευση του Σωματείου του γιατί γνωρίζει ότι αποτελεί υποκείμενο διασκέδασης για τους μηχανοδηγούς όταν προσπαθεί να αρθρώσει προφορικό λόγο. 
Που όταν μπαίνουν σε χώρους εργασίας άλλοι συνδικαλιστές, φροντίζει να εξαφανίζεται γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να σταθεί με επιχειρήματα. Εν την απουσία άλλων, αναλύει σενάρια συνωμοσίας που όμοια τους δεν υπάρχουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. 
Το στέκι της έλξης , οφείλει και θα ενημερώνει τους σιδηροδρομικούς με όλες τις απόψεις. Άλλωστε αυτό μας ξεχωρίζει από τους υπολοίπους. 

Στον γραφικό χαρίζουμε μια καρέκλα για Πρωτοχρονιάτικο Δώρο. 

Να κάθετε σε αυτήν,να γράφει επαναστατικές κορώνες και στις συνεδριάσεις του ΔΣ  να προσέρχεται με μοναδικό σκοπό να ηχογραφεί τις προτάσεις και τις τοποθετήσεις τών άλλων,γιατί θέλει να τις αξιοποιήσει για προσωπικό όφελος αργότερα (εξουσιομανία).
Την καρέκλα που έχασε τον Απρίλη του 2019 γιατί δεν κατόρθωσε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και να ζητήσει να κριθεί στις εκλογές του Σωματείου του. 
Αφού είχε ασκήσει τόσο έντονη κριτική, αφού η ΣΣΕ που υπέγραψε το Σωματείο ήταν απαράδεκτη,αφού οι μηχανοδηγοί ζούν ένα εργασιακό μεσαίωνα, γιατί ο ίδιος δεν κατέβηκε να ζητήσει την ψήφο τους για να τους απαλάξει απο τους "εργοδοτικούς"; 
Παρά αρκέστηκε να στέλνει επιστολές στο συνέδριο της ΠΟΣ, για να τις διαβάζουν οι νόθοι σε αυτό και να χτυπάνε την ΠΕΠΕ. 
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΠΕ, εσωτερικά ζητήματα μελών του Σωματείου μας, μεταφέρθηκαν προς συζήτηση σε άλλο όργανο γιατί αυτοί που τα έθεταν αρνήθηκαν να τα συζητήσουν με τους μηχανοδηγούς στις συνελεύσεις. Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. 
Για αυτό λοιπόν η συνέχεια είναι μονόδρομος. Την γνωρίζουν όλοι καιρό τώρα. 
Θα πούλαγε και την μάνα του για την καρέκλα.
Αφού έχει περάσει από όλες τις παρατάξεις, είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα πάντα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου