Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ : ΟΧΙ σε εργολαβίες - ΝΑΙ σε νέο τμήμα εξυπηρέτησης επιβατών

Συνάδελφοι

Εχθές, Πέμπτη 14/07 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του σωματείου με την διοικούσα αρχή της Εμπορικής Διεύθυνσης. Η συνάντηση έγινε με σκοπό να καταγραφεί από την
εταιρία ,η έντονη δυσαρέσκεια όλων μας αναφορικά με την επιλογή της να αναθέσει σε εξωτερικό πάροχο τον έλεγχο εισιτηρίων.

Εξηγήσαμε, με αναφορά σε κανονισμούς κ πιστοποιήσεις, πως είναι απαράδεκτη η κίνηση αυτή, ενώ τα επιχειρήματα μας δεν άφηναν ούτε στο ελάχιστο πως θα μπορούσε ένα τέτοιο θέμα να μπεί σε τραπέζι διαπραγμάτευσης.

Αποτέλεσμα της συνάντησης, ήταν η ακύρωση των ελέγχων, αφού πρώτα είχε εκδοθεί εγκύκλιος εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το προσωπικό της Ηellenik Τrain για την στελέχωση του νέου τμήματος της Εμπορικής Διεύθυνσης που αφορά την εξυπηρέτηση επιβατών.

Συνάδελφοι, το σωματείο όπως κάθε φορά, έτσι κ τώρα, χειρίστηκε την υπόθεση με σοβαρότητα κ σύνεση, δίνοντας πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση θεωρώντας πως η ομαλότητα κ τα εργασιακά μας είναι αδιαπραγμάτευτα, κ δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το δικαίωμα όλων των εργαζομένων, το δικαίωμα στην εργασία.

Καλούμε τέλος, όλους τους συναδέλφους να συστρατευθούν με το σωματείο, καθώς οι προκλήσεις θα είναι πολλές κ οι απαντήσεις δυναμικές.


                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   

                 Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                                       Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου