Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Ανακοίνωση ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ΣΣΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Σε εξώδικη διαμαρτυρία προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Hellenic Train) προχώρησε το Σωματείο μας μαζί με την ΠΕΠΕ, καθώς μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας, γραπτές και προφορικές, αποφεύγει
να μας ενημερώσει επισήμως για τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2021, δείχνοντας μια αδιανόητη απροθυμία να συζητήσει για το κρίσιμο ζήτημα της εφαρμογής του άρθρου 50 της Σ.Σ.Ε..

Όπως γνωρίζετε στην ισχύουσα επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. στο άρθρο 50 «Ρήτρα αυτοδίκαιης κατάργησης περιορισμού αυξήσεων τακτικών αποδοχών» προβλέπεται ότι εφόσον τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το έτος 2021 δεν εμφανίζουν ζημίες, θα παύσει από το έτος 2022 το «πάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων και οι προβλεπόμενοι στο άρθρο 2 της Σ.Σ.Ε μισθολογικοί περιορισμοί. Mε τον, ιδιαίτερης σπουδαιότητας, όρο αυτό αποτυπώθηκε τόσο η στήριξη των εργαζομένων προς την εταιρία σε περιόδους οικονομικών δυσχερειών, όσο και αντίστροφα η επιβράβευση των εργαζομένων από την εταιρία για τα θετικά οικονομικά αποτελέσματά της.

Η εφαρμογή του άρθρου 50 της ισχύουσας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε είναι νόμιμη υποχρέωσή της εταιρείας και δεν επιδέχεται ούτε καθυστερήσεις, ούτε υπεκφυγές. Παράλληλα όμως - και κυρίως - αποτελεί ηθικά επιβεβλημένη ενέργεια, ενόψει αφενός της τεράστιας προσπάθειας των εργαζομένων να στηρίξουν την εταιρία κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας και αφετέρου των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της ακρίβειας που επικρατούν

Η υπομονή μας συνάδελφοι έχει εξαντληθεί και καλούμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εγκαταλείψει την παράνομη και κακόπιστη τακτική της, προχωρώντας άμεσα στην εφαρμογή του άρθρου 50, Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε ρητά να ασκήσουμε κάθε δικαίωμά μας.


Για το Δ.Σ.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                        Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου