Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Νέο “πράσινο ομόλογο” για την FS Italiane για νέα τρένα υψηλών ταχυτήτων της Trenitalia σε Ιταλία και Ισπανία

 Ο ιταλικός κολοσσός FS Italiane υπέγραψε νέο “πράσινο ομόλογο” κυμαινόμενου επιτοκίου, διάρκειας 17 ετών, συνολικού ποσού 200 εκατ. ευρώ, το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η συμφωνία είναι η 2η δόση ενός συνολικού ποσού 550 εκατ. ευρώ κεφαλαίων υπέρ της FS Italiane, που εγκρίθηκε από την ΕΤΕπ το 2021, για τη χρηματοδότηση της αγοράς νέων τρένων υψηλής ταχύτητας της Trenitalia.

Ακολουθεί την έκδοση 350 εκατ. ευρώ, που ήταν το πρώτο εταιρικό “πράσινο ομόλογο” που αγόρασε ποτέ η ΕΤΕπ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της ΕΤΕπ και του ομίλου FS μαρτυρεί την κοινή δέσμευση για βιώσιμη χρηματοδότηση ως βασικό μοχλό για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Τα έσοδα θα επιτρέψουν στην Trenitalia να αγοράσει ολοκαίνουργια τρένα υψηλής ταχύτητας ETR1000 που θα αναπτυχθούν στις ιταλικές και ισπανικές σιδηροδρομικές γραμμές, διευκολύνοντας τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στόλου και αυξάνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα στις επιχειρήσεις εκτός Ιταλίας.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου