Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ανακοίνωση Π.Ε.Π.Ε. για ΣΣΕ στην Hellenic Trains

Ανακοίνωση του Σωματείου των Μηχανοδηγών 
 Το Σωματείο μας σε συνεργασία με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία ζητώντας από την Hellenic Trains τα οικονομικά αποτελέσματα έτους 2021 καθώς  σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε η εταιρεία παρουσίασε κερδοφορία και άρα πρέπει να εφαρμοστεί το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων και η άρση του πλαφόν –με αναδρομική ισχύ από 1.1.2022-  στις μισθολογικές ΑΥΞΗΣΕΙΣ  που έλαβαν οι συνάδελφοι που
εντάχθηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πρώην ΕΕΣΣΤΥ με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη- και ισχύει σήμερα -τον Δεκέμβριο του 2020. 

Επιδίωξη μας ,όπως και κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ισχύουσας επιχειρησιακής  ΣΣΕ, ήταν οι κινήσεις αυτές να φέρουν την  υπογραφή και των 3 Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην εταιρεία. Δυστυχώς, αυτό δεν κατέστη δυνατό για λόγους που δεν αφορούν το Σωματείο μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες 

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η λειτουργία της Hellenic Train έχει ομαλοποιηθεί, μετά την περίοδο της πανδημίας,  η επιβατική κίνηση παρουσιάζει αύξηση λόγω και της κατακόρυφης αύξησης της τιμής των καυσίμων, ενώ χάρη και στην προσπάθεια ΟΛΩΝ των εργαζομένων η εταιρεία προχώρησε στην σύναψη της συμφωνίας για την εκτέλεση των «άγονων» γραμμών για τα επόμενα 10 χρόνια, συμφωνία που αναμένεται να της  αποφέρει σωρευτικά 500 εκ Ευρώ. 

Οι μηχανοδηγοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train, στηρίξαμε την λειτουργία της εταιρείας σε μια κρίσιμη και δύσκολη περίοδο, εργαζόμενοι μέσα στην καρδιά της πανδημίας για την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, ενώ το Σωματείο μας τα τελευταία 2 χρόνια προχώρησε σε σύναψη 2 επιπλέον συμφωνιών για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της με σημαντικά οφέλη και για τους μηχανοδηγούς.

Η κατακόρυφη αύξηση του πληθωρισμού (12%) που απομειώνει τους μισθούς μας,  οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές αγαθών πρώτης ανάγκης (ενέργεια- τρόφιμα),   κάνουν επιτακτική την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των όσων έχουν συμφωνηθεί στην ισχύουσα επιχειρησιακή ΣΣΕ.

Το Σωματείο μας προετοιμάζεται και για την διαπραγμάτευση της επόμενης επιχειρησιακής ΣΣΕ λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των Σωματείων και της μητρικής Ferrovie Dello Stato στην τελευταία διαπραγμάτευση τους (Μάιος 2022).

Οι μηχανοδηγοί στηρίζουν την αναπτυξιακή πορεία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και το Σωματείο μας θα διεκδικήσει αυξήσεις που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. 

                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου