Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Μεγ. Βρετανία : Απεργία απο την Ομοσπονδία Μηχανοδηγών - Αναλυτική ενημέρωση, αιτήματα για αυξήσεις μισθών

H ASLEF ιδρύθηκε το 1880 και σήμερα αριθμεί πλέον των 22.000 μελών ενώ μέλη της είναι και οι ηλεκτροδηγοί σε ΤΡΑΜ και Μετρό. 
 Η Ένωση Μηχανοδηγών και Θερμαστών (ASLEF) στη Βρετανία, ανέφερε ότι τα μέλη της στις εταιρείες Arriva Rail London, Chiltern Railways, Great Western, LNER, Northern Trains, Southeastern, TransPennine Express και West Midlands Trains ψήφισαν υπέρ της απεργίας.

Οι απεργίες είναι η τελευταία λύση αναφέρει

ο  Mick Whelan, Γενικός Γραμματέας  της ASLEF,. ‘Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε αναστάτωση στο επιβατικό κοινό, οι οικογένειες και οι φίλοι μας χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες και δεν θέλουμε να χάσουμε και χρήματα απεργώντας αλλά αναγκαστήκαμε να λάβουμε αυτήν την απόφαση απο την στάση των εταιρειών που είχαν την υποστήριξη της Κυβέρνησης. 


‘Πολλά απο τα μέλη μας που ήταν -θα σας θυμίσω- οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάστηκαν μέσα στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, δεν έχουν λάβει αύξηση στον μισθό τους απο το 2019. 


‘Με τον πληθωρισμό να τρέχει με 10%  αυτό σημαίνει ότι οι μηχανοδηγοί είχαν επί της ουσίας μείωση μισθού τα 3 τελευταία χρόνια . Θέλουμε αυξήσεις ανάλογες του κόστους ζωής, θέλουμε να μπορούμε να αγοράζουμε με τους μισθούς μας το 2022 αυτά που αγοράζαμε και το 2021. Ιδιαίτερα τώρα που οι σιδηροδρομικές εταιρείες τα πάνε πλέον καλά με κέρδη, μερίσμαστα για τους μετόχους και μεγάλα bonus για τους Διευθυντές. Έτσι και οι μηχανοδηγοί δεν θέλουν να εργάζονται για λιγότερα!  

Η δουλειά του μηχανοδηγού απαιτεί επαγγελματισμό, ειδική τεχνική κατάρτιση και είναι απόλυτα συνιφασμένη με την ασφάλεια. Χρείαζεται ένας χρόνος εκπαίδευσης για να γίνει κάποιος μηχανοδηγός και να είναι υπεύθυνος για τις ζωές μέχρι και 1300 επιβατών σε ένα ταξίδι.  

Οι μηχανοδηγοί οκτώ βρετανικών σιδηροδρομικών εταιρειών ψήφισαν σήμερα υπέρ της έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων με μισθολογικά αιτήματα, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους.

«Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε κάτι το ξεχωριστό. Πιστεύουμε ότι κανένας εργαζόμενος σε αυτήν τη χώρα δεν θα πρέπει να ανέχεται μειώσεις μισθού, χρόνο με τον χρόνο, επειδή η κυβέρνηση επέτρεψε να αυξηθεί ο πληθωρισμός», ανέφερε ο  Mick Whelan. 

Απαντώντας στην προσπάθεια κύκλων για την δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού ο Mick Whelan αναφέρει : Μην μπερδεύεστε, αν ένας μηχανοδηγός δεν λάβει αύξηση στον μισθό του, δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος εργαζόμενος θα λάβει. Το ζήτημα δεν είναι να στρέφουμε τον ένα εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. 


Οι μηχανοδηγοί απάντησαν στην ερώτηση : Είστε έτοιμοι να λάβετε μέρος σε κινητοποιήσεις 

 Τα αποτελέσματα ανά εταιρεία 


Arriva Rail London:


Ναι : 637 [98.9%]


Όχι: 7 [1.1%]


Chiltern Railways:


Ναι: 217 [92.3%]


Όχι: 18 [7.7%]


Great Western:

Ναι : 1,049 [86.1%]


Όχι: 170 [13.9%]

LNER:

Ναι : 323 [88.5%]


Όχι: 42 [11.5%]

Northern Trains:


Ναι : 1,562 [95.2%]


Όχι : 78 [4.8%]


Southeastern:


Ναι: 741 [91.6%]

Οχι: 68  [8.4%]


TransPennine Express:


Ναι : 426 [94.2%]


Όχι   26 [5.8%]


West Midlands Trains:


Ναι: 636 [89.6%]

Όχι: 74 [10.4%]


Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη πότε θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου