Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ΣΣΕ : Ημέρα δικαίωσης και χαράς

 Συναδέλφισσες/οι,

Η χθεσινή ημέρα είναι ημέρα ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ αλλά και ημέρα ΧΑΡΑΣ για όλους τους εργαζόμενους της Hellenic Train, ειδικότερα όμως των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων της Τεχνικής βάσης.

Δυστυχώς, από το καλοκαίρι του 2020, κληθήκαμε να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους μας, λαμβάνοντας και δύσκολες αποφάσεις.

Οι δυσκολίες είχαν φανεί ήδη από τον Μάιο του 2020 όταν η διοίκηση μας κάλεσε και μας ανακοίνωσε την πρόθεση της, περί χρήσης του μέτρου αναστολής συμβάσεων εργασίας για 500 και πλέον εργαζομένους, κυρίως χαμηλόμισθους, τις οποίες αποσοβήσαμε για το σύνολο των συναδέλφων με την τότε απορρόφηση δεδουλευμένων κυρίως της εξωτερικής εργασίας (ρεπό & υπόλοιπα αδειών).

Με την υπογραφή της ισχύουσας σσε, τον Δεκέμβριο του 2020, σε συνεργασία με την ΠΕΠΕ, αρνηθήκαμε να δούμε έστω και έναν εργαζόμενο με αναστολή της σύμβασης του, φυτοζωώντας με τα 534€ ή να εργαζόμαστε υπό την απειλή του επαίσχυντου μέτρου, της εκ περιτροπής εργασίας.

Προσπαθήσαμε να κινήσουμε τις διαδικασίες συμφωνίας, πριν την έλευση του φθινοπώρου του 2020, που η πανδημία πιθανά θα μας καθήλωνε με τραγικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα. Χάθηκε όμως σημαντικός χρόνος, σε συζητήσεις όπου με δική μας πρωτοβουλία συμμετείχαν όλα τα σωματεία που εκπροσωπούν εργαζόμενους και στο τέλος καλούμασταν να κλείσουμε μία συμφωνία που θα κλείδωνε τα εισοδήματα των 1000 και πλέον συναδέλφων, χωρίς να απωλέσει κανείς ούτε ευρώ από το εισόδημα του και ταυτόχρονα να δίνει αυξήσεις στο προσωπικό της τεχνικής βάσης που μόλις είχε εξαγοραστεί από την μητρική εταιρία.

Ο όρος του άρθρου 50 δεν γεννήθηκε τυχαία, αλλά μπήκε μετά από έντονη απαίτηση των 2 σωματείων που συμμετείχαν στις συζητήσεις, αφενός για να δίνει προοπτική για αποκατάσταση του μισθού και ταυτόχρονα να δίνει προοπτική για την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρίας με εργασιακή σταθερότητα, χωρίς μελανά σημεία για την μετά πανδημίας εποχή.

ΕΜΕΙΣ την ευθύνη που μας αναλογούσε την αναλάβαμε και όπως γίνεται πλέον αντιληπτό κι από τον πιο δύσπιστο, έφτασε η ώρα του θερισμού.

Μετά και την εξώδικη διαμαρτυρία μας, η εταιρία μας ενημέρωσε για το θετικό πρόσημο του ισολογισμού της, με αποτέλεσμα να έρθει η ημέρα που χαμογελάμε και αισιοδοξούμε για το μέλλον ΟΛΩΝ, καθώς ΕΜΕΙΣ δεν αποχωρήσαμε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρά αναλάβαμε την ευθύνη και σταθερά, χωρίς μεγάλα λόγια, προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε εργασιακή σταθερότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους με αποτέλεσμα σήμερα να ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ!

Με αυτό τον τρόπο κλείνει μια δύσκολη περίοδος, χωρίς κανένας συνάδελφος να έχει χάσει το ελάχιστο από τον μισθό του, καταγράφοντας αυξήσεις για το προσωπικό της τεχνικής βάσης που φτάνουν το 17%, εν μέσω αντεργατικών νόμων. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το πλάνο που μας κατέθεσε η εταιρεία, οι εργαζόμενοι θα λάβουν αναδρομικά τις αυξήσεις από 1/1/2022, με τις μισθοδοσίες Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, καθώς ξεπαγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις (κλιμάκια) και αίρονται τα πλαφόν.

Σήμερα λοιπόν, κατακτήσαμε μια μικρή νίκη για όλους τους εργαζόμενους, για αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας και  πίστεψαν σε εμάς, αλλά και για όσους,  ΣΗΜΕΡΑ…κατάλαβαν.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και δηλώνουμε ΕΤΟΙΜΟΙ και ΠΑΡΩΝ, στην επικείμενη διαβούλευση της νέας σσε με προτάσεις προς όφελος ΟΛΩΝ των εργαζομένων.

Παραμένουμε πιστοί στις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης και σας καλούμε όλες κι όλους σε συστράτευση και ενότητα με την ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις οποίες δυσκολίες παρουσιαστούν.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                              Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου