Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Τέλος το πλαφόν στις αυξήσεις. Ανοίγουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ και οι ωριμάνσεις.

 Ημέρα τεράστιας ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ για το Σωματείο των Μηχανοδηγών και το επιχειρησιακό Σωματείο ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς άρεται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ και 


απο 1.1.22 το πλαφόν  στις ΑΥΞΗΣΕΙΣ για τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ, ενώ ανοίγουν και οι μισθολογικές ωριμάνσεις ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ απο 1.1.22.

Μια μέρα τεράστιας ικανοποίησης για όσους δεν κρύφτηκαν απο την ευθύνη που τους αναλογεί ΠΟΤΕ.

Η εξέλιξη αυτή, μας βρίσκει τρομερά ικανοποιημένους. 

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις απο τα Σωματεία. 

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών

3 σχόλια:

  1. Και για το πλαφόν του 21 και τα χαμένα χρήματα των τεχνιτών ποιός ευθύνεται..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το πλαφόν του 21 συνάδελφε ευθύνεται η πανδημία από την οποία πέρασες άβρεχτος γιατί με αυτήν την ΣΣΕ εξαιρέθηκες από τα 534 το μήνα της αναστολής της σύμβασης εργασίας σου όταν 1.2 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ζούσαν με αυτά. Και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να λαμβάνει μόλις 4 εκ Ευρώ ενίσχυση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, όταν αεροπορικές εταιρείες έλαβαν 250 εκ Ευρώ και είχαν το προσωπικό τους σε αναστολή. Αν θες μάλιστα ρώτα να μάθεις και πως σε εξαγορές εταιρειών γίνεται η ενσωμάτωση του προσωπικού με τους ίδιους όρους που ισχύουν σε αυτές που τις εξαγοράζουν. Σε 2 χρόνια οι εργαζόμενοι στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ εντάχθηκαν πλήρως στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο βασικός μισθός απο τα 1500 φτάνει στα 1700+ και σε αυτό θα προστεθεί και το επίδομα γάμου και παιδιών. Αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα είναι μέρα περ συλλογισμού για όσους επί 2 χρόνια λασπολογούσαν. Ας πετύχουν τις ίδιες αυξήσεις για την επόμενη χρονιά (έστω και 100 Ευρώ το μήνα που ήταν το πλαφόν αύξησης το 21) και μετά θα μετρηθούμε.
      Σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε απο κοντά με όλους και στα μηχανεργοστάσια.
      Γιατί το ψέμα έχει ταχύτητα, η αλήθεια αντοχή.
      Γενιδούνιας Κώστας

      Διαγραφή
  2. Και μόνο που απαντάει σε ανώνυμους λέγοντας και ότι θα βγει σε όλους τους χώρους εργασίας, αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή