Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Κύριε Σπιρτζή:3 Εμπορικά απο Ικόνιο την Δευτέρα!Προσλήψεις μηχανοδηγών θα κάνουμε;

Αρχίζει και αυξάνεται (και καλά κάνει) το έργο απο το Ικόνιο και εμείς αναρωτιόμαστε...
Η νέα πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Υποδομών σκοπεύει να πραγματοποιήσει ΑΜΕΣΑ τις αναγκαίες προσλήψεις για να καλύψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το συνεχώς αυξανόμενο έργο; 

Γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα όπου

οι συνεχείς συνταξιοδοτήσεις μηχανοδηγών θέτουν σε κίνδυνο τα δρομολόγια και τα εμπορικά; 
Πόσο ακόμα θα αντέξουν οι Μακεδόνες μηχανοδηγοί να εργάζονται σε ρυθμούς  εξαντλητικούς , Μακεδόνες που έχουν να δούν προσλήψεις στο μηχανοστάσιο απο το....1984 , πόσο ακόμα θα αντέξει το προσωπικό έλξης Πανελλαδικά αυτές τις συνθήκες εργασίας ; 


Γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέστειλε υπόμνημα στο Υπουργείο για το θέμα των ενδιαφερομένων συναδέλφων απο την ΣΤΑΣΥ (που επιθυμούν να ενταχθούν αρχικά με απόσπαση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ), όπως γνωρίζουμε ότι πρώτη φορά  γίνεται σοβαρή προσπάθεια (το γράψαμε άλλωστε) για τους 7-8 μεταταχθέντες προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα (τους καλεί η ΔΙΚΑΜ να υπογράψουν νέες υπεύθυνες δηλώσεις) .

Αυτές είναι όμως λύσεις που απλά θα δώσουν κάποιες ανάσες μονάχα.
Οι προσλήψεις ΠΡΩΤΑ στην Μακεδονία και στην περιφέρεια είναι αυτές που θα δώσουν ουσιαστική ανάσα και λύση στο πρόβλημα.

Διαφορετικά θα βρεθούμε σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα.

Θεωρούμε ότι με την ορκωμοσία του κ. Σπιρτζή , το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να δει η νέα πολιτική ηγεσία είναι αυτό των προσλήψεων και της επιστροφής των συναδέλφων μας , μαζί με όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην έλξη απο την ΣΤΑΣΥ,.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. Προσλήψεις άμεσα, η μόνη γιατρειά στα εξαντλητικά ωράρια των Μηχανοδηγών,στο ελάχιστο και καταπονημένο προσωπικό ΕΛΞΗΣ, στην ανεργία των νέων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός από τους μεταταχθέντες θα άφηνε-όσο κι αν αγαπάει το σιδηρόδρομο- την δουλειά που κάνει εκεί που τον έστειλαν με σταθερό ωράριο να έλθει εδώ εισπράττοντας πολύ κίνδυνο και πενιχρές δευτερεύουσες απολαβές εργαζόμενος εξουθενωτικά;Αλλά μην αγχώνεστε συνάδελφοι.Η δουλειά θα βγει.Αντί για 4 αναπαύσεις πολλοί θα πληρωθούν 6 και το πρόβλημα λύθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή