Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Υπεγράφη η νέα ΣΣΕ στην ΔΕΗ

Αλλάζει ΌΛΟ το τοπίο στην ΔΕΗ με την ΣΣΕ που υπεγράφη την Παρασκευή. Η εταιρεία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους (θυμίζουμε ότι στον Όμιλο ΟΣΕ υπάρχει τέτοιος όρος στον Κανονισμό Εργασίας ) δίνεται επίδομα τροφής 6 Ευρώ για κάθε ημέρα φυσικής παρουσίας και άλλα πολλά. Το στέκι της έλξης εξασφάλισε και δημοσιεύει παρακάτω ΟΛΟ το κείμενο της Σύμβασης. Το Δελτίο Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ >

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υλοποίησε όλα όσα είχε υποσχεθεί:
ΚΑΜΙΑ μείωση των μισθολογικών αποδοχών (καμιά κατάργηση επιδομάτων)
ΚΑΜΙΑ παρέμβαση στην αξιολόγηση των εργαζομένων (καμιά αλλαγή στα κλιμάκια, καμιά βλαπτική αλλαγή στον ΚΚΠ)
ΕΝΙΣΧΥΣΗ των εργαζομένων με κοινωνικές παροχές

Υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της, και τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ η νέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ), την οποία ενέκρινε
κατά τη χθεσινοβραδινή (26/2/2015) συνεδρίασή του κατά συντριπτική πλειοψηφία το ΔΣ της Ομοσπονδίας.


Επιδιώξαμε και επιτύχαμε την προστασία των μισθών και των επιδομάτων μας ώστε να κατοχυρωθεί ένα επίπεδο αμοιβών που δεν θα κινδυνέψει περαιτέρω καθώς λόγω των μνημονιακών νόμων η μέση ποσοστιαία απώλεια για κάθε εργαζόμενο του Ομίλου ΔΕΗ ξεπερνά το 35%.

Δεδομένων των συνθηκών στην Εθνική Οικονομία η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκτιμά ότι το κείμενο της νέας τριετούς ΕΣΣΕ είναι μια κατάκτηση των εργαζομένων και ταυτόχρονα συμβάλει στην εργασιακή ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου η ΔΕΗ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα που της δημιουργούν οι τεράστιες οφειλές (περίπου 2 δισ. ευρώ) αλλά και να συνεχίσει τη θετική της παρέμβαση στους τομείς της Ανάπτυξης και της Απασχόλησης μέσα από το επενδυτικό της πρόγραμμα.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ένωση Διοικητικού - Οικονομικού Προσωπικού, ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού, ο Σύλλογος Καταμετρητών και η Ένωση του προσωπικού Σταθμού Λαυρίου υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι με τη νέα ΣΣΕ:
- Η όποια περικοπή μισθοδοσίας γίνει θα υπόκειται στην ελευθεριότητα της επιχείρησης.
- Δεν υπάρχει εγγύηση πως δεν θα γίνουν μειώσεις αποδοχών.
- Προβλέπει την καταβολή επιδόματος βάρδιας σε συνδικαλιστές, χωρίς φυσική παρουσία, ρύθμιση που χαρακτηρίζεται προκλητική.
- Αντίθετα για τους χρόνια πάσχοντες η καταβολή αυτού του επιδόματος επαφίεται στην καλή θέληση του γενικού διευθυντή.
- Δημιουργείται ηθικό ζήτημα με την πρόσθετη χρηματοδότηση 2 ευρώ τον μήνα προς τη ΓΕΝΟΠ.
Όπως αναφέρουν, τη σύμβαση υπέγραψαν 13 από τα 24 σωματεία της ΔΕΗ ενώ γίνεται, ακόμη, λόγος για μεθόδευση που επιλέχθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, τόσο της διοίκησης όσο και της ΓΕΝΟΠ.

1 σχόλιο:

  1. Στον όμιλο ΟΣΕ τι θα γίνει;; Τι σκέφτεται η Π.Ο.Σ να προτείνει;; Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει κάποια δέσμευση για την νέα Ε.Σ.Σ.Ε!
    5 χρόνια συνεχούς σκληρής λιτότητας, μεγάλων περικοπών, ας μην ξεχνάμε και το +25% πέραν των υπολοίπων περικοπών , που θα διεκδικούσαν δικαστικά τι έγινε;;
    5 χρόνια ανασφάλειας και καθημερινής αγωνίας, αν θα έχουμε την επαύριο εργασία και μεροκάματο και δεν χάσουμε την δουλειά μας επειδή πιθανόν κάποιος θα έκανε χρήση του όρου για καταγγελία σύμβασης -για οικονομοτεχνικούς λόγους-
    5 χρόνια αδικίας, αφού χάσαμε βαθμούς, επιδόματα συνδεδεμένα με τον βαθμό, είδαμε προαγωγές χωρίς έστω μια αξιολόγηση ανάλογα με τα προσόντα την εμπειρία, την γνώση, την εκπαίδευση!!
    5 χρόνια βιώσαμε τον ΦΟΒΟ της απόλυσης, ναι της απόλυσης αφού η Σ.Σ.Ε έδινε το δικαίωμα αυτό και κάποιοι το χρησιμοποίησαν για να μειώσουν τις φωνές μας-γιατί για να σωπάσουμε για το δίκαιο δεν θα γίνει ποτέ-, !!
    Ας μας πουν λοιπόν όσοι -δυστυχώς εκπρόσωποί μας στήριξαν τις επιλογές της συγκυβέρνησης - τι σκέφτονται να κάνουν τώρα;;;

    Περιμένουμε.....γιατί για όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην σημερινή οικονομική τραγωδία, μπορεί να ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΟΙ
    ΑΛΛΑ
    ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑ:: ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ......!! ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή