Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

+ ΣυνΕξέλιξη η νέα συνδικαλιστική κίνηση στην έλξη!

Η ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης που προέκυψε μετά την ενοποίηση των Εξέλιξη, Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανοδηγών, Δύναμη Έλξης εν όψει των εκλογών της ΠΕΠΕ τον προσεχή Μάη ! Διαβάζουμε :
Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Τον περασμένο Δεκέμβρη  στην συνεδρίαση του ΣτΑ στα Καλάβρυτα 3  παρατάξεις
-η Εξέλιξη ,η Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανοδηγών ,η Δύναμη Έλξης-  έκάναν μετά από χρόνια την πραγματική υπέρβαση καταθέτοντας προς ψήφιση κοινό πρόγραμμα δράσης, ένα πρόγραμμα που θα ανέτρεπε ουσιαστικά την προβληματική λειτουργία του Σωματείου, βάζοντας τα θεμέλια για ουσιαστικές διεκδικήσεις κ επίλυση  των βιοποριστικών-εργασιακών-συνταξιοδοτικών μας προβλημάτων.
Δυστυχώς το πρόγραμμα δράσης που καταθέσαμε απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των συνέδρων των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Η αρχή όμως είχε γίνει, τα θεμέλια για μια ουσιαστική συνεργασία είχαν μπεί προκειμένου στο άμεσο μέλλον η κίνηση αυτή να μετατραπεί σε ενιαίο σχηματισμό που θα διεκδικήσει την ψήφο των μηχανοδηγών στις επικείμενες εκλογές της ΠΕΠΕ. Για να λάβει έγκριση το πρόγραμμα δράσης που  καταθέσαμε τον Δεκέμβρη από την πλειοψηφία των συναδέλφων στην κάλπη και να ξεκινήσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, δικαιωμάτων που καταπατήθηκαν από την πολιτική των μνημονίων και την απάθεια μιας θλιβερής συνδικαλιστικής παρέας που προτίμησε να συνδιοικεί παρά να διεκδικεί .

Οι 3 παρατάξεις σήμερα ενώνουμε επίσημα τις δυνάμεις μας κ καλούμε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς να συμμετέχουν στην νέα μας κίνηση.

Η Εξέλιξη , η Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανοδηγών ,η Δύναμη Έλξης δημιουργούν την συνδικαλιστική κίνηση +Συν Εξέλιξη στα πλαίσια μιας ειλικρινούς, ισότιμης και ανιδιοτελούς  Συνεργασίας που σκοπό θα έχει την Σύνθεση απόψεων, την καλλιέργεια της Συναδελφικότητας κ την ανατροπή του συνδικαλιστικού κατεστημένου των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ που κατέστησαν ουραγό τον κλάδο μας.

Το επόμενο διάστημα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας , με ανακοινώσεις αλλά και με συνελεύσεις  στους χώρους δουλειάς για να Συναποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις, να επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμα δράσης προσθέτοντας όσα θα μας υποδείξετε ,για να το καταθέσουμε προς ψήφιση στις επικείμενες εκλογές.

Πρωταρχικό μας μέλημα η επαναφορά της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ στον κλάδο μας , ο ενιαίος δημόσιος και σύγχρονος Σιδηρόδρομος στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου , με τον μηχανοδηγό μπροστάρη και πρωταγωνιστή των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα .

1 σχόλιο:

  1. Ό, τι καλύτερο θα μπορούσαμε ν' ακούσουμε είναι η απόφαση που πήρατε!

    Ό, τι μπορεί να μας γεμίζει με δύναμη και αισιοδοξία, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου και ν’ αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του αύριο, είναι τα επιχειρήματα που αποτελούν την βάση της συμφωνίας για να παρθεί η απόφαση!
    Μόνο ενωμένοι και με συλλογική προσπάθεια μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών …Αλλιώς, γινόμαστε έρμαια δικά τους!
    Σας αξίζουν συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο μπράβο, γιατί καταλάβατε ότι η Ζωή δεν περιμένει!
    Σας χαρίζω κάτι όμορφο με την δικιά του σημασία, για να σας πω:
    Ότι ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε βιώσει τέτοια κατάντια, η εξωτερική υπηρεσία του Ελληνικού Σιδηρόδρομου!

    https://www.youtube.com/watch?v=MQJhUHxnxso

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή