Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Απαραίτητη η είσοδος ιδιωτών στον ΟΣΕ λέει ο "αδιάβαστος "Γ. Βαρουφάκης....



...Γιάνη δεν σου είπαν άραγε τι συνέβη στην Μεγάλη Βρετανία όταν εισήλθαν ιδιώτες στον σιδηρόδρομο για να κάνουν επενδύσεις; Θες να σου θυμίσουμε μήπως εμείς ; Σαν να ακούμε τον ανεκδιήγητο Χατζηδάκη ....

1 σχόλιο:

  1. Τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα όσες κυβερνήσεις εκλέχθηκαν, με διαφορετικούς τρόπους δούλεψαν για τον ίδιο σκοπό: την είσοδό μας και παραμονή στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη.

    Να θυμηθούμε τα πακέτα ντελόρ, τα μεσογειακά προγράμματα και άλλες πηγές χρηματοδότησης που είχαν πάλι τον ίδιο σκοπό: Την εξάρτησή μας από την Ευρώπη.

    Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έδωσαν μια ψευδή αίσθηση άνεσης και ευημερίας χωρίς όμως να δούμε τα τείχη που είχαν κτιστεί για εμάς και μας είχαν εγκλωβίσει, αφού μέριμνά μας ήταν η ματαιόδοξη μικροαστική καλοπέρασή μας.

    Η αγροτική δουλειά, η μεταποίηση, οι βιοτεχνίες, τα εργοστάσια που έδιναν δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους με την νεοφιλελεύθερη πολιτική δέχθηκαν βαριά πλήγματα και γίναμε μια χώρα που κάποιους λίγους που έλεγαν την αλήθεια, τους είπαμε περιθωριακούς και ακραίους!!

    Θυμάστε μήπως όταν άρχιζαν οι διαχωρισμοί του ΟΣΕ σε εταιρείες. το 2007 για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αργότερα για την ΕΕΣΤΥΥ, να αντιδράσαμε όπως οφείλαμε -απέναντι στον εαυτό μας τουλάχιστον;;
    Οταν πριν 5 χρόνια είχαμε τις μετατάξεις, ποιοι στήριξαν τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις, τις πορείες;;;
    Ολοι θυμόμαστε και φυσικά αν η αντίδρασή μας ήταν καθολική σίγουρα δεν θα είχαμε υποστεί τα δεινά που μας βρήκαν!!
    Ισως κάποιος με πεί ρομαντική, αλλά θα φέρω παράδειγμα την καθολική αντίσταση των υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης όπου με την βοήθεια των συνδικάτων, εργατικού κέντρου και φορέων, με καταλήψεις, παρεμβάσεις και αγώνες διατήρησαν όλα τα τοπικά καταστήματα ανοιχτά και έσωσαν και τις θέσεις εργασίας εργαζομένων.

    Επειδή η χώρα την 25.01.2015 γύρισε σελίδα και αντιτάχθηκε ένας ολόκληρος λαός στην υποδούλωση που είχαν υπογράψει οι συγκυβερνώντες και επειδή επιτέλους κοιτάξαμε τον φόβο κατάματα ας περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις για τον ΟΣΕ.

    Σίγουρα ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος. Πολλά κεφάλια έσπασαν ή θα σπάσουν, όμως κάποια στιγμή θα σπάσουν και τα σίδερα.


    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή