Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Νεοτέρα από την συνάντηση ΠΟΣ - Γ.Γ.Υποδομών

ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μηχανεργοστάσια βρίσκονται σε πορεία αποκρατικοποίησης σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε.  τόνισε χτες στην ΠΟΣ ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Ν. Σταθόπουλος.
Επιπλέον
εμφανίστηκε προσωπικά θετικός για την υπογραφή ΚΥΑ που θα επιτρέψει την υπογραφή νέας ΣΣΕ τονίζοντας όμως ότι είναι θέμα Υπουργείου Οικονομικών...
Αναγνώρισε βέβαια το ύψος των μειώσεων που έχουν υποβληθεί στους σιδηροδρομικούς αλλά στο 
τέλος είπε ότι τα λειτουργικά έξοδα του ΟΣΕ θα πρέπει να μειωθούν κατά 9 εκ Ευρώ την επόμενη διετία !!!
Δηλαδή απο 98 εκ να μειωθούν στα 89 εκ Ευρώ.
Τα συμπεράσματα δικά σας....

H ΠΟΣ απο την πλευρά της μετέφερε την δεδομένη άποψη των σιδηροδρομικών ότι η τεχνογνωσία των μηχανεργοστασίων δεν πρέπει να φύγει απο τον ΟΣΕ  , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να παραμείνει δημόσια (και να αναζητήσει συμμαχίες ) ενώ θα πρέπει να υπογραφεί  άμεσα ΣΣΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου