Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Π.Ε.Σ.ΟΣΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ Ο.Σ.Ε. Π Ε Σ Ο Σ Ε ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Σ. – Ε.Κ.Π. – Ε.Κ.Θ                   ΑΘΗΝΑ 24/9/2012
 Συναδέλφισσες συνάδελφοι, 
Η ελληνική κοινωνία στενάζει κάτω από τα δυσβάστακτα και άδικα μέτρα που με προκρούστεια μέθοδο εφαρμόζει η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).
Η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί την χώρα στην πλήρη αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, στην αποδόμηση θεσμών, αξιών και Δημοκρατίας όπως και στην κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
 Μέσα σε αυτή την συγκυρία οι σιδηροδρομικοί με συνεχείς και καθημερινούς αγώνες δίνουμε την μάχη για την επιβίωση του οργανισμού απέναντι στα σχέδια διάλυσής του. Έχοντας ως κληρονομιά αποτυχημένες πολιτικές σε βάρος του σιδηροδρόμου όλοι εμείς οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια ‘’κρατήσαμε’’ τον σιδηρόδρομο . 
 Η ΠΕΣΟΣΕ στα πλαίσια αυτής της τιτάνιας προσπάθειας για την διαφύλαξη και προαγωγή των συμφερόντων των συναδέλφων και μελών της αγωνίζεται για: 
 -Την προστασία των εργαζομένων, καθώς επίσης και του κινδύνου πρόκλησης εκτεταμένων ζημιών στις εγκαταστάσεις και στο τροχαίο υλικό του οργανισμού. 
 -Την τήρηση της νομιμότητας του κανονισμού και της εργατικής νομοθεσίας. 
-Την πλήρη επάνδρωση σταθμών, τηλεδιοικήσεων και υπηρεσιών, ως πρωταρχικού παράγοντα για την απρόσκοπτη διασφάλιση της κυκλοφορίας (η ΠΕΣΟΣΕ απαιτεί όλοι οι σταθμάρχες να εργάζονται στα κύρια καθήκοντά τους ).
 -Την αξιοποίηση εκείνων των δυνάμεων του κλάδου Σταθμαρχών που είναι το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό στον κλάδο κυκλοφορίας, ώστε με τα προσόντα και την εμπειρία τους να προσφέρουν τα μέγιστα για την επανεκκίνηση της οικονομικής και της αναπτυξιακής δραστηριότητας του οργανισμού. 
Σε αυτά τα πλαίσια η ΠΕΣΟΣΕ θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά των υποβολιμαίων ενεργούντων και σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους μαζί μας. 
Συνάδελφοι, κάτω από τις κοσμογονικές αλλαγές που έχουν διαμορφωθεί σε κοινωνικό, εργασιακό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, το σωματείο μας θα μετέχει ενεργά στην συζήτηση για την αναδιάταξη των κοινωνικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Καλούμε όλους τους συνάδελφους, ενάντια στην επιβολή του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, να εργαστούμε μαζί για ένα ισχυρό Κοινωνικό Μέτωπο Αγώνα. 

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 
                                        ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου