Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ποια η θέση της ΠΟΣ ;

Καλές οι απεργιακές ανακοινώσεις αλλά η Ομοσπονδία θα πρέπει να πάρει θέση και για το θέμα των ελέγχων που ξεκινούν από σήμερα και  μεικτά κλιμάκια και στους σταθμούς του Προαστιακού.
Δεν διαφωνούμε με τους ελέγχους ωστόσο πρέπει να απαντηθεί πως είναι δυνατόν να δίνεται κομμάτι της δραστηριότητας των σιδηροδρομικών σε άλλο φορέα .Και αν ο λόγος είναι η έλλειψη του προσωπικού στην κίνηση , ΑΜΕΣΑ να επιστρέψουν οι μετατασσόμενοι σιδηροδρομικοί. Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα η παρουσία εκπροσώπων μας στο Υπουργείο που νομιμοποιεί αυτές τις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας.*
Σε όσους προτρέξουν για εύκολη κριτική , ας δουν πως αντέδρασε το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΑ Εδώ όταν με ανακοίνωση του απάντησε

πως σε ένδειξη συμπαράστασης στους απολυμένους του Μετρό κανείς εργαζόμενος του δεν θα πραγματοποιεί ελέγχους στην ΣΤΑ.ΣΥ.

Διαπιστώνεται ευνόητα κενό στις συνεννοήσεις της ΠΟΣ με τις άλλες Ομοσπονδίες.

Τα συμπεράσματα και πάλι δικά σας.

* Σε πρόσφατη σύσκεψη για το θέμα είχαν παρευρεθεί στο Υπουργείο εκπρόσωποι της ΠΟΣ κ της ΠΕΠΑ.

3 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου ποιά είναι η θέση της ΠΟΣ στο παρακάτω περιστατικό;

    http://www.newsbeast.gr/society/arthro/418026/klevoun-petrelaio-akoma-kai-apo-ta-trena

    Ν.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλειψη προσωπικού στην κίνηση; Ας είναι καλά τα παλληκάρια της κίνησης που φροντίζουν με τα ρεπώ που πληρώνοντε να κάνουν μνημόσυνο στους μεταταγμένους και παράλληλα να φουσκώνει κι η εξόφληση.
    Άλλωστε είχαμε έναν πρόεδρο σωματείου μεγάλο αγωνιστή (ο σώζων εαυτόν σωθείτο)....πολύ 'σοφός'.
    ΥΣ Ελπίζω ο διαχειριστής αυτή τη φορά να αναρτήσει το σχόλιο μια κι αυτήν όπως και την άλλη φορά δεν υπήρχε υβριστικό περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @nick fotis

    Για τα περιστατικά σαν αυτό των Σερρών - και αν τα γεγονότα είναι όπως περιγράφονται - δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν.(ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία εξ όσων έχουμε μάθει ).
    Ωστόσο καμία δικαιολογία και για όσους με αφορμή αυτό το γεγονός θα προσπαθήσουν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα.
    Η

    @this way please
    Το προηγούμενο σου σχόλιο(2 ήταν )δεν αναρτήθηκε γιατί το ένα ήταν υβριστικό και το 2ο προσπαθούσε να μεταφέρει σκόπιμα λάθος πληροφόρηση.
    Μάλιστα σου απαντήσαμε με mail , προτρέποντας να κάνεις επώνυμη κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή