Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σφύριξε ξανά το τραίνο στον Μοριά (αλλά και πολλά ευτράπελα που μας διηγήθηκαν αναγνώστες )

Στο Βήμα διαβάζουμε (και με την ευκαιρία δημοσιεύουμε και κάποια απο τα ευτράπελα που μας διηγήθηκαν επιβάτες )
Σφύριξε εκ νέου το τραίνο το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου στην μετρική σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου για πρώτη φορά ύστερα από τον Ιανουάριο του 2011, όταν και διεκόπησαν τα δρομολόγια στο παλιό δίκτυο του Μοριά.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πραγματοποιήθηκε «θεματική εκδρομή με τραίνο στο δίκτυο της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου», κατά τη διάρκεια της οποίας, «η αμαξοστοιχία αναχώρησε με 56 επιβάτες από τον Πύργο διασχίζοντας το Καλόνερο, το Ζευγολατιό, την Τρίπολη, το Άργος και με τελικό προορισμό την Κόρινθο».

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να απαθανατίσουν τη σπάνια φυσική ομορφιά και τα τεχνικά ιστορικά έργα του σιδηροδρόμου που δίνουν στο ταξίδι αυτό ένα ιδιαίτερο θεματικό πλαίσιο.
Όπως αναφέρεται, «πραγματοποιήθηκαν δύο προγραμματισμένες στάσεις στους Χράνους και στο Παρθένι Αρκαδίας όπου οργανωθήκαν εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς».


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι «η διαδρομή παρουσιάζει μεγάλο φυσικό κάλλος και σε συνδυασμό με τα σπάνια τεχνικά σιδηροδρομικά έργα υποδομής (γέφυρες, σήραγγες κλπ), η ταξιδιωτική αυτή εμπειρία έχει εξαιρετικό χαρακτήρα», ενώ επισημαίνει ότι «το δρομολόγιο παρουσίασε μεγάλη επιτυχία που συνδύαζε εκδρομικό σιδηροδρομικό ταξίδι και ομορφιά τοπίου».

Σύμφωνα με την εταιρία, η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών και συντονισμού υπηρεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ για τη στήριξη και δημιουργία Τουριστικών Σιδηροδρομικών Διαδρομών, οι οποίες θα λαμβάνουν χαρακτήρα εκδρομικό αλλά και πολιτιστικό.

«Το δρομολόγιο παρουσίασε πληρότητα και οι επιβάτες δήλωσαν έμπρακτα την αγάπη τους για το Σιδηρόδρομο, ο οποίος είναι φορέας πολιτισμού, οικολογίας, ασφάλειας και κοινωνικής προσφοράς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το βίντεο έχει κινηματογραφήσει ο Αλέξανδρος Σικαλιάς...

Ωστόσο υπήρξαν και παραλειπόμενα - ευτράπελα απο την εκδρομή που μας έστειλαν φίλοι αναγνώστες .
Μας περιγράφει φίλος αναγνώστης >

Απο τον Πύργο μέχρι την Τρίπολη ο κόσμος μας υποδέχτηκε πανηγυρικά μας σταυροκοπούσε και επευφημούσε , όλο αυτό όμως μέχρι την Τρίπολη μετά όλα άλλαξαν και μας βλέπανε με μισό μάτι μόνο που δεν μας έβριζαν ... . Επειδή ένα καλάμι έκοψε ένα καλώδιο απο το δυναμό το βαγόνι δεν μπορούσε να φορτίσει τους συσσωρευτές του και έμεινε απο μπαταρία και φώτα μες στο βράδυ . Κάποιος πολίτης  λοιπόν το βράδυ στους Μύλους έκανε καταγγελία στην αστυνομία  ότι κλεμμένο τραίνο κυκλοφορεί στην γραμμή μες στο σκοτάδι μεταφέροντας πακιστανους λαθρομετανάστες !!!!.  Όταν μπαίναμε στο Αργος πάνω στο πασάγιο μας σταμάτησε η αστυνομία φωνάζοντας " Να το τραίνο είναι γεμάτο με δαυτους " δημιουργώντας ένα κλίμα αναστάτωσης . Το αποκορύφωμα ήταν όταν τα όργανα της τάξης άρχισαν να μπαίνουν στην Α.9101 και να λένε στον ασύρματο "παιδιά κάτι παίζει εδώ μέσα " . Μετά από αυτό και αφού διαπίστωσαν την γκάφα που έκαναν άρχισαν να ωρύονται με ποιό δικαίωμα  είστε στην γραμμή και δεν λειτουργούν τα ΑΣΙΔ και διάφορα ακατανόητα !   Χρειάστηκε να τους δείξουν το φίλο πορείας και 15 τηλέφωνα για να φύγουμε 
Φυσικά θα μπορούσαν να  πράξουν το αυτονόητο , να επικοινωνήσουν με τον ΟΣΕ ή την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να διαπιστώσουν αν όντως κυκλοφορεί τρένο στην γραμμή .


Ελλάς το μεγαλείο σου λέμε εμείς ! ( εις διπλούν απο χτες !)

1 σχόλιο: