Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τράπεζα Ελλάδας: Στα 360 ευρώ οι συντάξεις

Έρχονται συντάξεις πείνας προειδοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδας στην έκθεση της όπου εκτιμάει πως είναι αναγκαία η ιδιωτική ασφάλιση (!!!!!) για αξιοπρεπείς συντάξεις στο μέλλον
- Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων είναι ήδη θεσμοθετημένος από το 2010!
- Διαβάστε ποιούς ασφαλισμένους ''πιάνει'' η ρύθμιση αυτή - Αναλυτικά παραδείγματα με το χρόνο ασφάλισης και το χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος

Η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική είναι σαφέστατη.
''Το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης εκτιμάται ότι θα περιοριστεί κατά μέσο όρο σε 48,5% την περίοδο 2020-2060, έναντι 95,7% πριν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ελλείψει άλλων πηγών εισοδήματος, το μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης του πρώτου πυλώνα θα οδηγεί κάτω από το όριο της σχετικής ένδειας όσους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου λάμβαναν μέχρι και 1,2 φορές το διάμεσο εισόδημα''.

Ο υπολογισμός αυτός ''πατάει'' στην προδιαγεγραμμένη μείωση της δημόσιας συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστού του ΑΕΠ. Ο στόχος είναι να υποχωρήσει τουλάχιστον στο 17,4% του ΑΕΠ το 2060 από 24,1% το 2010.
Και βέβαια η δεύτερη αλλά εξίσου σοβαρή αιτία για τις επερχόμενες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις είναι οι νέοι μειωμένοι κατά τουλάχιστον 20% βασικοί μισθοί, που έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερα έσοδα από εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα μάλιστα με την Καθημερινή ο νέος τρόπος υπολογισμού, που είναι από το 2010 θεσμοθετημένος, '' θίγει, πρωτίστως, όλους όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1.1.2011, αναμένεται δε να γίνει αισθητός για όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1.1.2015''.

Για αυτό ως συμπέρασμα η Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει ρητά την ανάγκη σύνδεσης με ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης.


Τα λεφτά που πλήρωναν 35 χρόνια οι εργαζόμενοι που είναι θα μας πείτε ;

2 σχόλια:

  1. Χαζοχαρούμενος30 Μαΐου 2013 στις 7:11 μ.μ.

    Δεν πειράζει, δεν πειράζει. Ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από την Κυβέρνηση, τι φώς στο τούνελ είναι πιό κοντά (μάλλον είναι το τραίνο που θα μας πατήσει) και στα γκάλλοπ προηγείται η ΝΔ. Τέλεια!
    Οι συντάξεις και οι μισθοί, οι καταθέσεις και τα ακίνητα, κομματια να γίνουν. Οι δανειστές και ο Στουρνάρας να είναι χαρούμενοι, για να είμαστε και μεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι κι αν προσπαθει να μας πεισει ο Αντωνακης οτι ερχεται η αναπτυξη εσεις σαν απιστοι θωμαδες ουτε υπομονη εχετε ,ουτε προσπαθειτε να κρατησετε την πεινα σας ,ουτε να νιωσετε ενοικιαστες στα ιδια σας τα σπιτια καταφερατε, ουτε να ασπαζεστε αξιοπρεπως τα παιδια σας που φευγουν μεταναστες χωρις κλαμματα
    μπορεσατε .
    Ελεος πια λιγη τσιπα δεν εχετε οταν η τρικομματικη καρικατουρα προσπαθει νυχθημερον για το καλο της γερμανιας και των δανειστων να σας ρουφηξει το αιμα σαν κουνουπι και εσεις να αντιδρατε εστω και με σπασμους ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή