Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση ΣΕΚ για τις εκλογές των σωματείων

Την επόμενη εβδομάδα, διεξάγονται εκλογές στα 2 μεγαλύτερα σωματεία των σιδηροδρομικών. Στις 13 – 15/5/2013 στο Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας (ΣΣΒΕ) και στις 13 – 17/5/2013 στο Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (ΣΣΛ). 
 Με τις εκλογές αυτές κλείνει ένας ακόμη τριετής κύκλος στα δρώμενα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών η οποία θα οδηγηθεί σε
εκλογοαπολογιστικό και ίσως και σε Οργανωτικό Συνέδριο. Μέχρι τώρα στο ΣΣΒΕ κυριαρχούσε η ΠΑΣΚ-Σ αφού στις προηγούμενες εκλογές κατέκτησε την αυτοδυναμία. Στη Βόρεια Ελλάδα ήταν κάτι σαν παράδοση, τη μία να παίρνει αυτοδυναμία η ΠΑΣΚ-Σ και την άλλη η ΔΑΚΕ. Στο ΣΣΛ υπήρξε αντιπροσωπευτικό Προεδρείο όπου συμμετείχαν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του χώρου. Παρά τις διαφορές αυτές, και τα 2 σωματεία με ευθύνη της πλειοψηφίας τους (ΠΑΣΚ-Σ και ΔΑΚΕ) κινήθηκαν στο ίδιο φιλο-κυβερνητικό και φιλο-εργοδοτικό πλαίσιο. 
 Πού είναι αυτά τα σωματεία τα τελευταία τρία χρόνια; Πόσες συνελεύσεις των μελών τους οργάνωσαν; Καμία συνέλευση. Πόσες ανακοινώσεις εξέδωσαν, για ενημέρωση έστω των μελών τους, για όλα αυτά τα μέτρα, γενικά και ειδικά, της εποχής των μνημονίων; Καμία ανακοίνωση. Πόσες φορές οργάνωσαν μαζί με τους εργαζόμενους μια κινητοποίηση, μια εξόρμηση στους επιβάτες, μια ντουντούκα έστω στο σταθμό Λαρίσης; Καμία φορά. Τι έκαναν τα σωματεία αυτά όταν υπογράφονταν οι συλλογικές συμβάσεις της ντροπής, που κατοχύρωναν τις απολύσεις πριν ακόμα το κάνουν τα μνημόνια τους; Χειροκροτούσαν. Πού ήταν τα σωματεία στους αγώνες για τις εφεδρείες; Πουθενά. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΣΛ δημόσια έλεγε «θα σας στηρίξουμε νομικά αν χρειαστεί». Τι είναι τελικά τα σωματεία; Λέσχες νομικής υποστήριξης «αν χρειαστεί»; Όμιλοι διαχείρισης παραταξιακών και προσωπικών αναγκών; 

 Δεν είναι τυχαίο, ότι ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος στο μεγαλύτερο σωματείο (ΣΣΛ), παραιτήθηκε προκειμένου να κάνει μετάταξη σε άλλη ειδικότητα και να σωθεί από τη λαίλαπα των μέτρων που παίρνει το κόμμα του!!! Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνος που τον διαδέχτηκε, έκανε και ο ίδιος μετάταξη προκειμένου να σωθεί κι αυτός, με τη δικαιολογία ότι ο κλάδος τους καταργήθηκε!!! Και οι υπόλοιποι 40 του κλάδου που καταργήθηκε, τι θα γίνουν μέγιστε συνδικαλιστή; Θα ξαναμπούν κάτω από την πράσινη ομπρέλα της ΠΑΣΚ για να τους σώσετε όπως τόσα χρόνια υπόσχεστε; Και τώρα που η ομπρέλα αποδείχτηκε τρύπια, τι θα κάνετε;
 Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚ-Σ και ΔΑΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο απυρόβλητο. Ότι ενώ ο κόσμος καίγεται, εδώ και 3 χρόνια, εκείνοι βόλευαν τα στελέχη τους με ευνοϊκές μεταθέσεις για τις «δύσκολες μέρες». Μια απλή ματιά στον υπηρεσιακό μηχανισμό, θα πείσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο. 
 Δεν είναι τυχαίο ότι, τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους έχουν από μία, δύο και τρεις συνδικαλιστικές θεσούλες προκειμένου να είναι εξασφαλισμένοι και χρήσιμοι στο κόμμα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στις συγκεντρώσεις έβγαζαν και βγάζουν πύρινους λόγους ενάντια στα μνημονιακά μέτρα των κομμάτων τους και όταν τους τραβάνε λίγο το αυτάκι και κινδυνεύουν να χάσουν τα προνόμια τους, τρέχουν σαν τα σκυλάκια και γλύφουν εκεί που πριν λίγο έφτυναν!!!

 Δεν είναι τυχαία όλα αυτά γιατί τέτοιοι ήταν, τέτοιοι είναι και τέτοιοι θα είναι πάντα. Είναι η μόνη ιδεολογία που έχουν. Είναι το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν: κομματικοί παράγοντες στον μικρόκοσμο τους, με αντάλλαγμα το να κρατάνε τον κόσμο μουδιασμένο και φοβισμένο μέσα στα γραφεία του. 

 Γι αυτό και αρνήθηκαν πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια τις προτάσεις μας για ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Θέλουν να συνεχίσουν να το έχουν έρμαιο. Θέλουν να συνεχίσουν μέσω των σωματείων – σφραγίδων να κατασκευάζουν αντιπροσώπους ώστε να ελέγχουν τα σωματεία, την ΠΟΣ και τη ΓΣΕΕ. Και το επιχειρούν χωρίς καμία ντροπή μέσω διαβλητών εκλογών και με μπακαλοτέφτερα αντί για έγκυρες καταστάσεις με υπογραφές των ψηφισάντων.

 Γι αυτό, έχουν σημασία οι επόμενες εκλογές στα 2 σωματεία. Γιατί από αυτές τις εκλογές θα εξαρτηθεί τόσο η πορεία των σωματείων αυτών όσο και η πορεία της ΠΟΣ. Στο προηγούμενο σωματείο (στο Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου) καταδικάστηκαν από τους σιδηροδρομικούς. Η μεν ΠΑΣΚ-Σ μείωσε κατά 20% τη δύναμη της, η δε ΔΑΚΕ ήρθε 4η και καταϊδρωμένη. Δεν αρκεί. Πρέπει να τους δοθεί ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση, μια απάντηση - άρνηση απέναντι σε αυτούς, απέναντι στη νοοτροπία του βολέματος που εγκατέστησαν στο κίνημα, στη στάση αδράνειας που κράτησαν τα τρία μνημονιακά χρόνια. 

 Σε αυτές τις εκλογές και προκειμένου να διασωθούν, άλλαξαν και όνομα για να μη θυμίζει τίποτα το παρελθόν τους. Ελπίζουν σε ένα ακόμη συγχωροχάρτι.

 Η ΣΕΚ συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ το οποίο δημιουργήθηκε μαζί με συναδέλφους και συνδυασμούς από άλλα σωματεία. Και συμμετέχει όχι για να «βολέψει» περισσότερους συνδικαλιστές σε θεσούλες αλλά για να ανατρέψει το στρεβλό και αρρωστημένο περιβάλλον στα σωματεία. Όπως αποδείξαμε ειδικά τα τελευταία χρόνια, πιστεύουμε μόνο στη δύναμη των εργαζόμενων και στις άμεσες διαδικασίες. Πιστεύουμε μόνο στους καθαρούς αγώνες. Κάτω απ’ το τραπέζι, οι εργαζόμενοι δεν κέρδισαν ποτέ.

 Η ΣΕΚ ζητάει από τους σιδηροδρομικούς  να δώσουν στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 
την εκλογική δύναμη ώστε να ανατρέψει το δίπολο ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ  και να επιβάλλει λύσεις στα συνδικαλιστικά δρώμενα. 

Λύσεις που θα μας οδηγήσουν σε ένα ενιαίο, ταξικό, ενωτικό και αγωνιστικό συνδικάτο, το μόνο ικανό να αντιπαρατεθεί στην αντεργατική και αντισιδηροδρομική επέλαση που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. 

 Υπερψήφιση των δυνάμεων ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ θα σημάνει την οριστική καταδίκη των σιδηροδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου