Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών για την επιστράτευση των καθηγητών


Το 1943 ο λαός της Αθήνας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του εν μέσω γερμανικής φασιστικής κατοχής, ακύρωσε την υποχρεωτική πολιτική επιστράτευση. Το 2012-2013 έχουν επιστρατευτεί οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στα αστικά μέσα σταθερής τροχιάς. Σειρά έχουν οι καθηγητές, που απλώς έχουν σκεφτεί να απεργήσουν!


 Πριν λίγους μήνες, οι συνάδελφοι του μετρό προχώρησαν σε μια απεργία εκτός παραταξιακών σχεδιασμών. Αμέσως έγινε επιστράτευση τους, με πολύ μικρές ή
και μηδαμινές αντιδράσεις από το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα, συμπεριλαμβανομένων δυστυχώς των ηγεσιών του κινήματος στις μεταφορές. Λέγαμε τότε «η επιστράτευση των απεργών του μετρό πάει πολύ μακριά, υπερβαίνοντας την 8ημερη απεργία, τον κοινωνικό κανιβαλισμό με τους «αγανακτισμένους» επιβάτες, τις «ανομίες» ενός σωματείου με βάση τους νόμους περί κήρυξης απεργιών… Η επιστράτευση απεργών σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όπου δεν θα επιτρέπεται ούτε η διαμαρτυρία, κυρίως όταν αυτή είναι οργανωμένη, στοχευμένη, με αιτήματα και πολιτικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν κίνδυνο για το σύστημα τους, το σύστημα του κέρδους, της εκμετάλλευσης, της απανθρωπιάς.  Σηματοδοτεί την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Και χωρίς αγώνες, οι εργαζόμενοι δεν έχουμε ελπίδα. Γι’ αυτό και δεν χωράνε από την πλευρά μας αναβολές, αναστολές, μασημένα λόγια και πολιτικάντικοι καθωσπρεπισμοί».

Σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε την απόφαση επιστράτευσης των καθηγητών, πριν ακόμα αποφασίσουν να απεργήσουν. Πρακτικά, επιστρατεύει τη σκέψη της απεργίας !!! Και βέβαια, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, μιλάει στο όνομα της αγωνίας των μαθητών, τους ίδιους μαθητές που βαδίζουν ολοταχώς στο 65% ανεργίας!

Συνάδελφοι,

Δεν νοιάζεται η κυβέρνηση για τους μαθητές και την αγωνία τους. Αν νοιαζόταν, δεν θα είχαμε μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα, ώρες να χάνονται λόγω κρύου, συγχωνεύσεις σχολείων, 30 μαθητές σε κάθε αίθουσα, ξεχαρβαλωμένες υποδομές, και κυρίως μαθητές με μέλλον υποθηκευμένο. Μια γενιά νέων ανθρώπων, των παιδιών μας, που την προορίζουν για στρατό ανεργίας ή για εργασία στις εργασιακές γαλέρες που έχουν ετοιμάσει ή για νέο-μετανάστες όπου τύχει.
Ήταν πάντα στη χώρα μας, στην ελληνική οικογένεια, σπουδαίο γεγονός οι εξετάσεις για τα πανεπιστήμια. Τεράστια ποσά, απίστευτος κόπος παιδιών και γονιών επενδύονταν στην είσοδο στο πανεπιστήμιο. Ακόμα και σήμερα, στη μεγάλη καπιταλιστική κρίση, το πτυχίο θεωρείται διαβατήριο για το εξωτερικό, και οι προσπάθειες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Για ένα πανεπιστήμιο που με τη σειρά του γίνεται εργαλείο στα χέρια των ιδιωτών και των πολυεθνικών, με συγκεκριμένο προσανατολισμό και συγκεκριμένα – σιγά σιγά – δίδακτρα! Με άλλα λόγια, ένα πανεπιστήμιο με μοχθηρό ταξικό πρόσωπο! Όλα αυτά ισχύουν, και το άγχος των οικογενειών σεβαστό, άλλωστε εκεί πάτησε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε τώρα τις προθέσεις της.

Όμως, αυτή τη στιγμή, ένα κοινωνικό μέτωπο υπέρ της απεργίας των καθηγητών, είναι τεράστιας σπουδαιότητας, για χίλιους λόγους
·         προστατεύουμε τη δυνατότητα μας να διαμαρτυρόμαστε, το δικαίωμα μας στην απεργία
·         αντιτασσόμαστε στο φασισμό τους
·         λέμε όχι σε απολύσεις και αναγκαστικές μεταθέσεις εργαζομένων
·         υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας, για να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα τους
·         διεκδικούμε παιδεία δημόσια, σύγχρονη, προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά
·         αρπάζουμε μια ευκαιρία, στον τομέα της παιδείας που αφορά όλη την κοινωνία, να γενικευτεί η αντίδραση μας και να δημιουργήσουμε ένα γεγονός ανατροπής

Τα διαλυτικά παιχνίδια της ΓΣΕΕ με στάση εργασίας μια μέρα πριν από την εξαγγελία της ΟΛΜΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ με απεργία τη μέρα των συνελεύσεων των καθηγητών, μη μας πτοήσουν. Ήδη οι καθηγητές κατήγγειλαν τη στάση της ΑΔΕΔΥ και δε συμμετέχουν στην απεργία της.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου