Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Οσμή» ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ στις αλλαγές του Δ.Σ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Μέλος του ΔΣ βρίσκεται -σύμφωνα με το δημοσίευμα-  στο στόχαστρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για υπόθεση στον Δήμο Χαλανδρίου....
«Μυρίζει» σκάνδαλο στις αλλαγές του διοικητικού συμβουλίου που έλαβαν χώρα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ... Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το διοικητικό συμβούλιο άλλαξε άρδην στις ... Μαρτίου 2013, τρείς μήνες πριν την λήξη της θητείας του ΔΣ. Ποιοι κατέλαβαν τις νέες θέσεις; Με ποιον τρόπο επιλέχθηκαν;

Έχουν όλοι τα απαραίτητα πτυχία και εργασιακή εμπειρία για τις εν λόγω θέσεις; Τηρούν πλήρως τις προυποθέσεις; Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο διευθύνων σύμβουλος έμεινε στη θέση του...
Παράγοντες που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα επισημαίνουν ότι οι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στη βάση της υπογραφής νέων συμβασεών και της απαλλαγής της Siemens από τις ευθύνες της.
Αν κριθεί υπό αυτο το πρίσμα η παραμονή του διευθύνοντος συμβούλου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τότε διαφένεται η κυβερνητική πρόθεση για έλεγχο των διοικήσεων στην υλοποίηση πολιτικών αποφάσεων για έργα, προμήθειες και... Siemens.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σύννεφα πάνω από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα οποία έχουν οδηγήσει σε μεγάλες τριβές στο εσωτερικό και σε σθεναρή αντίδραση ακόμα και των νομικών συμβούλων.
Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ παύθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Αθανασόπουλος Νικόλαος, Τσαγκαλίδης Δημήτριος, Σιαμάς Ιωάννης και ορίσθηκαν τον Μάρτιο 2013 οι Τσαμπαρλής Νικόλαος, Παπανικολάου Νικόλαος, Παπακυρίτσης Κωνσταντίνος και Ανδριανάκης Μύρων.
Πάμε τώρα να δούμε τα ποιος και τα γιατί. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ένα ένα τα ονόματα και τις ειδικότητες ανακαλύψαμε το εξής: Ο Μύρωνας Ανδριανάκης, συνταξιούχος στρατιωτικός, επιλέχθηκε από τον υπουργό κ.Χατζηδάκη να μπει στη θέση του διοικητικού συμβουλίου δηλώθηκε μάλιστα ως Τοπογράφος – Μηχανικός.

Κάτι λοιπόν δεν μας πήγαινε καλά! Δείτε πρώτα το ΦΕΚ με τα ονόματα και τις ειδικότητες:
PHEK1
sp.11
Ο εν λόγω κύριος που σύμφωνα με πληροφορίες διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον υπουργό, τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο ως Τοπογράφος – Μηχανικός . Είναι όμως;

Ψάχνοντας στην επίσημη σελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) – www.tee.gr, προκειμένου να τσεκάρουμε αν όντως υπάρχει εκεί το όνομά του (ως όφειλε) αφού μόνο έτσι πιστοποιείται η επαγγελματική ιδιότητα του Τοπογράφου Μηχανικού, διαπιστώσαμε ότι κανένας Ανδριανάκης Μύρωνας δεν υπάρχει εγγεγραμμένος!
Κανονικά λοιπόν κάθε τοπογράφος μηχανικός πιστοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ). Στα μητρώα όμως των μελών δεν υπάρχει τέτοιο όνομα. Πώς λοιπόν τοποθετήθηκε εκεί με αυτή την ειδικότητα από τον υπουργό; Για ποιο λόγο;

Βέβαια επειδή ο κ. Ανδριανάκης είναι απόστρατος συνταξιούχος σήμερα στρατιωτικός μπορεί κατά τη διάρκεια της θητείας του να πήρε μια ειδικότητα τοπογράφου. Αν την πήρε και αυτήν. Μπορεί λοιπόν αύριο το πρωί ο κ.Ανδριανάκης να αναλάβει, να ελέγξει και να υπογράψει μία τεχνική μελέτη; Έχει τις γνώσεις; Όχι! γιατί αν μπορούσε θα ήταν εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ. Απλά τα πράγματα!
Δηλαδή για παράδειγμα όποιος παίρνει ειδικότητα μάγειρα στο στρατό, μπορεί να δουλέψει στο Χίλτον; Ας σοβαρευτούμε λοιπόν! Μιλάμε προφανώς για μια καραμπινάτη κομματική τοποθέτηση !

Ο κ.Ανδριανάκης τοποθετήθηκε λοιπόν σε αυτή τη θέση από τον υπουργό κ.Χατζηδάκη με ποιο σκοπό; Μπορεί να μας απαντήσει σε αυτό ο υπουργός;
Andrianakis
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Ανδριανάκης  (φωτό)διατηρεί άριστες σχέσεις με τον υπουργό και σε αυτές τις θέσεις χρειάζονται όπως γνωρίζετε «οι δικοί μας άνθρωποι» , οι λεγόμενοι «άνθρωποι – κλειδιά» ...
Επίσης σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κ.Ανδριανάκης, απόστρατος και συνταξιούχος σήμερα στρατιωτικός , αντιδήμαρχος και σήμερα δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλανδρίου, προορίζεται να κατέβει στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος στο Χαλάνδρι με το χρίσμα της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κύριος και «εκλεκτός» για τη θέση στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως τοπογράφος – μηχανικός, βρίσκεται και στο «στόχαστρο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπόθεση-σκάνδαλο με την αποκομιδή των απορριμμάτων που ανέθεσε ο Δήμος Χαλανδρίου σε εργολάβο αντί 1.000.000 ευρώ και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει καταλογίσει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα το ποσό των 335.000 ευρώ !!!
elegktiko 1
elegktiko2Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ετσι λοιπόν συνοψίζοντας, ο κ.υπουργός τοποθέτησε σύμφωνα με το ΦΕΚ τον Μύρωνα Ανδριανάκη ,συνταξιούχο στρατιωτικό , στη θέση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θέση κλειδί για τις αποφάσεις που λαμβάνονται, ως τοπογράφο μηχανικό, χωρίς να είναι, χωρίς να μπορεί να αξιολογήσει μια τεχνική μελέτη, και παράλληλα το όνομά του φιγουράρει στο «κάλεσμα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στην προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών !

Για ποιο λόγο λοιπόν ελήφθη μια τέτοια απόφαση; Ας απαντήσει ο κύριος υπουργός!!!
Δ.Μ.Γ -www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου