Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Βγάζουν τον 2ο μηχανοδηγό απο τα IC στις Χαλκίδες !

Για άλλη μια φορά και μετά την αύξηση της πληρωμής των ρεπό απο 2 σε 3 το μήνα για τον κλάδο μας λόγω της έλλειψης προσωπικού , η έλξη χάνει θέσεις εργασίας .
Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο πισωγύρισμα , όπως άλλωστε πισωγύρισμα αποτελεί και η αποδοχή απο την ΠΕΠΕ της πληρωμής των 3 ρεπό .
Το πάθημα των τελευταίων χρόνων δεν έγινε μάθημα για κανένα δυστυχώς κ έτσι ο σχεδιασμός προβλέπει
να καταργείται ο 2ος μηχανοδηγός απο τα IC στις Χαλκίδες .
Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής και για το θέμα του ελέγχου της ...γραμμής επαφής απο τους μηχανοδηγούς που πραγματοποιούν στο ΜΑΙ την υπηρεσία 2536 ....

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αυριανές αποφάσεις της ΠΕΠΕ.

4 σχόλια:

  1. Μετά απο 2 μήνες συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΕΠΕ για να αποφασίσει άραγε τι ;

    Με το επικίνδυνο να παραμένει στις καλένδες και να αποδεικνύεται έτσι ότι η στάση της ΠΕΠΕ είναι παρόμοια με του επαίτη, δλδ όποτε κ άν θέλετε , με τα προβλήματα στα τοπικά μηχανοστάσια να παραμένουν ( στην Πάτρα έχουν περάσει 13 μήνες κοροϊδίας ), με την ΣΣΕ να αποτελεί όνειρο απατηλό και με τις προαγωγές να αποτελούν την καθημερινή ενασχόληση των συνδικαλιστών .

    Μαζί και η απόλυτη στήριξη στην ασκούμενη πολιτική της Συγγρού .

    Η προσφυγή στο ΣΕΠΕ που κρίθηκε τον Μάρτιο επωφελής για τους μηχανοδηγούς απο την απόλυτη πλειοψηφία του ΔΣ, τον Απρίλιο κρίθηκε μη επωφελής απο τους ίδιους που ψήφιζαν θετικά τον Μάρτιο (!!!!!) , ενώ με την φυγή προς τα πίσω για τις κινητοποιήσεις στα εμπορικά δόθηκε παράταση 2 μηνών στην Διοίκηση της Εταιρείας .Το τρένο τώρα πέρασε , ο κόσμος μας απογοητεύτηκε και μεις θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε άραγε τι ;

    Προφανώς την αποστολή σχετικών επιστολών προς κάθε ενδιαφερόμενο .

    Φυσικά η ΠΕΠΕ , στήριξε την πληρωμή των ρεπό ενώ μετά το θέμα με τις Χαλκίδες που μας γυρνά χρόνια πίσω , μπορούμε να περιμένουμε και άλλες κατακτήσεις αφού είναι γνωστά τα σχέδια των Διοικούντων για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού.

    Η αδιαφορία των μηχανοδηγών για τις απολογιστικές συνελεύσεις έστειλε και το μήνυμα της δυσφορίας τους για την ουσιαστική ανυπαρξία μας .

    Η ΠΕΠΕ μετατρέπεται σε σωματείο σφραγίδα όπως άλλωστε και το συνδικαλιστικό κίνημα αφού η αφαίρεση του δικαιώματος υπογραφής ΣΣΕ το καθιστά τοποτηρητή των εξελίξεων .

    Δυστυχώς και πάλι βρισκόμαστε στην θέση να κυνηγάμε τις εξελίξεις .

    Γενιδούνιας Κώστας


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και για αυτά εσύ Γενιδουνια ψήφισες παρόν στις συνελεύσεις ; Γιατί φοβήθηκες το κατά ;Λάθος είσαι και νέος άνθρωπος . Κάποιοι θέλανε και ένα άτομο στις αντρανζ .Εργοδοτικό σωματείο έχουμε εδώ και πολλά χρόνια .Από την μια ο ένας μοίραζε δουλειά και τρένα και από την άλλη ο άλλος πεταγε χαρταετο στο Λειανοκλαδι όπως εκανε πάντοτε .Καλά να πάθουμε και το χειρότερο ειναι ότι θα σου πουν ότι δεν τρέχει και τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πάλι παρών θα ψήφιζα γιατί δεν θέλω να αναπαράγω την μιοκροπολιτική που έζησα σαν μέλος του ΔΣ την τελευταία τριετία .

    Και κυρίως επειδή πιστεύω στην δύναμη της ΠΕΠΕ η οποία παραμένει αναξιοποίητη
    Φυσικά όλα είναι υπό συζήτηση και κάθε κριτική δεκτή.

    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το κλείνουμε το μαγαζί -την ΠΕΠΕ εννοώ-να μας μένουν στην τσέπη και τα λεφτά που πληρώνουμε γι αυτήν;Περισσότερο οικονομικό κέρδος θα έχουμε και ακόμα το κεφάλι μας ήσυχο χωρίς καυγάδες για το θεαθήναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή