Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

H επιστολή της ΠΕΠΕ στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη

Όπως γράψαμε και πριν ζητήθηκε απο τον κ. Σταθόπουλο να υπάρξει μια επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της ΣΣΕ και της επιστροφής των μεταταχθέντων (κ των εσωτερικών μετατάξεων ).

Δημοσιεύουμε την επιστολή που εστάλη πριν απο λίγο >





Μετά τις πολύμηνες  άκαρπες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ ιδιαιτέρα του κλάδου μηχανοδηγών όπου κ εκπροσωπούμε , ζητούμε από εσάς να ενεργοποιήσετε πολιτική για την υπογραφή  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Εκτιμούμε ότι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα δημιουργήσει προϋπόθεση εργασιακής ειρήνης , που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη της εταιρείας .
Επιπλέον παρακαλούμε όπως εξετάσετε όλες τις δυνατότητες για την επιστροφή των μεταταχθέντων μηχανοδηγών (που επιθυμούν να επιστρέψουν κ μετατάχθηκαν κατ εφαρμογή διατάξεων του Ν.3891/2010)  λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στον κλάδο έλξης  αλλά  και την άμεση διενέργεια εσωτερικών μετατάξεων από το προσωπικό της εταιρείας .
Χαρακτηριστικά  αναφέρουμε ότι ο ρυθμός συνταξιοδοτήσεων έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά που θέτουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Υπενθυμίζουμε ότι ο χρόνος για την εκπαίδευση και πιστοποίηση νέων μηχανοδηγών σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο 3911 / 2011 είναι τουλάχιστο 1 χρόνος .
                                                

Στην διάθεση σας για κάθε ενημέρωση .

                                                   Για το Δ.Σ.
                   Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας
 

               Τουρλής Βασίλης                                      Θεοδωρόπουλος Ε.


Προς  :   Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών κ Δικτύων
               Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.)
               Δ/ντα Σύμβουλα ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ . Ζηλιασκόπουλο Α.

Υπόψην κ.κ. Κ. Χατζηδάκη – Υπουργό Υποδομών κ  Δικτύων
                      Ν. Σταθόπουλο – Γ.Γ. Υπουργείο Υποδομών κ. Δικτύων
                      Γ. Εμίρη – Δ/νων Σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου